MOTHERCARE

HRAČKY



Novorozené děti stráví většinu času pozorováním a učením se z výrazů vašeho obličeje a vašeho hlasu. Brzy však zaujme v jejich životě důležitou úlohu hra. Děti poznávají svět skrze hru a nikdy nejsou příliš malé na to, aby si začaly hrát. Děti od narození vidí, slyší a cítí a vhodně vybrané hračky jim pomohou rozvíjet jejich schopnosti, poznávat svět kolem sebe a učit se. Pro děti je hra přirozená, ale vy jim můžete pomoci si hru více užívat, odměňovat je a podporovat v jejich snažení. Firma Mothercare vám zase může pomoci s výběrem hračky pro vaše nejmenší. 

Od narození do 6 týdnů budou dítě zajímat hlavně vysoce kontrastní barvy a povrchy. Vhodnou hračkou je hrací kolotoč nad postýlku s jemnou melodií, hrací podložka nebo hrazdička, pásky nebo cd s hudbou určenou speciálně pro děti.

Od 6 až 8 osmi měsíců byste měli přejít ke hračkám, které by rozvíjeli jejich nově nabyté schopnosti. Děti se zdokonalují ve zvedání a držení předmětů, sedí již samy bez opory a začínají si broukat a předvádět různé zvuky. Vhodnými hračkami jsou stavěcí bloky, dřevěné kostky, dětská zrcátka, hračky do vody, kousátka.

Od 8 do 12 měsíců dítě reaguje na širokou řadu stimulů, leze nebo už chodí, může dokonce začít vyslovovat několik slov. Vhodné hračky pro tento věk: plyšáci a panenky, hračky, které vytváří zvuky, kostky, víceúčelové hračky, knihy, hračky do vody, pohyblivé hračky, hudební hračky.

Vždy berte v potaz bezpečnost dítěte při hře! Doporučujeme nakupovat pouze z obchodů, jejichž značka je známá. Známku kvality můžete ověřit i symbolem CE na balení. Jedná se o osvědčení kvality a bezpečnosti udělované Evropskou unií, které je platné ve všech členských státech. Před tím, než dáte hračku dítěti do ruky, odstraňte z ní všechen balící materiál, obzvláště plastikové pytle, které by si dítě mohlo navléci na hlavu. Hračky udržujte stranou ohně. Je důležité udržovat hračky čisté a kontrolovat ostré hrany a rohy, protože dítě je začne vkládat do úst.



Firma Mothercare se zaměřila zejména na skupinu hraček do dvou let, které rozvíjí schopnosti nejmenšího dítěte, a pak na skupinu hraček určených pro straší děti, které podporují hru nápodobou. Pro ty nejmenší u nás zakoupíte hrací kolotoče nad postýlku, hrazdičky s hrací dekou, stimulační hračky na postýlku, plyšáky, chrastítka, kousátka, dřevěné hračky atd. Pro starší kluky a holky u nás můžete zakoupit různé kostýmy, skládačky, potřeby pro malé doktory, kuchařky, ale i panenky a autíčka. Kromě značky Mothercare lze na prodejnách Mothercare nalézt i značky Fisher Price, LeapFrog, Vtech, Tiny Love, Baby Einstein nebo Chicco.  

Pokud přemýšlíte nad zajímavým dárkem, nabídneme vám speciální autíčko, které se jako chameleón promění podle věku a potřeb dítěte. Tato hračka je určena pro děti od šesti měsíců do tří let. Dítě ve věku 6 měsíců posadíte do houpačky s měkkým a bezpečným sedadlem a hracím pultíkem. Pro osmiměsíční dítě auto upravíte tak, že odejmete houpací základnu, přidáte opory nohou a rukojeť pro rodiče – vznikne vozítko. Desetiměsíčnímu dítěti odejmete opory nohou, rukojeť pro rodiče a hrací pultík, aby mohlo vzniknout chodítko, které pomůže dítěti s jeho prvními kroky. Roční dítě už může použít autíčko jako odstrkovadlo, záleží na vás, zda hračku vybavíte rukojetí nebo ne.

Těšíme se na vaši návštěvu!

Obchody Mothercare:

Pasáž Myslbek, Na Příkopě 19/21, 110 00 Praha 1, tel.: +420 222 240 008

OC Chodov, Roztylská 2321/19, 148 00 Praha 4, tel.: +420 272 075 240

OC Letňany, Veselská 663, 190 00 Praha 9, tel.: +420 286 583 563

Aupark, Einsteinova 18, 851 01 Bratislava, tel.: +421 263 451 911