Letos lidé kupují anděly jako šperky

Letos lidé kupují anděly jako šperky - obrázek
Letos lidé kupují anděly jako šperky - obrázek

Jitka Mlynarčík Kudláčková je česká šperkařka, která založila firmu JK Jitka Kudláčková Jewels (JK) už před 25 lety a dodnes navrhuje a vyrábí se svým týmem celé kolekce z drahých kovů a kamenů několikrát do roka. Její zkušenosti s ruční prací, designem, přehled ve šperkařském byznyse a znalost požadavků Čechů na zlaté ozdoby těla, jsou až neuvěřitelně přesné a unikátní. Je to také díky její intuitivní povaze směřující při tvorbě šperků mnohdy až za obzory lidského chápání. 

 

Jak vznikla Vaše kolekce Andělé, kde se inspirujete pro vytváření motivů pro šperky?

Analyzuji celý kontext osobnosti. Snažím se nacítit na atmosféru ve společnosti a poznat emoční potřeby lidí. Vnímala jsem již dlouhou dobu tlak negace, proto jsem chtěla přinést skrze naši práci pozitivitu. Proto přišli Andělé. Nevidíme je lidským zrakem a neslyšíme lidským sluchem a právě proto je tak důležité je vidět a být s nimi ve spojení. Víte, že se říká, že každé malé dítě má svého anděla ochránce? A dospělí na ně ve spěchu a starostech potom zapomenou?

A jak na tento symbol reagují zákazníci?Anděl

Minule jsem viděla v našem obchodě tatínka, který přišel s malou holičkou a ona si sama s radostí vybrala andílky náušnice a přívěšek. Do kolekce Andělé jsem vložila čistotu a jednoduchost v kvalitním zpracování. Na ně dva byl při odchodu tak nádherný pohled. Anděl je symbolem naděje, že to dobře dopadne, že jdeme správnou cestou. V podobě šperku je pak intimním a zároveň viditelným spojením. A v případě toho tatínka s holčičkou je to pro mě vrcholné vyjádření bezpodmínečné lásky.

Co vnímáte, že je teď ve společnosti důležité?

Odvaha a vnitřní klid.

O společnosti:

JK JITKA KUDLACKOVA JEWELS, s.r.o. (JK) působí na trhu od roku 1990. Jedná se o ryze českou společnost, kterou společně řídí manželé Jitka roz. Kudláčková a Dušan Mlynarčíkovi. V současné době společnost sídlí v byznys centru Filadelfie na Praze 4 a zaměstnává několik rukodělných designérů a šperkařů.  JK se specializuje na ruční práci, tradici šperkařského řemesla a design. Výrobkům se značkou JK firma poskytuje celoživotní záruku. Více informací na www.jk.cz.