AVENT

KOJENÍ



Všichni si uvědomujeme, že kojení má nenahraditelné výhody. Lékaři doporučují mateřské mléko jako ideální výživu v prvním roce života, od 6. měsíce doplněné o tuhou stravu.

Maminky dnes často musí spojit kojení s dalšími aktivitami a povinnostmi. Také si přejí zapojit do krmení svého miminka i další členy rodiny. Pro tento účel vyvinul AVENT odsávačku mateřského mléka ISIS.



Odsávačka mateřského mléka AVENT ISIS vám pomůže lehce odsát mléko z prsu přímo do lahví AVENT, do jednotlivých do jednotlivých předsterilizovaných VIA pohárků k uskladnění v lednici nebo v mrazáku.

Odsávačka ISIS pracuje rychle, jemně a tiše bez potřeby elektřiny nebo baterií.

V klinických pokusech byly porovnávány přímo maminkami v porodnicích elektrické odsávačky s odsávačkou AVENT ISIS. Porovnávalo se dle úlevy po použití, dle velikosti podtlaku a dle celkového pohodlí při odsávání. Na konci pokusu, kdy byla maminkám dána možnost vybrat si mezi elektrickou odsávačkou a odsávačkou ISIS, dalo 64 % maminek přednost odsávačce AVENT ISIS.

Tajemství úspěchu je v kombinaci silikonové masážní vložky s výstupky ve tvaru okvětního lístku se silikonovou membránou, které společně během odsávání navozují podobné pocity jako při kojení. Měkká silikonová vložka s pěti masážními výstupky zajišťuje masáž prsu (obr. a).


Jak stlačujete páku odsávačky, výstupky se pohybují nahoru a dolů a jemně masírují dvorec bradavky. Masáž prsu zajišťuje bezbolestné a přirozené odsávání mateřského mléka.

Silikonová membrána (obr. b) 100% zaručuje potřebný podtlak k odsávání. Sílu podtlaku a frekvenci odsávání si můžete sama regulovat stlačováním páky odsávačky.

Odsávačka AVENT ISIS je všeobecně oblíbena maminkami i zdravotnickým personálem pro revoluční design, pro jednoduchost a lehkost odsávání a hlavně pro vyšší efektivitu odsávání než mají ostatní odsávačky.

Odsávání je jemné a bezbolestné, odsávačka AVENT ISIS vám pomůže překonat i běžné problémy, jako jsou nalité prsy či popraskané bradavky.



Často kladené otázky při odsávání mateřského mléka:

• Kdy mohu začít odsávat mléko?

Mateřské mléko je možné odsávat od začátku jeho tvorby. Používání odsávačky mateřského mléka je vhodné konzultovat s odborným lékařem.

• Budu umět mléko odsávat?

Odsávání mateřského mléka je nejlépe předem vyzkoušet. Používání odsávačky AVENT ISIS je jednoduché a přirozené, takže již velmi brzy budete správně odsávat.

• Jak dlouho trvá odsávání mateřského mléka?

V průměru budete potřebovat 10 minut k odsání 60 až 120 ml mléka. Tato doba je pouze orientační a v jednotlivých případech se může lišit.

• Jak dlouho lze skladovat mateřské mléko?

V lednici vydrží odsáté mateřské mléko 24 hodin, v mrazáku až 3 měsíce. Jednou rozmrazené mléko se již nesmí znovu zmrazovat.

      

Eva Čejková

Témata: