Bakteriální kultury - pojistka zdravého trávení během léta

Bakteriální kultury - pojistka zdravého trávení během léta - obrázek
Bakteriální kultury - pojistka zdravého trávení během léta - obrázek

Stačí trocha nepozornosti, například i při ochutnávání "cizí kuchyně" během dovolené a z plánovaných dní odpočinku se může stát trauma. Změna stravovacích návyků si může vyžádat svou daň narušeným trávením. Při plánování letních cest si proto do zavazadla nezapomeňme přibalit přípravky na rychlou obnovu střevní flóry, nejlépe osvědčených bakteriálních kultur.

All Inclusive neznamená, že musíte ochutnat všechna jídla a nápoje ... Důsledkem je přetížení trávicího traktu a porušení rovnováhy bakteriální střevní flóry. Projeví se obrannou reakcí organismu doprovázenou zvracením, průjmem, nadýmáním či problematickým vyprazdňováním.

Jak obnovit střevní bakteriální flóru?

Odborníci doporučují bakteriální kultury. Napomáhají osídlení střevní sliznice "dobrými" bakteriemi, které zabraňují přemnožení hnilobných - "špatných" bakterií a podporují zdravé trávení. Vytvoří tak podmínky pro zlepšení činnosti nejdůležitějšího detoxikačního orgánu - jater. Pomohou nám udržet střevo zdravé a znovu obnovit poškozenou rovnováhu bakteriální mikroflóry.

K nejvýznamnějším "dobrým" bakteriím patří laktobacily

Produkují důležitou kyselinu mléčnou, bifidobakterie a některé druhy streptokoků. Běžně jsou v našem střevě přítomny, dostávají se do organismu v podobě kyselých mléčných výrobků (jogurty, kefír, zakysanka, acidofilní mléka, některé sýry, nepasterizovaného brynza), ale i kysané zeleniny (kyselé zelí, kvašené okurky ...). Musí však být ve správné rovnováze.

Pro náš organismus to má obrovský význam, protože jejich přítomnost je nezbytná pro celou řadu metabolických procesů i dalších životně důležitých pochodů v našem těle . Podle výsledků nejnovějších studií příznivě ovlivňují délku života.

Pro spokojené dětské bříško top přírodní kvalita již od prvních dní

Při střevních problémech u kojenců a malých dětí podpoří zdravé trávení podávání probiotik s obsahem bifidobakterií. Především bifidobakterií BB-12 (Bifidobacterium animalis subsp. Lactis) - například ve formě účinného probiotického doplňku stravy Jamieson Probiotic Baby v kapkách.

Podporuje zdravou střevní mikroflóru a přispívá tak k ochraně proti symptomům rotavirové průjmy, nejčastějšího problému "dětského bříška".

Díky programu 360 Pure, kterým jejich výrobce, Jamieson Laboratories Ltd., zavedl do výrobní praxe nejnáročnější standardy bezpečnosti, čistoty a účinnosti, každý z přípravků podléhá nejméně 360 patentovaným krokem výroby, které zajišťují jejich nejvyšší kvalitu.

Patentované výrobní postupy a kontrolní testy kvality takto zabezpečují maximální aktivitu a biologickou dostupnost účinných látek. Nejmodernější technologie biologicky aktivní látky získané z přírodních zdrojů chemicky nemění a nezbavuje jejich přirodzených vlastností.

Účinná pomoc z lékárny

Výživové doplňky mohou pomoci nastartovat náš imunitní systém a udržet trávicí trakt v rovnováze. Pomohou při nedostatku bakteriálních kultur ve stravě, ale i při stresu či léčbě antibiotiky.

Při výběru kmenů živých bakterií se přihlíží i na jejich odolnost před žaludečními kyselinami při průchodu trávicím traktem či odolnost při jejich skladování. Bakteriální kultury jsou díky obsaženým kmenem účinné a kvalitní.

V současnosti kanadský výrobce přírodních vitamínů Jamieson obohatil nabídku lékáren o Bakteriální kultury s obsahem 30-miliard živých bakterií pro přirozený, ale rychlý a mimořádně účinný efekt při akutních či chronických poruchách trávení a o inovovaný komplex bakteriálních kultur Super Strain Acidophilus obsahující 2 miliardy živých bakterií.

Bakteriální kultury 30-miliardové jsou nejsilnější produkt z nabídky výrobků Jamieson. Napomáhají udržovat a obnovovat rovnováhu střevní mikroflóry, pozitivně ovlivňují trávení a regulují lehké gastrointestinální potíže, jako jsou průjmy, nadýmání či problematické vyprazdňování.

Potíže rekreantů při změně stravovacích návyků

Jsou velmi běžné, proto je vhodné mít na cestách po ruce bakteriální kultury. Patří jim důležitá role při detoxikaci střev, vitamínové syntéze a při správném fungování imunitního systému.