A už se vrtíme

Odborné internetové stránky i knížky na téma těhotenství a porod se shodují v tom, že prvorodička většinou ucítí nebo si uvědomí pohyby plodu ve 20. týdnu. Druhorodička již tak o dva týdny dříve.

U nás je to jiné. Drobeček mne již šimrá od 17. týdne. Nejdříve jsem to cítila jenom, když jsem si šla večer lehnout. Zřejmě změna z vertikální do horizontální polohy nutí plod k "vyrovnání" a přeskládání si postýlky.
Je to legrační, když dělá pink, pink a pak šimry, šimry. Během dvou týdnů se pinkání zintezivnilo a šimrání cítím i přes den.

Dalo by se říci, že každý večer před spaním jsem zvědavá, zda a jak se miminko ozve. Manžel zatím po přiložení dlaně nic necítí. Ale taky se dočká, že?! :-)  

Nejlepší bylo, když se mi takhle jednou po noční procházce na WC miminko ozvalo. Chtěla jsem manželovi udělat radost, a tak jsem se nějakým buzením nezdržovala, a rovnou spícímu jsem popadla ruku a snažila se ji "dovytáhnout" až na břicho. Ze spánku se ozvalo medvědí bručení a rozmrzelé konstatování: "Co děláš, vždyť mi utrhneš ruku." Teda, tolik vděčnosti jsem nečekala. :-))

Ráno po probuzení manžel prohodil: "Víš, co se mi zdálo? Představ si, někdo se mi snažil utrhnout ruce..." :-))))