Národní muzeum - Poznejte fascinující svět živočišné říše na nové výstavě Archa Noemova!

Národní muzeum - Poznejte fascinující svět živočišné říše na nové výstavě Archa Noemova! - obrázek
Národní muzeum - Poznejte fascinující svět živočišné říše na nové výstavě Archa Noemova! - obrázek

Národní muzeum zve všechny zájemce do své Nové budovy na novou přírodovědeckou expozici Archa Noemova, která je přenese do pozoruhodného světa živočišné říše. 

Setkají se tak s oblíbenými zvířecími exponáty, dříve vystavenými v Historické budově Národního muzea, která nyní prochází rozsáhlou rekonstrukcí. Zblízka si mohou opět prohlédnout například ledního medvěda Alíka z pražské ZOO, losa evropského, který je považovaný za jednoho z prvních losů na našem území po několika stech letech, nebo prase savanové, jež bylo vystaveno na africké výstavě dr. Emila Holuba už v roce 1892. Dočasně je k vidění i velmi vzácný exponát dnes již vyhynulého vakovlka. Expozice provede návštěvníky přes soutěsky a horské vrcholy, po ostrovech Karibiku či Madagaskaru, tajuplným podmořským světem, severskými pastvinami i dalšími kouty naší planety, které obývají nebo obývali nejrůznější tvorové. 

Návštěvníci při procházení Archy potkají lva, zebru, hyenu a krokodýla kráčející vedle sebe bok po boku, supy na skalisku číhající na svou kořist nebo bizona amerického či vlka. Pod mořskou hladinou pak kolem nich bude kroužit žralok, prohlédnout si budou moci zblízka karetu, plachetníka, několikasetkilogramového kanice nebo velkého pilouna. Nechybí ani krása lastur mořských měkkýšů nebo zářivé barvy křídel tropických motýlů.  

Živočišné druhy nejsou na zemském povrchu rozšířeny nahodile, a proto je i expozice rozdělena podle takzvaných zoogeografických oblastí, aby návštěvník získal základní představu o charakteru rozšíření a druhové rozmanitosti zvířat na Zemi i problematice ochrany životního prostředí v různých částech světa. 

Zoologické exponáty doplňuje několik interaktivních prvků, díky kterým se zájemci vydají na cestu po národních parcích Evropy nebo pomocí otáčivé zeměkoule prozkoumají naši planetu a seznámí se s pojmy jako biodiverzita či biomy.

Více naleznete na www.nm.cz.

Nová budova Národního muzea, Vinohradská 1, 110 00 Praha 1
Otevírací doba: čtvrtek až úterý 10.00-18.00, 1. středa v měsíci 10.00-20.00, ostatní středy v měsíci 9.00-18.00