MOTHERCARE

SPRÁVNÁ OBUV PRO NAŠE NEJMENŠÍ



První měsíce a roky života dítěte jsou nejdůležitější pro vývoj rostoucích kostí a kloubů. V prvních třech letech dětská noha roste rychleji než po zbytek života. V tomto období je noha extrémně křehká a je velmi důležité nazout ji do vhodné obuvi. Noha dítěte vyžaduje botu, která jí poskytne oporu a podpoří její zdravý vývoj. Speciální obuv určená dětem je proto v tomto období nesmírně důležitá.



Botu, kterou dítěti nazujete ji nesmí v žádném případě nijak omezovat, protože dětské kosti jsou stále ještě měkké a poddajné. Můžete novorozenému dítěti koupit ponožky nebo capáčky, ale pevnou obuv pořiďte až ve chvíli, kdy dítě začne chodit samo bez opory. Pediatři i další odborníci se shodují, že by děti měly chůzi cvičit bosy. Není samozřejmě vždy možné, aby dítě vždy chodilo naboso, proto jakmile se dítě osamostatní a venku chodí samo, pořiďte mu odpovídající obuv jako ochranu před nízkou teplotou a nebezpečnými povrchy.



Protože každé dítě je jiné, je nevhodné vycházet při určování velikosti boty z věku dítěte. Nabídka firmy Mothercare zahrnuje výrobky pro novorozence až po děti ve věku přibližně šesti nebo sedmi let. Pro novorozence jdou připraveny látkové botičky a capáčky, pro batolata první boty na chození ve velikostech 2-5 a pro starší děti boty ve velikostech 4-13. Zakoupit lze boty pro sport, domácí obuv, holinky, boty do vody a normální neformální obuv.



Jak správně vybrat boty pro dítě?



Vybírat boty pro dítě může být velmi náročné. Těm nejmenším může být obtížné boty nasadit, protože jejich noha není ještě plně zformovaná a děti vyžadují jiný typ komunikace, nemůžete se jich prostě zeptat, jestli je bota malá nebo velká. Při výběru musí být hlavně brán ohled na dostatek místa kolem palce, aby s nimi mohly vrtět. 

Výběr správné boty je důležitý i v pozdějších letech, jak noha roste. Boty by měly poskytovat dostatek místa pro rostoucí nohu, nesmíte také podcenit pohodlí a bota musí správně padnout. Obuv musí být dostatečně ventilovaná a musí být také schopna absorbovat pot, který by jinak mohl vést ke vzniku puchýřů. 

V každém obchodě je vám k dispozici speciální měřidlo, které vám pomůže s výběrem.

Výběr by také měl záviset na ročním období a také na vašich požadavcích. Od pantoflí ke sportovní obuvi, firma Mothercare poskytuje vhodnou obuv do každého počasí a pro každou příležitost. 



Věříme, že vám s vaším výběrem můžeme pomoci. Těšíme se na vaši návštěvu! A pokud máte nějaké přání ohledně našich článků, například o tom, o čem byste chtěli číst, nebo nějaký dotaz, napište nám na naši adresu [email protected] nebo do naší poradny.



Obchody Mothercare:



Pasáž Myslbek, Na Příkopě 19/21, 110 00 Praha 1, tel.: +420 222 240 008

OC Chodov, Roztylská 2321/19, 148 00 Praha 4, tel.: +420 272 075 240

OC Letňany, Veselská 663, 190 00 Praha 9, tel.: +420 286 583 563

Aupark, Einsteinova 18, 851 01 Bratislava, tel.: +421 263 451 911



Témata: