MOTHERCARE

Přijde čas, kdy se rozhodnete pořídit si kočárek. Zdánlivě jednoduchá věc se však může stát zapeklitým problémem, jakmile zjistíte, jak širokou nabídku na trhu naleznete. Kočárky se liší nejen ve svých proporcích a barvách, ale i ve svých funkcích a v neposlední řadě také podle věku dítěte. Každý kočárek má své přednosti, které se lehce mohou stát jeho slabostmi. Měli byste se zamyslet dopředu nad několika otázkami, jejichž zodpovězení by vás mělo nasměrovat k vhodné volbě.

1 Jak staré je mé dítě? Bude třeba převážet více dětí?

Do tří měsíců života dítěte je nutné převážet dítě ve vodorovné poloze kvůli podpoře a ochranně zad. Vyberte si kočárek, který je určen pro děti od narození a rodič na něj zároveň může vidět a kontrolovat ho. Výborné jsou například systémy dva v jednom s otočnou korbou nebo rukojetí či cestovní systémy s nasazovatelnou autosedačkou. Kočárky se sedadlem otočeným ve směru jízdy jsou pro novorozence vhodné pouze tehdy, pokud se dá opěradlo sklopit do vodorovné polohy.

Pokud očekáváte příchod dvojčat nebo druhorozené dítě, je ideální kočárek s dvěma sedadly. Pro dvojčata jsou tato sedadla umístěna vedle sebe, u dětí různého věku za sebou.

Pokud je vaše dítě staré tři nebo šest měsíců, vyplatí se koupit již lehký sportovní kočárek.  

2 Za jakým účelem budete kočárek využívat?

Pokud preferujete jízdu automobilem, pořiďte si raději lehčí kočárek, který snadněji zvednete a uložíte do kufru vozu spíše než trojkolku, která je znatelně těžší. Cestovní systém, složený ze sportovního kočárku nebo trojkolky a autosedačky však zase nabízí výhodu pohodlnějšího cestování pro dítě. Přenosnou skořepinu lze jednoduše odpoutat od sedadla a zasadit bezpečně do kočárku.

Pokud hodně nakupujete, budete pravděpodobně potřebovat prostorný nákupní košík, který vám golfové hole nenabídnou.

Manévrovací schopnosti a hladká jízda jsou nezbytné vlastnosti pro pohyb na nerovnostech ve městě, která vám může nabídnout trojkolka s nafukovacími koly.

Pokud často používáte hromadnou dopravu nebo cestujete na dovolenou, je důležitý lehký kočárek se snadným a kompaktním skládáním.

3 Kam budete svůj kočárek brát?

Zvažte velikost vašeho domova. Musíte se ujistit, že můžete váš kočárek dostat přes hlavní vchod, ze schodů a nebo do výtahu. Budete také potřebovat nějaké místo pro skladování kočárku. Zkontrolujte také velikost úložného prostoru ve voze. Zní to banálně, ale raději vše zkontrolujte.

4 Jak dlouho budete kočárek používat?

Pokud se chystáte kočárek používat v budoucnosti i pro své další dítě, je vhodné investovat do odolnosti. Nejvhodnější jsou kočárky dva v jednom, trojkolky a cestovní systémy. Při přechodu na sportovní kočárek nebo golfové hole již není nutné tolik utratit.

5 Kolik můžete za kočárek utratit?

Čím více za kočárek utratíte, tím více bude mít výhod. A jak se budete pohybovat ve vyšších polohách, budou vzhled a funkčnost stále více maximalizovány.

Věříme, že vám s vaším výběrem můžeme pomoci. Těšíme se na vaši návštěvu! A pokud máte nějaké přání ohledně našich článků, například o tom, o čem byste chtěli číst, nebo nějaký dotaz, napište nám na naši adresu [email protected] nebo do naší poradny.

Obchody Mothercare:

Pasáž Myslbek, Na Příkopě 19/21, 110 00 Praha 1, tel.: +420 222 240 008

OC Chodov, Roztylská 2321/19, 148 00 Praha 4, tel.: +420 272 075 240

OC Letňany, Veselská 663, 190 00 Praha 9, tel.: +420 286 583 563

Aupark, Einsteinova 18, 851 01 Bratislava, tel.: +421 263 451 911

 

Témata: