AVENT

Každodenní otázky


Je kojení důležité, i když se chci vrátit brzy do zaměstnání?

V případě, že se vracíte do zaměstnání, nemusíte s kojením skončit. Kojit můžete ráno, večer nebo o víkendu. Mezitím může dítě krmit vaším odstříkaným mateřským mlékem jiný člen rodiny. K odsávání a uskladnění mléka můžete použít odsávačku Philips

PumpaAVENT ISIS s kojeneckými láhvemi AVENT nebo pohárky VIA.

Mléko lze uložit do lednice nebo do mrazáku. Odsávačka AVENT ISIS™ je navržena tak, aby odsávání přirozeně napodobovalo sání miminka a používání bylo velmi pohodlné.

Pokud chcete využívat komfort odsávačky Philips AVENT ISIS, ale dáváte přednost elektronické odsávačce, vyzkoušejte odsávačku mateřského mléka Philips AVENT ISIS iQ UNO. Ta si pamatuje rytmus odsávání, který jste si sama určila, takže můžete při odsávání relaxovat. 


Mohou ženy s malými prsy kojit?

Prsy všech velikostí a tvarů mohou produkovat mléko a téměř všechny ženy mohou kojit. Někdy se pouze potřebují naučit správnou techniku. Pokud máte pocit, že něco děláte špatně,

zeptejte své zdravotní sestry nebo lékaře. Pokud jste měla problémy s kojením prvního dítěte, zkuste to znovu, u druhého dítěte by mělo být kojení jednodušší.


Jak zapojit partnera a další členy rodiny?

Děti potřebují mnoho péče včetně krmení, koupání, chování v náruči, hraní a chození na procházky. Když se kojení stane zaběhnutou rutinou, můžete mateřské mléko odsát a uskladnit. Dítě pak může nakrmit jiný člen rodiny a vy se můžete věnovat svému programu.

Jak dlouho bych měla kojit?

Prvních 6 měsíců je pro vás a vaše dítě tím nejdůležitějším obdobím, a proto byste měla minimálně tuto dobu zůstat doma. Kojení je v této době nenahraditelné. Od ukončeného 6. měsíce lze ke kojení zavádět nemléčný příkrm. Můžete však pokračovat dále v kojení tak

dlouho, jak budete chtít vy nebo vaše miminko. Neupravené kravské mléko není pro první rok života vhodné, takže pokud přestanete kojit nebo krmit odsátým mateřským mlékem, měla byste používat vhodnou umělou výživu. 
 
O katalog produktů Philips AVENT si můžete také napsat na [email protected] . Spolu s katalogem získáte malý dárek.       

 

Hodně zdraví přeje Eva Čejková