Lékař o kosmetice VERMIO

Lékař o kosmetice VERMIO  - obrázek
Lékař o kosmetice VERMIO - obrázek


V gynekologii a porodnictví, které jsou chirurgickými obory, nacházejí přípravky řady VERMIO velmi široké uplatnění. Produkty řady VERMIO lze využívat ve smyslu preventivním i léčebném. 


Aplikace přípravků se projeví zlepšením stavu normální kůže a rychlým hojením ran s potlačením nadměrné tvorby kolagenu ve vznikajících vazivových jizvách v případech poškození integrity tkání. 


Speciální význam má příprava kůže zejména před operacemi s předpokládanými přesuny tkání a všude tam, kde chceme zajistit jejich zvýšenou elasticitu (příprava hráze před očekávaným vaginálním porodem nebo lokální příprava před aplikací implantátů v plastické chirurgii). 


Ošetřuje-li pacient přípravkem VERMIO vzniklou operační ránu i nadále již od časného pooperačního období, dosáhne výborného hojivého a zpravidla i vynikajícího kosmetického efektu


V porodnictví je kosmetika VERMIO extrémně efektivní při prevenci vzniku strií.  


V “chirurgické“ části gynekologie a porodnictví je doporučujeme na ošetření všech typů operačních ran. Zahrnují rány po klasických břišních operacích a císařských řezech, po endoskopických výkonech i episiotomie a poranění vzniklá v souvislosti s vaginálními porody. U episiotomií je s výhodou ošetřovat i část rány zasahující do poševního vchodu. 


Některé pacientky a matky se mohou s výhodou pokusit využít přípravky Vermio ke korekci již zhojených ran. Týká se to hlavně dohojených episiotomií po vaginálních porodech, které jsou nezřídka zdrojem nepříjemných pocitů tahu, napětí či dokonce bolesti při pohlavním styku nebo defekaci.  


Aplikací lze dosáhnout změknutí a uvolnění jizvy  


V “nechirurgické” části gynekologie a porodnictví se setkáváme s řadou stavů řešených převážně dermatology. Pacientky přichází s lichenem, ekzematickými afekcemi, řešíme furunkuly na zevním genitálu či herpetické eflorescence.  


Mladé ženy v ambulanci řeší problematiku akné a pustulosních výsevů na vulvě s podrážděním kůže po holení pubického ochlupení.  


Nastávají nehody typu drobnějších popálenin či opařenin oblasti genitálu 


Všechny preparáty jsou obecně výborně tolerovány, doposud jsem se při mnohaleté praxi nesetkal s jedinou alergickou reakcí na aplikaci.


Citujeme vybrané části z článku porodníka a gynekologa MUDr. Viktora Kačera, veřejněného  v 5. čísle 19. ročníku časopisu GYNEKOLOG  celý článek zde