Navštivte starobylou Čínu uprostřed Prahy!

Navštivte starobylou Čínu uprostřed Prahy! - obrázek
Navštivte starobylou Čínu uprostřed Prahy! - obrázek

Nevíte kam mezi vánočními svátky?

Národní muzeum zve do Náprstkova muzea na unikátní výstavu Říše středu zachycující tisíc let dějin Číny. Můžete zde obdivovat jeden z  nejvzácnějších předmětů Národního muzea – sošku bodhisattvy soucitu, 10 m dlouhý svitkový obraz či hrobové figurky představující krásné dámy, úředníky a vojáky.

Říše středu odhaluje řadu předmětů, které doposud nebyly zpřístupněny veřejnosti, a navíc je doplněna zajímavým doprovodným programem. Děti provede výstavou animovaný průvodce.

Zpestřete si mrazivý předvánoční čas a zavítejte s rodinou do exotické Říše středu!

Náprstkovo muzeum asijských, afrických a amerických kultur představí exponáty z méně známého období dějin Číny, v nichž docházelo prostřednictvím obchodních kontaktů ke změnám čínské společnosti a kultury.

Na výstavě objevíte prostřednictvím jedinečných předmětů největší krásy Číny, projdete se známou Hedvábnou stezkou a dozvíte se, jaký měla vliv na čínskou kulturu.

Kromě nádherně umělecky zpracované skulptury bodhisattvy soucitu uchvátí i glazovaná keramika dokumentující technologický vývoj Číny, z něhož vzešla výroba typického čínského porcelánu. Další část výstavy seznamuje s obdobím prosperity a s ní spojeným příchodem Mongolů na čínské území ve 13. století. Za zhlédnutí stojí i dva rozměrné svitkové obrazy zachycující vývoj čínské společnosti.

Výstavu doplňuje také bohatý doprovodný program. Připraveny jsou pro vás například komentované prohlídky nebo zajímavé přednášky.

Zájemci se mohou zúčastnit také workshopu zaměřeného na malování motivů čínské keramiky nebo čínského hedvábí nebo mohou tvořit ve specializovaných výtvarných dílnách pro rodiny s dětmi.

Výstava potrvá do 30. 9. 2016.

Více informací k výstavě a doprovodným akcím naleznete na www.nm.cz.

Náprstkovo muzeum asijských, afrických a amerických kultur, Betlémské nám. 1, Praha 1
Otevírací doba: pondělí – zavřeno; úterý, čtvrtek – neděle 10.00 – 18.00 hod.; středa 9.00 – 18.00 hod.

Vstupné: plné 100 Kč, snížené 70 Kč, rodinné 170 Kč, děti do 6 let zdarma