Jaká dětská postýlka je pro vás ideální?

Jaká dětská postýlka je pro vás ideální? - obrázek
Jaká dětská postýlka je pro vás ideální? - obrázek

Novorozeňátko prospí v průměru až dvě třetiny dne, výběr postýlky tak není radno podceňovat. Inspirujte se výběrem postýlek na FAVI.CZ a najděte tu pravou pro vaše malé já.

Na co si dát při výběru pozor

Dbejte na to, aby postýlka měla pečlivě zaoblené hrany a byla vyrobena z odolného dřeva. Nevznikají na něm totiž třísky ani zářezy, což je důležité zejména pro období, kdy vaše malá ratolest bude chtít všechno ochutnávat. Například Trama Cuore Cool z borovicového masivu tyto požadavky perfektně splňuje a hodí se jak pro kluka, tak pro holku. V neposlední řadě by postýlka měla mít vždy platný certifikát zdravotní nezávadnosti použité povrchové úpravy.

Vybrat vhodné zábrany jsou při pořizování výbavy pro miminko stejně tak důležité jako samotná postýlka. Chránič s veselým motivem mráčků je na zip, takže ho můžete snadno prát v pračce.

  

Kolébka pro první měsíce

Roztomilé kolébky a koše se hodí hlavně v prvních měsících života. Romantické maminky okouzlí dřevěná kolébka Baby Nellys, které nechybí ani nebesa. Košík od italské značky PALI je naopak praktický a upleten z kvalitního palmového listí. Vrchní část je snímatelná a přes den tak báječně poslouží jako přenosná kolébka. Jakmile se však miminko začne zajímat o svět kolem sebe a dožadovat výhledu, je čas na stěhování do klasické dětské postýlky.

Když chcete mít dítě stále na očích

Originální kolébku od česko-slovenské značky Hojdavak si zamilují nejen děti, ale i rodiče. Součástí bavlněného vaku je kvalitní matrace z molitanu s vrstvou pohankových lusků. Díky tomu je ideální i pro alergiky a pomáhá předcházet pocení miminka.

Závěsný houpací pytel je navržen tak, aby v něm dítě leželo v klubíčku jako v břiše. Díky tomu je vhodný od prvního dne až do 9 měsíců. A kam s takovou netradiční kolébkou? Zavěste ji do místnosti, ve které přes den trávíte nejvíce času. Miminko se bude spokojeně pohupovat a vy přitom budete mít volné ruce na práci.

Pro pocit blízkosti i během spánku

Moderní dětskou postýlku Milly Mally Side Stone uvítají zvědavá miminka, která potřebují mít neustále výhled. Textilní síťované bočnice se navíc snadno odepínají, což usnadňuje kojení hlavně v noci.

Postýlka má po stranách i speciální popruhy pro připojení k posteli a díky tomu si můžete dopřávat pocit blízkosti miminka i během spánku. Samozřejmostí je nastavitelná výška a kolečka, která usnadňují manipulaci. Jednoduchý designu a neutrální barevné provedení perfektně zapadne prakticky do každého interiéru.

 

Potřebujete více úložných prostor

Perete se neustále s nedostatkem místa v dětském pokojíčku? Pak je pro vás kombinovaná postýlka to pravé ořechové. Postýlka Trama COMBI DECO je nejen praktická, ale v nabídce ji mají v nejrůznějších barvách.

Po stranách jsou poličky a nechybí ani pěkná řádka šuplíků, kam můžete schovat oblečení i všechny dětské nezbytnosti. Zásuvky jsou navíc vybaveny Soft Close Systemem, díky kterému se pomalu zavírají a nehrozí tak, že dítě probudíte. Pomyslnou třešničkou na dortu je pak to, že postýlka je přestavitelná jako stavebnice. Až vaše dítko trochu vyroste, můžete ji rozložit a sestavit z ní malý psací stolek, juniorskou postel a noční stolek k tomu.

Postýlka, která roste s dítětem

Patříte mezi skalní příznivce skandinávského designu? Pak se nechte inspirovat severskou jednoduchostí a funkčností i při zařizování dětského pokojíčku. Dětskou postýlku Moon lze nastavit do tří úrovní, takže roste spolu s děťátkem. A když pak sejmete postranní bočnici získáte plnohodnotnou postel pro juniory. Při zařizování severem inspirovaného pokoje sáhněte po přírodních materiálech, neutrálních odstínech a barvených doplňcích které přidají celému prostoru na osobitosti.

Pro sladký spánek i na cestách

Možná jste na cestách jen jednou za čas, pokud ale jezdíte s dětmi pravidelně, přenosná postýlka by vám rozhodně neměla chybět. Cestovní postýlka Koot od značky Petite&Mars je ideální na cestování s dětmi do tří let. Samozřejmostí je měkoučká matrace, boční vchod na zip a dvě kolečka, která usnadňují manipulaci. A roztomilý safari motiv zase ocení každý malý milovník zvířat.

Při výběru cestovních postýlky věnujte pozornost hlavně konstrukci. Ta by měla být pevná a stabilní a poskytnout tak miminku v neznámém prostředí prostor, ve kterém se bude cítit pohodlně a v bezpečí.