Britské miminko vážilo při porodu 6 kilogramů

Ve Velké Británii se narodilo nejtěžší miminko od roku 1997 v zemi. Porodila jej pětadvacetiletá Sara Griffinová. Dítě přišlo na svět císařským řezem po čtyřiceti hodinách pokusu o porod přirozenou cestou.
Griffin je pořádný macek - po narození vážil 6,2 kilogramu. Na svět přišel již před dvěma týdny ve Wirralu.



Jeho maminka přisuzuje ohromující porodní váhu miminka své stravě. V těhotenství totiž často konzumovala plody moře, po kterých se mohla "utlouci". Dříve prý hodně jedla maso, po otěhotnění od svých stravovacích návyků upustila a přeorientovala se k hojné konzumaci ryb a mořských produktů. Mimo jiné jí chutnaly například slanečky a krabi.
Její partner Mike pracuje jako obchodník s rybami, přísun k mořským plodům proto měla zjednodušený. Zároveň podotkla, že v rodině se zatím žádné podobné velké miminko nenarodilo. Proto je přesvědčena, že mořská strava je příčinou poměrně vysoké porodní váhy jejího synka. Joeho, jemuž jsou teprve dva týdny, již musí navlékat do oblečků běžně užívaných pro šestiměsíční až devítiměsíční děti.
"Je ve skvělém zdravotním stavu. Jsme na něj velmi pyšní," uvedla šťastná maminka. Joseph se narodil 13. února v nemocnici Arrowe Park, zprávy o jeho narození byly zveřejněny teprve tento týden. "Mega-baby", jak svět dítě označil, čile přibývá na váze, nyní je už o 200 gramů těžší.


 


zdroj: Hindustian Times, Novinky, BBC