Indiánské šperky z Peru

Indiánské šperky z Peru - obrázek
Indiánské šperky z Peru - obrázek

AMAZONIT

Představujeme vám minerál Amazonit, který naleznete v našem e-shopu šperků z rukou samotných indiánů z Peru.

Amazonit je velmi vzácným, zelenkavým druhem mikrolitu – minerálu ze skupiny živců (dráselných minerálů). Po dlouhou dobu si vědci mysleli, že jeho zabarvení odpovídá mědi a jejích efektů, protože složky tohoto kovu jsou většinou zelené nebo modré. Nový výzkum ovšem zjistil, že mléčně tyrkysová, či zelenkavá barva pochází z malinkých částic olova a vody, které obsahuje.

Jméno amazonit se odvozuje od názvu jihoamerické řeky Amazonka, která kdysi párkrát vyplavila kameny zelené barvy. Ovšem je velmi rozporuplné, že by se v této oblasti nacházely minerály dráselného původu. Dříve se většina tohoto kamene těžila v oblasti Mizasku, na jihozápadě od Chehabisku, v Rusku, kde jej nacházeli v žulovitých útvarech. V dnešní době se těží velmi kvalitní Amazonit v Pike’s Peak, v Coloradu, nebo také na Madagaskaru. Vysoce kvalitní a krásně zabarvený amazonit pochází z provincie Quillabamba, v peruánském regionu Huancavelica, kde se těží ve výšce 1110 až 1700 metrů nad mořem, na východních svazích And, které se svažují směrem k tropickým pralesům.

Amazonit pomáhá při nervové nevyrovnanosti. Uklidňuje hepatické emoce jako potlačovaný vztek. Pomáhá vylučovat věškeré negativní a popuzující energie. Osvobozuje nás od strastí prožitých v minulosti a umožňuje nám vidět, že ne všechny cesty jsou zavřeny. Usnadňuje komunikaci v tématech spojených s láskou a mezilidskými vztahy a umožňuje nám vstřebat čistou energii.

Je prospěšný v léčbě kloubů a bolestí kříže, také lidem s neustálým pocitem úzkosti, nejistoty a strachu. Je dobrým amuletem pro řidiče. Znamení na která působí: Lev, Býk, Kozoroh, Váhy.

 

Kompletní kolekci šperků WARA  z rukou samotných indiánů z Peru naleznete ZDE