Navštivte novou výstavu v muzeu české loutky a cirkusu v Prachaticích

NAVŠTIVTE NOVOU VÝSTAVU V MUZEU ČESKÉ LOUTKY A CIRKUSU V PRACHATICÍCH A ZJISTÍTE, JAK SE RODÍ VEČERNÍČKY  - obrázek
NAVŠTIVTE NOVOU VÝSTAVU V MUZEU ČESKÉ LOUTKY A CIRKUSU V PRACHATICÍCH A ZJISTÍTE, JAK SE RODÍ VEČERNÍČKY - obrázek
 A ZJISTÍTE, JAK SE RODÍ VEČERNÍČKY 
 
 
Národní muzeum ve spolupráci s Dětským muzeem Moravského zemského muzea a Českou televizí otevřelo v Muzeu české loutky a cirkusu v Prachaticích výstavu s názvem Jak se rodí večerníčky. Návštěvníci mají možnost dozvědět se nejen, co všechno obnáší výroba oblíbených kreslených a loutkových filmů, ale i mnohé zajímavosti z historie dětských večerníčků.

Jak to, že se film skládá ze spousty obrázků? Kolik dá práce, než se na filmovém plátně nebo v televizi začnou pohybovat postavičky? Co je to kinetoskop? Kdy se vysílal první večerníček a kdo vytvořil postavičku Večerníčka s čepicí vyrobenou z novin? Který večerníčkovský seriál je nejstarší? A který nejdelší? Na tyto i další otázky naleznou návštěvníci odpověď na nejnovější výstavě v Muzeu české loutky a cirkusu v Prachaticích, určené nejen dětem, ale všem, co mají rádi pohádky a chtějí si zas jednou trochu hrát. Jak se rodí večerníčky jsou totiž výstavou veskrze interaktivní – návštěvníci si mohou vytvořit svůj technický scénář, vyzkoušet si počítačovou animaci či vysílání v televizním studiu. Ti nejmenší najdou ve výstavě pexeso s pohádkovými postavičkami, omalovánky, loutkové divadlo nebo si mohou vyrobit vlastní Večerníčkovu čepici.

 

Muzeum české loutky a cirkusu (Velké náměstí 43, 383 01 Prachatice) je otevřeno denně kromě pondělí od 9.00 do 17.00 hodin.

Více naleznete na www.nm.cz