AVENT – NIPLETTE

Citlivý problém…



Vpáčené nebo ploché bradavky je nepříjemná realita pro mnoho žen, která způsobuje psychické stresy a dělá kojení obtížné jak pro maminky tak i pro miminka.





Vpáčené bradavky se vyskytují kvůli krátkým mlékovodným kanálkům, které je upevňují a zabraňují tak vyčnívání.



Historicky jediná efektivní metoda opravy byla operace zahrnující provádění řezů mlékovodních kanálků pod znecitlivěním. Přestože operace dosahuje kosmetické úpravy, ničí prsní funkce, a proto je velmi obtížné dále kojit. 







…jednoduché řešení



Niplette je revoluční vynález vyvinutý Douglasem McGeorfem FRCS, předním britským plastickým chirurgem.



Niplette se skládá z průhledné bradavkové formy s utěsněným krajem, připojené ke klapce a stříkacímu otvoru. Pracuje na základě jemného sání vpáčené bradavky. Když je na bradavku připevněna, vzduch může být z formy stažen malým zmáčknutím a vpáčená bradavka je do formy „vysáta“. Rychlost sání je kontrolována ženou a záleží na tom, co jí je příjemné.



Niplette funguje, protože vytrvalé sání jemně natahuje mlékovodné kanálky, které udržují bradavku uvnitř. Protože se kanálky vůbec nedělí, prsní funkce nejsou ovlivněny, a proto je kojení možné.

Klinicky dokázáno



Klinické testy byly provedeny na Niplette ve Velké Británii, Francii a Holandsku. Všechny úspěšně prokázaly, že Niplette dosáhne trvalé opravy plochých a vpáčených bradavek, i přesto, že tento problém trvá od puberty, nebo byl výsledkem operace ňader za účelem zmenšení nebo zvětšení. Pokud nebyla podstoupena operace ňader, těhotná žena, která byla přesvědčena kojit, bude úspěšně kojit.



Metody užití



Niplette je jednoduchý a bezbolestný a může být použit ženou v každém věku. Používá se na principu rozšíření tkáně, která se natáhne v případě dlouhých intervalů sání a tím roztáhne mlékovodní kanálky. Niplette je diskrétně zasunutá v podprsence a může se nosit jak ve dne tak v noci.



Rychlost dosažené opravy závisí na stupni vpáčenosti, na individuálním stavu svalových tkání a rozsahu nošení. Trvalá oprava je normálně dosažena mezi prvním a třetím měsícem průběžného nošení. Ideálně by měl být nošen v osmihodinových intervalech za den nebo noc.

Pokud později bradavky budou mít tendenci se stáhnout zpět, Niplette může být čas od času bezpečně použit znovu.



Snadnější kojení



Niplette se může používat v prvních šesti měsících těhotenství a to ženou, která je přesvědčena, že kojení pro ni může být později obtížné. Jestliže prsy jsou příliš citlivé během těhotenství, může být použit po narození dítěte a to pouze na několik minut před každým krmením. Niplette vysaje bradavku a umožní miminku ji přidržet snadněji. Používání po několik prvních dní pomůže ustálit kojení.



Pokud jsou zásoby mléka bohaté, sání přes Niplette bude zhoršené. Ale v tento čas miminko bude zvyklé na krmení a bude schopné vysát bradavku samo. Pokud už je odkojeno, je možné použít Niplette k dosažení trvalého výsledku.

 

zdroj: AVENT