Jak mít dostatek vitaminu D, ale zároveň se bezpečně opalovat?

Jak mít dostatek vitaminu D, ale zároveň se bezpečně opalovat? - obrázek
Jak mít dostatek vitaminu D, ale zároveň se bezpečně opalovat? - obrázek

Řešením je vitamin D v tabletách, z čistě přírodních zdrojů. Je to jediná bezpečná alternativa, jak získat vitamin D, alternativa bez  vystavování se UV paprskům.

Pokud víte jak důležitý je pro lidské tělo vitamin D, víte taky, že je to slunečný vitamin. Vitamin D si tělo vyrábí samo, když je vystavené slunečnímu záření. Vitamin D má řadu pozitivních účinků.

Prospívá zdraví kostí, zubů, podporuje imunitu, a v konečném důsledku zlepšuje náladu. Nedávné studie prokázali, že vitamín D chrání před vývojem určitých typů nádorů, zejména kolorektálního karcinomu a rakoviny prsu.

Když se ale natřete opalovacím krémem, vaše tělo si vitamin D nevyrobí. Vitamin D produkuje tělo pouze pokud dopadají sluneční paprsky přímo na nechráněnou pokožku.

Na druhé straně, když se vystavujeme slunečnímu záření, UVA a UVB záření, bez ochrany (bez opalovacího krému), zvyšujeme riziko rakoviny kůže.

Společnost Jamieson spolupracuje s Canadian Cancer Society s cílem přispět k redukci rizika rakoviny kůže prostřednictvím propagace a osvěty. Zvyšuje povědomí o ochraně před sluncem a o bezpečných alternativních zdrojích vitaminu D, jako jsou výživové doplňky.

Všechny „sluneční vitamíny” Jamieson jsou nyní zabalené do žluté barvy, aby pomohli zákazníkům správně a zodpovědně přistupovat k pobytu na slunci.