Na chvíli v kůži Johna Lennona

BeatlesNa chvíli v kůži Johna Lennona
Ponořte se se žlutou ponorkou do vzpomínek a vraťte se do doby, kdy jste o „Yellow Submarine“ zpívali s liverpoolskými brouky. Udělejte si výlet do časů, kdy s kočárkem ještě nejezdili ani vaši rodiče. Možná byli tenkrát sami v plenkách… Ječící fanynky, žlutá ponorka, Lennonova zeď, šatna Beatles i nahrávací studio na vás čekají v Českém muzeu hudby.
Výstava Beatlemánie!, která se nachází v Českém muzeu hudby, odráží nejen strhující příběh nejslavnější rockové skupiny všech dob od jejích počátků v Liverpoolu, ale také vrchol vlny beatlemánie a rozpad jedné z nejslavnější skupiny všech dob. Skutečnou lahůdkou výstavy iluze beatlemánie, včetně pódia a burácejícího obecenstva. Zkuste si alespoň na chvíli být jedním z nich – The Beatles!


žlutá ponorkaKromě zmíněné žluté ponorky se můžete těšit třeba na dobový kadeřnický salón a nahlédnout do světa mládeže v tehdejším totalitním Československu. Neváhejte a vyrazte se svou ratolestí do bývalého barokního kostela sv. Máří Magdaleny na Malé Straně. John Lennon, Paul McCartney, George Harrison a Ringo Starr už na vás čekají, i když jen ve voskové podobě.
České muzeum hudby můžete navštívit denně, kromě úterý, v Karmelitské ulici 2 v Praze. Je plně bezbariérové. Šatna a toalety jsou samozřejmostí.
Příští měsíc vás pozveme na výstavu v historické budově Národního muzea. 5. října bude otevřená nová velká výstava – Staré pověsti české.