AVENT - Pomůcky ke kojení

Niplette clipPomůcky ke kojení

V dnešní době většina žen ví, že kojení je pro výživu jejich dítěte to nejlepší. Ale zatímco některé nemají s kojením od začátku žádné problémy, jiné ženy zjistí, že je třeba překonat určité překážky a správnému a efektivnímu kojení se naučit.

Mateřské mléko se začne tvořit, jakmile děťátko začne sát z prsu. Proto je důležité přiložit je k prsu co nejdříve a začít s kojením. V prvních několika dnech se tvoří mlezivo – hustá nažloutlá tekutina. Je velmi bohatá na proteiny,vitamíny a ačkoliv není produkována ve velkém množství, je velmi zdravá a nepostradatelná. Čím častěji bude maminka kojit, tím rychleji se vytvoří mléko.

Ploché nebo vpáčené bradavky
Jedna z deseti žen má plochou nebo zapadlou jednu nebo obě bradavky. Pokud jsou bradavky v pořádku, v chladu, při podráždění a při vzrušení vystoupí ven. Potom by neměl být s kojením problém. Můžete to vyzkoušet. Štípněte se v blízkosti bradavky palcem a ukazováčkem. Jestliže bradavka "vyjde ven", je vše v pořádku. Miminko si ji ve správné kojící poloze sacím pohybem lehce vytáhne ven. Pokud máte vpáčenou bradavku, může vám v prvních dnech pomoci AVENT Niplette.

Několik minut před každým kojením pomocí Niplette vytáhněte bradavku a potom začněte kojit.
AVENT Niplette můžete také používat během těhotenství nebo v jeho počátcích, pokud to není bolestivé.

Unikátní a jedinečný systém Niplette vyvinutý za pomoci britských plastických chirurgů mamince nabízí bezbolestnou a trvalou pomoc.

Pomocí jemného savého podtlaku vytáhne bradavku ven do malého plastového kloboučku. Při pravidelném používání zůstane bradavka nastálo vztyčená.

Ideální je používání Niplette ještě v těhotenství. Jestli nejsou prsa příliš citlivá, může maminka používat Niplette prvních šest měsíců těhotenství.

Jinak je možné Niplette používat prvních několik dnů po porodu. Jak bude maminka bradavku vytahovat ven, bude se miminko moci snáze uchopit a kojením může bradavka zůstat stále vztyčená.

Niplette je možné používat do doby, než si miminko zvykne přisát se k bradavce samo. Kosmetická úprava bradavky může být provedena, jakmile bude kojení skončeno.