MOTHERCARE

MATRACE

Péče o matrace je velice důležitá, nevítaní hosté jako prach a roztoči mohou u dítěte rozvinout alergické reakce. Nepropustné potahy matrací zaručují kvalitní péči o matraci, lze je totiž snadno pravidelně omývat, čímž omezíte výskyt roztočů v blízkosti dítěte. Matrace bez snímatelných potahů by měly být pravidelně čištěny omýváním houbičkou nebo vyluxovány. Postarejte se také o to, aby byly oba konce matrace využívány stejnou měrou a matraci pravidelné otáčejte. Postýlku nikdy neumisťujte do blízkosti tepelného zdroje (radiátor, slunné okno), poliček, výstupků a hran, kterých by se dítě mohlo chytit. Všichni novorozenci by měly mít svou vlastní novou matraci. Interiér matrace by jinak mohl být zdeformován váhou předchozího dítěte, což ji učiní méně pohodlnou a účinnou.

Věnujte pozornost výběru matrace, je velmi důležité, abyste vybrali správnou velikost matrace k vaší postýlce. Matrace by neměla být menší v délce a šířce o více jak 4cm v poměru k vnitřním rozměrům postýlky, mezi matrací a postýlkou by se pak mohly vytvořit otvory, ve kterých by se mohly zachytit končetiny vašeho dítěte.

Obchod Mothercare vám nabízí ke koupi čtyři druhy matrací ve dvou základních provedeních: pěnové a pružinové matrace s Coolmax potahem od firmy Dupont nebo bez něj. Naše matrace jsou vytvořeny bez příměsi PVC. Do postýlek jsou k dispozici matrace o rozměrech: 118×60cm, 120×60cm a 140×70cm. Dále nabízíme matrace do cestovních košíku, kolébek, kočárků i cestovních postýlek.

Potah CoolmaxActive od firmy Dupont

Trojvrstevný odnímatelný potah CoolmaxActive nezadržuje pachy, umožňuje přirozenou cirkulaci vzduchu a odvádí vlhkost od dítěte, čímž zabraňuje oděrkám a přehřátí dítěte. Potah lze prát na 60°C (teplota potřebná k zabití roztočů).

Pružinová matrace se svrchním potahem CoolmaxActive

Matrace s pevně stočenými pružinami se svrchní omyvatelnou a nepropustnou vrstvou bez příměsi PVC.

Pružinová matrace s vláky Amicor Pure

Matrace s pevně stočenými pružinami se svrchní Amicor vrstvou. Vlákna Amicor byla speciálně navržena pro ochranu před bakteriemi a plísněmi. Spodní omyvatelná a nepropustná vrstva bez příměsi PVC.

Pěnová matrace se svrchním potahem CoolmaxActive

Matrace vyrobená z jednolitého kusu pěnové hmoty v omyvatelném a nepropustném obalu bez příměsi PVC. Ideální pro novorozence.

Pěnová matrace

Matrace vyrobená z jednolitého kusu pěnové hmoty v omyvatelném a nepropustném obalu bez příměsi PVC. Ideální pro novorozence.

   

Věříme, že vám s vaším výběrem můžeme pomoci. Těšíme se na vaši návštěvu! A pokud máte nějaké přání ohledně našich článků, například o tom, o čem byste chtěli číst, nebo nějaký dotaz, napište nám na naši adresu [email protected] nebo do naší poradny.

Obchody Mothercare:

Pasáž Myslbek, Na Příkopě 19/21, 110 00 Praha 1, tel.: +420 222 240 008

OC Chodov, Roztylská 2321/19, 148 00 Praha 4, tel.: +420 272 075 240

OC Letňany, Veselská 663, 190 00 Praha 9, tel.: +420 286 583 563

Aupark, Einsteinova 18, 851 01 Bratislava, tel: +421 263 451 911

Témata: