Autosedačky Britax Römer chrání dětské životy a získávají za to ocenění

Autosedačky Britax Römer chrání dětské životy a získávají za to ocenění - obrázek
Autosedačky Britax Römer chrání dětské životy a získávají za to ocenění - obrázek

Když se spojí precizní německé strojírenství, kvalitní materiály a inovativní nápady, vzniknou z toho autosedačky Britax Römer. Vývoj a inovace produktů této společnosti s dlouholetou tradicí podléhají jedinému cíli - bezpečnosti dětí. O tom, že autosedačky Britax Römer patří celosvětově k nejlepším, dosvědčují i mnohá ocenění a úspěchy, které sbírají.

Existuje mnoho faktorů, které by rodiče měli zvážit před pořízením dětské autosedačky. Zásadní roli hrají především její technické vlastnosti, které by měly zajistit maximální bezpečnost dítěte při jízdě autem. Isofix, Secure Guard nebo ATS tak jsou pojmy, se kterými by se měla setkat většina rodičů. Isofix, který pomáhá se správnou instalací autosedačky, je dokonce celosvětovým standardem a byl vyvinut právě společností Britax Römer ve spolupráci s automobilkou Volkswagen.

Systém utahování pásů patří ke světové špičce v bezpečnosti

Autosedačky Britax Römer ale obsahují spoustu dalších bezpečnostních prvků, které zvyšují bezpečnost dětí. Systém ATS je 5bodový bezpečnostní pás, který dříve využívali jen jezdci Formule 1. Unikátní technologie přizpůsobuje nastavení pásů podle potřeby a tělesných dispozic dítěte a za pomoci audiovizuálních signálů informuje rodiče o správnosti připoutání dítěte během jízdy. A právě tento systém Britax Römeru teď získal prestižní mezinárodní ocenění Euro NCAP. Mechanismus utahování pásů si před odbornou komisí poradil se simulací předního a bočního nárazu, uspěl také v kompatibilitě s dalšími bezpečnostními prvky, jako je délka pásů, umístění zapínání či možnost nastavení polohy autosedačky.

Podle statistik se ukazuje, že jedenáct procent řidičů a téměř sedmnáct procent řidiček dohlíží při řízení na děti, místo toho, aby se věnovali řízení. Zároveň se 93 procent respondentů shodlo, že pozornost věnovaná dětem v autě narušuje řidičovu pozornost a ohrožuje bezpečnost provozu,” říká Lukáš Fiala ze společnosti Funbaby, která autosedačky Britax Römer distribuuje. Systém ATS, který má eliminovat riziko vzniku nehody, proto letos zabodoval i v evropské soutěži CLEPA Innovation Awards v kategorii bezpečnost. Britax Römer tak získal ocenění jako jediný výrobce autosedaček. Unikátní systém automatického utahování dětských pásů slaví úspěchy také v celé řadě nezávislých testů.

Autosedačky Britax Römer ve výběru britského magazínu Prima Baby & Pregnancy

Britský magazín Prima Baby & Pregnancy každoročně vyhlašuje soutěž, která zahrnuje 72 kategorií a 8 oblastí. Nemohla chybět ani kategorie autosedaček. Přihlášené produkty hodnotí komise složená z odborníků na těhotenství a rodičovství ve spolupráci s týmem vybraných rodičů. Mezi požadavky, které u autosedaček zaznívají nejčastěji, patří především špičková ochrana, bezproblémová manipulace a správná montáž, variabilita nastavení poloh a směrů, pohodlí, kvalitní materiály, ale také líbivý vzhled. To splňuje jednak autosedačka DUALFIX, která byla v soutěži Prima Baby Awards ve své kategorii oceněna zlatou medailí, tak také autosedačka ADVANSAFIX II SICT ohodnocená stříbrným vyznamenáním.