Nebezpečný helicobacter pylori

Nebezpečný helicobacter pylori - obrázek
Nebezpečný helicobacter pylori - obrázek

Helicobacter: Pravděpodobně jste se již setkali, i když o něm teď možná slyšíte poprvé.

S pojmem Helicobacter pylori se možná setkáváte poprvé v životě. Není to veřejně diskutovaný problém a nestraší nás v médiích. Nevíme o něm nebo předpokládáme, že se nás netýká. 

Přesto odborníci v oblasti veřejného zdraví odhadují, že je touto bakterií infikována asi polovina světové populace. A podobně rozšířená je i u nás.

Přenos helicobacter pylori je velmi snadný, stačí použít neumyté nádobí, nebo příbor s nímž přišel do styku infikovaný člověk. Nebezpečí této bakterie nespočívá jen v tom, že se jí snadno nakazíte a že je velmi odolná. Většina lidí o infekci neví a potíže připisuje jiným příčinám. Mnoho lidí bolesti žaludku, zažívací potíže, zápach z úst a jiné problémy vůbec neřeší nebo je dokonce považují za normální. Problém je, že se infekce prohlubuje a později vyvolává závažná gastrointestinálních onemocnění, chronický zánět žaludku a dvanáctníku, které často vedou až ke vzniku peptických vředů.

Masticha - zabiják helikobaktera

Nobelovou cenou oceněný objev helicobacter pylori a navazující výzkum se datují až do posledních dekád 20. století. I když tato infekce provází člověka podle odhadů již asi deset tisíc let a je velmi rozšířená, lidstvo se s ní seznámilo teprve nedávno.

Alternativou silné antibiotické kombinace při léčbě infekce helicobacter pylori je čistě přírodní substance – surová pryskyřice řečíku lentišku z ostrova Chios označovaná jako chioská masticha. Masticha se při léčbě dvanáctníkových a žaludečních vředů používala dlouho před objevem bakterie, která tato onemocnění způsobuje, takže nebylo jasné, jak přesně masticha účinkuje.

Moderní výzkumy mastichy a jejích účinků na lidský organismus potvrdily její výjimečné antibakteriální vlastnosti a to, že zabíjí i tak odolného protivníka jako je helicobacter pylori.

Jakou mastichu a kdy

Masticha byla po staletí známá hlavně jako přírodní žvýkačka, která mimo jiné ulevuje od bolestí žaludku a mnoha různých zažívacích potíží od nechutenství až po nadýmání. I v současnosti je populární ve formě surových pryskyřičných krystalů, ale v případě různých žaludečních potíží včetně infekce helicobacter pylori se užívá ve formě prášku nebo mastichových kapslí.

Masticlife Strong&Pure obsahují pouze mastichový prášek a představují tak nejúčinnější formu pro normální činnost zažívacího systému. Vedle toho Masticlife Prebiotic se 60% podílem mastichy a s prebiotiky jsou vhodné pro prevenci.

Zdejší partner řeckého mastichového kartelu nabízí vedle potravinových doplňků i další mastichové výrobky od žvýkaček, přes zubní pastu až po tělovou kosmetiku. V případě žaludečních problémů ale volte mastichové kapsle a případně surové mastichové krystaly.