Kde nepomohou antibiotika, pomůže oregánový olej

Kde nepomohou antibiotika, pomůže oregánový olej - obrázek
Kde nepomohou antibiotika, pomůže oregánový olej - obrázek

V dnešní době markantně stoupá rezistence bakterií vůči antibiotikům. Na farmaceutická antibiotika nereagují už ani dosud snadno léčitelné a běžné infekce. Své zbraně má v talonu i příroda. Kromě česneku, zázvoru a cibule nabízí i oregánový olej.

Oregánový olej je jeden s top výživových doplňků, které můžete užívat. Obsahuje antioxidanty, účinné v boji proti volným radikálům. Těch má 8x více než jablko a 3x více než borůvky. Oregánový olej prošel nejedním výzkumem a zjistilo se, že je také silně antibakteriální. Obsahuje složku carvacol, dosud nejsilnější známé antibiotikum. Poctivý oregánový olej by měl obsahovat okolo 70% carvacolu.

Obecně se používá na podporu imunity, při zánětech, trávicích a žaludečních potížích a na mnohé jiné onemocnění. Používal ho už Hippokrates, k léčení dýchacích problémů.

Kromě toho obsahuje mnoho vitamínů a minerálů: vápník, hořčík, zinek, železo, draslík, měď, bór, mangan a vitamíny C, A (beta karoten) a niacin.

10 využití oregánového oleje

1. Podpora imunitního systému

Hlavní předností a použitím oregánového oleje je podpora imunitního systému. Organismus je odolnější vůči vnějším vlivům, mikrobům a virům. Studie z Amerického ministerstva zemědělství dokazuje, že oregánový olej ničí zárodky škodlivých infekcí. Je tak účinný, že by zničil dokonce i salmonelu.

2. Ochrana proti virům, houbám, plísním a parazitům

Pokud jste snědli nedopečené maso, napili jste se z infikované vody, nebo požili cokoliv rizikové, parazity se ve vašem těle udrží po dlouhou dobu. Oregánový olej zničí nechtěných návštěvníků, kteří by nám mohly způsobit velké zdravotní problémy. Složky oregánového oleje pinen a terpinen účinkují antisepticky, antivirálně, protizánětlivě a také jako anestetikum. Linalyl acetátu a geranyl acetátu zase působí na mykózy a jiné houbovité a kvasinkové infekce.

3. Stabilizátor nálady

Aromaterapie a inhalace oregánového oleje stabilizuje náladu a uklidňuje nervy. A to díky složkám jako jsou thymol a terpinen.

4. Reguluje trávení

Základ pro zdravé tělo a dobrou imunitu je ve střevech. Kvalitní trávení a čištění těla je nosným pilířem pro odolné tělo.

5. Pomáhá při menstruaci a menopauze

Pomáhá při premenstruačním syndromu, zmírňuje bolesti a výkyvy nálad. Upravuje průběh celé periody, která je pro mnohé ženy nepohodlná, fyzicky i psychicky náročná.

6. Stárnutí v pohodě

S oregánový olejem zestárnete v pohodě, fyzické i psychické. Stárnutí je jinak řečeno oxidační proces. A jelikož oregánový olej je plný antioxidantů, zpomaluje a zpříjemňuje stárnutí.

7. Zlatý grál pro alergiky

Pokud jste alergik přecitlivělý na vlivy z prostředí, začnete kýchat když vyrostou první poupata, zkuste oregánový olej. Má sedativní a zklidňující účinky.

8. Na bolest

Oregánový olej je vhodný i pro vnější použití - při bolestech kloubů, svalů, bolestech zad či sportovních zraněních.

9. První pomoc při nachlazení

Není to přímo lék na nachlazení, ale může usnadnit celý jeho průběh. Usnadňuje dýchání, zmírňuje škrábání a bolest v krku, zlepšuje náladu a má uklidňující účinky na tělo i duši.

10. Zhubnete

Oregánový olej bude skvělým pomocníkem pro ty, kteří mají vrozenou dispozici přibírat a každý snědený tuk se jim uloží v těle. Ve studii jedli dvě skupiny stravu plnou tuků. Jedna užívala carvacol a druhá ne. Hádejte, v které z nich byly hubenější a zdravější lidé? Ve druhé skupině dobrovolníci nejen méně přibraly, ale měli i nižší hladiny cholesterolu a triglyceridů v krvi.

 

Upozornění: Nevhodné pro děti, těhotné a kojící ženy, při přecitlivělosti nebo alergické reakci na rostliny čeledi hluchavkovité, např.: bazalka, yzop, levandule, máta, rozmarýn, šalvěj a tymián.