ARCHIV BUNĚK 156.

Uchování kmenových buněk - bezpečnější budoucnost
Novorozeně po prvním nadechnutí může počítat s péčí rodičů. Rodiče, kteří dali život dítěti se přirozeně snaží odstranit všechny ohrožující okolnosti ze života svých dětí svou péčí a láskou. Různá vyšetření prováděná moderními metodami v době těhotenství a v následné péči o novorozence nabízejí čím dál tím více možností zajištění bezpečné ochrany dítěte. Jednu takovou službu
zprostředkovává Cryo Save CZ při vzniku nového života. Touto poskytovanou
službou na žádost budoucích rodičů, je uchování kmenových buněk, které jsou odebrány z pupečníkové krve pri narození dítěte.

Kmenové buňky
Kmenové buňky jsou primární nediferencované buňky, které jsou schopny se přeměnit na jakýkoliv jiný typ buněk. Moderní lékařská věda již po dobu několika desetiletí využívá kmenové buňky k účinné léčbě lymfoproliferativních onemocnění nebo u vrozených poruch imunity.
V laboratorních podmínkách bylo prokázáno, že kmenové buňky z pupečníkové krve se dokáží specializovat i na funkci jakékoli tkáně.
Tím budou úspešně použitelné k nahrazení poškozených tkání, resp. k jejich regeneraci.

ABNeopakovatelná příležitost
Široké spektrum využití kmenových buněk v lékařství přesvědčuje čím dál tím více rodičů o tom, že o zdraví svého budoucího dítěte mohou pečovat i dlouhodobým uchováním kmenových buněk z pupečníkové krve pro vlastní potřebu. Při použití vlastních kmenových buněk se jedná o imunologickou shodnost (přijetí), proto nemůže nastat odmítnutí. Je to důležité i proto, že je lze využít i pro léčení rodinných příslušníků.

Evropská garance
Cryo - Save AG partner Cryo-Save CZ je nejvetší bankou kmenových buněk v Evropě a je celosvětově známou a uznávanou institucí na poli výzkumu kmenových buněk. Belgická centrální laboratoř zpracovává a uchovává kmenové buňky získané z pupečníkové krve a to dlouhodobě při zajištení vysoké kvality a s dodržením mezinárodních předpisů. Díky spolupráci s Fakultní nemocnicí Plzeň – Lochotín je důsledně dbáno na dodržování českých standardů.

Co skrývá budoucnost?
Kmenové buňky se mohou stát nezbytným a nenahraditelným prostředkem v terapeutické oblasti. Vědci považují možnost terapie kmenovými buňkami za velice nadějnou v případech chorob srdce a cévního systému. Mnohé testy prokázaly, že kmenovými buňkami lze nahradit buňky srdečního svalu odumřelé po infarktu myokardu. V budoucnosti jsou značné pokroky očekávány také v souvislosti s dnes nevyléčitelnými chorobami jako jsou Alzheimerova choroba, Parkisonova choroba, roztroušená skleróza atd. Terapie kmenovými buňkami je možná i v případě popálenin a také při regeneraci buněk oční sítnice. Bylo již prokázáno, že kmenové buňky jsou schopny regenerace funkce slinivky břišní a produkce inzulinu.

 

Cryo–Save CZ
...uchovejte pro své dítě budoucnost

Splátka již od 1650,- Kč po dobu 24 měsíců Nepřetěžujte svůj rozpočet a zvolte úhradu ve splátkách s minimálním navýšením!

Informace o anonymním darování pupečníkové krve na www.bpk.cz

Více informací naleznete na www.cryo-save.cz

Archiv Buněk s.r.o – Cryo Save CZ
Areál Ústavu pro péči o matku a dítě
Podolské nábreží 157/36
Praha 4 – Podolí 147 00
Tel: +420 241 430 241 Fax: +420 257 210 126
Informacní linka: +420 604 141 374
www.cryo-save.cz
[email protected]