Indiánské šperky z Peru

 

ANDSKÝ OPÁL

(SVĚTLE MODRÝ A RŮŽOVÝ)

Představujeme vám minerál Andský opál, který naleznete v našem e-shopu šperků z rukou samotných indiánů z Peru.

Andský opál je minerál, který souvisí s křemeny, i když sám křemenem není. Vyznačuje se svým leskem a štípatelností. Jedná se o tzv. beztvarý křemen nebo hydratovaný křemen, poněvadž je složen z kysličníku křemičitého, stejně jako křemen a jiné minerály. Částice, které andský opál tvoří, jsou navázány na sebe v jakési trojrozměrné mřížce, která propuští světlo a dodává tomuto polodrahokamu jeho zabarvení duhových barev, i když ne tak rozmanité jako u opálu z Austrálie. Tento kámen je navíc daleko mladší než australský, poněvadž Andy, odkud pochází, jsou nejmladší hory na naší planetě.

V mnoha případech je andský opál pterifikačním prvkem rostlin a živočichů. Proto můžeme pod vyleštěným povrchem kamene najít zuhelnatělé zbytky mechů a menších rostlinek. Ve světle modrém andském opálu jsou časté rezavé či nahnědlé žilky vztvořene průchodem a zbytkem jistých kovů, které dodávají řezu velmi zajímavý vzhled. Naopak, růžový andský opál se mnohdy plete s růžovým křemenem, vždyť složení je stejného původu, ale andský opál ma daleko sytější a mléčnější růžovou barvu.

Mezi jeho gemoterapeutické vlastnosti patří stimulace epifýzy a přívěšku mozkového, zlepšuje zrak a posiluje intuici. V duševní sféře pomáhá ke spojení s výššími aspekty bytostí jako takových. Je také nazýván ‘‘kamenem čarodějů‘‘, protože je velmi stabilní v pozitivním využití a dokáže znásobnit již existující blahobyt. Neměl by se užívat v težkých časech, poněvadž stimuluje všechny druhy událostí a když zrovna ve sledu nejsou jen dobré, může člověku spíš uškodit. Proto je tak důležité vystihnout jeho moc pro pozitivní věci.

Znamení se kterýma je spojen: Blíženci, Rak, Vodnář, Střelec a Beran.

 

Kompletní kolekci šperků WARA  z rukou samotných indiánů z Peru naleznete ZDE