Hemagel účinně pomáhá při hojení ran


Každá maminka již od těhotenství pečlivě zvažuje, jaké léky může či nemůže užívat. Nejprve má obavy, aby neohrozila plod, po porodu pak bedlivě hlídá, aby se k miminku spolu s mateřským mlékem nedostaly látky, které mu mohou ublížit. To pochopitelně také platí o gelech či mastech na rány. Přitom právě po klasickém porodu i porodu císařským řezem mnoho žen potřebuje účinnou pomoc. Řešením je Hemagel, který snižuje bolest a výrazně urychluje hojení ran. Tento účinný pomocník se díky svému složení nevstřebává do organismu, tudíž nevyvolává žádné vedlejší reakce či kontraindikace, a tak se maminky nemusí strachovat o to, že by svému dítěti nějakým způsobem ublížily. 

Hemagel je unikátní zdravotnický prostředek, který nabízí jedinečné spojení nejmodernějšího postupu „mokrého hojení“ v kombinaci s originální, patentově chráněnou účinnou látkou vyvinutou Ústavem makromolekulární chemie Akademie věd ČR. 

„Mokré hojení“, tolik velebené v poslední době, je pro organismus nejpřirozenější, a proto také velmi účinné. Vlhké prostředí podporuje dělení a pohyb buněk a udržuje v ráně stálou teplotu, hojení je tak rychlejší, kvalitnější a navíc je potlačen vznik strupů a jizev. Velmi účinným přípravkem pro spuštění „mokrého“ hojení je právě Hemagel, který vytváří na povrchu rány elastickou vrstvu, díky které se v ní vytváří optimální PH a zároveň je chráněná proti vlivům vnějšího prostředí. Hemagel je rovněž obohacen o účinnou látku vážící volné kyslíkové radikály, které vznikají všude tam, kde se poraníme. Gel neproniká do těla, a tak nehrozí žádné vedlejší účinky, mohou ho používat děti, těhotné a kojící ženy. 

Na základě klinických studií i ohlasů konkrétních pacientů lze Hemagel bez obav označit jako prostředek multifunkční, protože pomáhá vyřešit jak běžná poranění kůže, tak i komplikované rány, snižuje bolestivost a urychluje hojení. Pomáhá při nejrůznějších poraněních od drobných ranek přes popáleniny I. a II. stupně, odřeniny až po opary a dokonce některé typy ekzémů. Výrazně ulevuje pacientům s dekubity, syndromem diabetické nohy či bércovými vředy, pomáhá rychlejšímu hojení pooperačních ran a úspěšně hojí také například anální fissury. 

Důležitým aspektem kvality produktu jsou subjektivní pocity pacientů behem hojení, kde Hemagel snese i ta nejpřísnější měřítka. Jedním z příkladů využití je aplikace u pacientek po porodu, které udávají výrazný analgetický a chladivý efekt v postižené oblasti, zejména první hodiny po porodu. V dalších dnech, kdy již rána nebolí a není oteklá, mají pacientky příjemný pocit z aplikace gelu na dané partie, opět zdůrazňují chladivý efekt a subjektivní pocit větší čistoty rány.

Hemagel je zcela jedinečný přípravek, který lze jen těžko srovnávat s ostatními prostředky určenými k hojení ran, ale právě rychlý účinek na ránu je jedním z jeho největších kladů. Hemagel je volně prodejný a v lékárnách je k dostání v 5-ti a 30-ti gramovém balení.