ARCHIV BUNĚK 34. - Cellerant Therapeutics

__ADV__Progenitor Cell Therapy LLC (PCT) podepisuje výrobní obchod s Cellerant Therapeutics k přivedení léčby kmenovými buňkami na trh.

Progenitor Cell Therapy LLC (PCT), vedoucí společnost v oblasti inženýrství buněk a buněčné terapie dnes oznámila, že jejich cGMP zařízení v Mountain View, Kalifornie, bude sloužit jako výrobní místo pro Cellerant Therapeutics pro přední produkty korporace (Cellerant).

„Cellerant je potěšen pracovat pro Progenitor Cell Therapy k výrobě našeho prvního produktu, CLT-001, vysoce čištěný hematopoetický produkt kmenových buněk pro léčbu genetických poruch krve, rakoviny, a autoimunních nemocí,“ řekl Bruce Cohen, president a výkonný ředitel Cellerantu. „PCT výroba založená na buňkách a regulační expertisa by nám měla umožnit se rychle posouvat vpřed k našemu cíli, kterým je léčení pacientů v roce 2006.“

PCT strávila loňský rok spoluprací s Cellerantem na strategiích spojených s před klinickými vývoji tohoto produktu, obsahující také proces vývoje, regulační svolení, a zvětšení rozměrů.

"Užili jsme si silný vztah s Cellerantem a jsme velice nadšeni, že jsme zapojeni v přinesení tohoto produktu na trh,“ řekl Dr. Robert Preti, president a vědecký ředitel PCT. „Spolupráce s Cellerantem doplňuje rostoucí portfolio klientů PCT a je evidencí řídící role, kterou je PCT zavázána hrát v přinesení několika prvotních buněčných terapií na trh v příštích měsících. PCT plánuje okamžitě rozšířit obě svá zařízení v New Jersey a v Kalifornii a hledá další příležitosti k rozšíření k vyhovění poptávek a potřeb naších klientů.“

O Progenitor Cell Therapy LLC



Progenitor Cell Therapy je  klientově založená společnost zabývající se inženýrstvím buněk, která podporuje vývoj buněčných terapií poskytováním cGMP- vyhovující zpracování buněk a výrobní konzultační služby, které adresují regulační, finanční, technické, procesní, a jakostní systémové strategie. Celostátní síť CG(x)P firmy PCT jim umožňuje poskytnout plné spektrum podpory, včetně před klinického vývoje, klinického výzkumu, kolekce, zpracování, skladování tkání, testování diagnostických/klinických produktů, zpracování, distribuce, a dopravy. Pro více informací, prosím navštivte www.progenitorcelltherapy.com.

O Cellerant Therapeutics

Cellerant Therapeutics Inc. (www.cellerant.com) vytváří a komercializuje užití hematopoetických (tvorba krve) terapií založených na buněčné terapii pro hojivou léčbu různých druhů rakoviny, genetických poruch krve, a autoimunních nemocí. Rozsáhlé portfolio intelektuálního vlastnictví společnosti a klinická aktiva je licencováno ze Standfordské a Novartisské University.

 

Zdroj: Business Wire, ARCHIV BUNĚK