Předmětů se dotýkejte!

Předmětů se dotýkejte!  - obrázek
Předmětů se dotýkejte! - obrázek

Vzpomínáte, jak jste skákali panáka a hráli céčka? Chcete si vyzkoušet drátěnou košili nebo potěžkat divočáka. Národní muzeum připravuje programy pro své nejmladší návštěvníky, spustilo projekt Hravého muzea.


 


Národní muzeum přichází s projektem Hravé muzeum pro své nejmenší návštěvníky i jejich rodiče, který zastřeší všechny dosavadní programy, jež jsou určeny dětem. V jeho rámci budou prezentovány do budoucna plánované dílny, přednášky, interaktivní hry a herny. Maskotem a současně průvodcem nově chystanými programy se stane Mamut. Jeho vyobrazení označí všechna zastavení na dětské stezce, která propojí objekty Národního muzea. Mamut upozorní rodiče na ty části výstav, kde se děti mohou dotýkat vystavených předmětů a také si s nimi hrát. Muzeum připravuje mapu těchto zastavení. Jednotlivá stanoviště bude možné navštívit na základě zakoupení běžné vstupenky do daného objektu, není tedy třeba kupovat si speciální vstupenku.


skákající děti


V současnosti se můžete vypravit na tyto akce:



  • Hravý Musaion! Máte ještě doma svou sbírku céček? Pamatujete si, jak se skáče panák nebo guma? Přijďte do Národopisného muzea – Musaionu a ukažte svým dětem, jak jste si hráli Vy. Ve výstavě Nové pověsti české je hraní doporučeno a povoleno.

  • Až do léta máte možnost vystoupit na horu Říp, utkat se s kancem, zahrát si na kněžnu Kazi, najít všechna zvířátka v pralese a seznámit se s dalšími bájnými postavami na výstavě Staré pověsti české.

  • Nezapomeňte také navštívit Novou budovu Národního muzea, kde naleznete Poklady Moravy a v ateliéru se přenesete do středověku.

  • Nemusíte však cestovat jenom časem, ale také napříč kontinenty. V Náprstkově muzeu se staňte tajemnou Gejšou anebo statečným Samurajem a poznejte život starého Japonska.

  • Všichni mají rádi hudbu, děti mají rádi broučky, tak proč se nejít podívat do Českého muzea hudby na výstavu Beatlemánie!

  • Rodiny s dětmi jsou samozřejmě vítány i na všech dalších akcích a výstavách Národního muzea.

 


Více informací najdete na www.nm.cz, kde hledat napoví Mamut.