Proč jíme ryby?

Proč jíme ryby? - obrázek
Proč jíme ryby? - obrázek

Maso mořských ryb je nejen oblíbenou lahůdkou, ale i významným zdrojem mnoha vitamínů a minerálních látek s pozitivním vlivem na naše zdraví. Pokud hledáte i vy pro svou rodinu to nejlepší, nechte se inspirovat.

Mořské ryby obsahují velké množství bílkovin, které jsou pro lidské tělo velmi dobře stravitelné. Jsou také nejdůležitějším zdrojem přírodního jódu nezbytného pro správnou činnost štítné žlázy, která reguluje látkovou výměnu, nervovou soustavu a srdeční tep. Nejcennějším prvkem jsou ale Omega 3 nenasycené mastné kyseliny, obsažené v rybím tuku, které preventivně působí proti onemocnění srdce a krevního oběhu, snižují hladinu cholesterolu,  zmírňují některé příznaky lupénky a u dětí napomáhají při rozvoji mozkových funkcí a zraku.

Rybí maso můžeme podávat už i malým dětem a samozřejmě jim z ryby odstraníme kosti nebo použijeme rybí filé bez kostí. Ideální teplota pro přípravu ryby je 160°C – tato teplota zanechá většinu výživově cenných látek. Nedávné studie prokázaly pozitivní vliv konzumace ryb na vývoj poznávacích funkcí a fungování imunitního systému u dětí. Ryba by se proto měla objevit na našem jídelníčku alespoň 2-3x týdně.

Příprava ryb a rybích specialit je jednoduchá a velmi rychlá. Ať už zvolíme celé ryby, filety nebo vybereme něco z darů moře, máme za pár minut hotovo. Stačí jen trocha soli, koření a tuku. Způsobů, jak chutně a rychle připravit rybu je nekonečně mnoho a výsledek na talíři je vždycky delikatesa.

Širokou nabídku mražených mořských ryb a rybích specialit najdete na našem trhu už více než 25 let pod značkou NOWACO. Díky lovu v křišťálově čistých severských mořích u Aljašky, rychlému zpracování a šokovému zamražení přímo na moři si ryby od Nowaca zachovávají svoji přirozenou chuť a také spoustu důležitých živin. Chcete-li kvalitní rybu bez chemických přísad a přidané vody, na značku NOWACO se můžete spolehnout.

Více inspirace a jednoduchých receptů najdete na www.nowaco.cz.