Mammae – kojení bez odhalených ňader a zbytečného studu

Mammae – kojení bez odhalených ňader a zbytečného studu - obrázek
Mammae – kojení bez odhalených ňader a zbytečného studu - obrázek

Martine a Eva Boonen z Belgie se rozhodly, že když jim nevyhovuje žádná kojící podprsenka na trhu, vytvoří si podle svých představ vlastní, která bude splňovat všechny jejich požadavky.
Ty se dají  jednoduše shrnout do tří slov: Funkčnost - Diskrétnost - Elegance. Tak začala historie podprsenek od maminek pro maminky Mammae. 


Od poloviny roku 2010 mají i maminky z České republiky možnost zakoupit kojící podprsenku Mammae. Podprsenka naprosto splňuje požadavky všech maminek. Kojení na veřejnosti není některým maminkám příjemné, ale vyhnout se mu nemohou nebo nechtějí. Podprsenky Mammae jsou odlišné svou naprostou diskrétností a pohodlností. Výhodou je i elegantní a moderní design. Moderátorka Zuzana Belohorcová si vybrala značku Mammae pro pohodlí, které potřebuje při kojení dcery Salmy.



 


 


Kojení s Mammae je úplně jednoduché. Stačí otevřít vnější košíček a dítě umístit do správné polohy. Vytáhnutím vložky odkryjete pouze bradavku. Během kojení lze dát prsní vložky do speciální kapsy na spodní straně košíčku tak, abyste je nemusela držet v ruce. Jediné, na co musíte myslet je fakt, že kontakt s pokožkou prsu je pro správné kojení nezbytný. Podprsenka není vhodná pro použití v noci.


Podprsenka Mammae je určena pro všechny maminky, které se chtějí cítit a vypadat dobře. Zároveň i pro ty maminky, které chtějí svému děťátku poskytnout maximální pohodlí.


Podprsenky Mammae jsou unikátní také svou funkčností.          


-        Speciální ‘Beaunen-Clip’ lze snadno otevřít jednou rukou.


-        Košíček se přizpůsobí prsu (před a po krmení).


-        Beaunen Bra*’ je vnitřní podprsenka navržená tak, aby byla podporou pro těžká prsa.


-        Beaunen Pocket*’ je kapsa pro odložení absorpční vložky během kojení.


-        Unikátní kostice jsou speciálně navrženy pro podporu prsů. 


 


Kdy koupit kojící podprsenku?


Nejlepší čas na nákup kojící podprsenky je po prvním týdnu narození vašeho dítěte.


Proč? Během kojení mohou být prsa a o velikost větší.


K nalévání prsou většinou dochází mezi třetím a pátým dnem po narození dítěte. Vaše prsa se budou zvětšovat a budou bolestivá. Nalévání prsou obvykle končí a po 48 hodinách. Během této doby byste rozhodně neměla nosit podprsenku, která tlačí.


Pokud si chcete koupit opravdu tu správnou velikost kojící podprsenky, tak počkejte až budete po porodu.


Pokud byste si i přesto chtěla koupit podprsenku ji v těhotenství, počkejte do osmého měsíce a kupte podprsenku, která bude mít o košíček větší velikost, ne běžně nosíte.


 


Správná velikost podprsenky


Když kojíte, musíte nosit správnou velikost podprsenky, abyste zabránila poškození prsu. Je-li Vaše podprsenka příliš těsná, může vadit mléčným kanálkům a to pak může vyústit v prsní zánět.


Košíčky: Zkontrolujte, zda Vaše prsa pohodlně zapadají do košíčků. Ujistěte se, že nemáte žádné hrboly podél okraje košíčku nebo zapínání. Podprsenka by měla být dostatečně velká pro absorpční vložky. Stále byste měla být schopna vložit prst do vnitřní podprsenky. To Vám dává jistotu, že pokud se Vám prsa nalijí mlékem, vejdou se do podprsenky.


Kostice: Dobře přiléhající podprsenka poskytuje výbornou podporu. Ujistěte se, že kostice spočívá na Vašich žebrech, nikoli na Vašich prsou. Kostice Mammae jsou speciálně navrženy pro prsa nalitá mlékem.


Složení: 82% polyamid a 18% elasten


Podprsenky jsou momentálně k dostání ve třech barevných provedeních
(Black Balance,  Purple Promise, White Wish) 


Samozřejmostí je možnost  zakoupení setu s kalhotkami nebo boxerkami. Vybírat můžete z níže uvedených velikostí.


-        Podprsenky (B75-F95)


-        Kalhotky (S-M-L-XL-XXL)


-        Boxerky (S-M-L-XL-XXL)


-        Prací vložky (balení po 4 ks, stejný vzor jako vnitřní podprsenka)


Další důležité informace týkající se Mammae naleznete na internetových stránkách www.mammae.cz  a www.babiez.cz
Na webové stránce www.mammae.cz naleznete i informace, jak správně vybrat velikost své Mammae a jak bezproblémově a pohodlně nakojit svoje děťátko.