Co můžeme udělat na jaře pro krásu vlasů?

Co můžeme udělat na jaře pro krásu vlasů? - obrázek
Co můžeme udělat na jaře pro krásu vlasů? - obrázek

Vlasy jsou obrazem našeho zdraví, obrazem naší péče o sebe. Velký vliv na kvalitu vlasů mají dědičné dispozice a pak také to, jak o ně pečujeme zvnějšku a co jim dodáváme zevnitř.

Chcete-li mít zdravé vlasy, vyhýbejte se nekvalitní vlasové kosmetice. Vyhýbejte se také nekvalitním potravinám. Ty obecně neprospívají organismu a tedy také vlasům.

Pro zdravý porost musíme do organismu dodat potřebné látky. Ženám ubývá přirozeného ženského hormonu, a proto nezaškodí dodat ho do těla přirozeným způsobem. Ideální je jeřáb ptačího, lékořice, maliník a měsíček.

Pak také tělo musíme očistit od bakterií, plísní, které na vypadávání mohou mít podíl. V tom nám pomůže lichořeřišnice a penízovka.

A aby měl vlas také výživu, tak si pomůžeme gemmoterapeutiky (tinktury z pupenů rostlin) z borovice, sekvoje a jedle. Všechny tyto přípravky obsahují spoustu prvků potřebných k výživě vlasů.

Od léčitelů, masérů a kadeřníků máme prověřený návod k vnějšímu použití, který je velice účinný.

a)    uděláme zábal z lopuchového oleje asi 20 minut

b)    umyjeme šetrným šamponem

c)     sprej lopuch zhotovený z extraktů lichořeřišnice, kořenů kopřivy a lopuchu nastříkáme do pokožky vlasů a promasírujeme