Proč patří Tomáš Töpfer do Senátu

 Vážení čtenáři a návštěvníci našeho internetového deníku,

    jistě si mnozí z Vás položí otázku, proč se na našich odborných a na politice a politicích zcela nezávislých stránkách objevuje agitace koho v době nastávajících senátních volbách volit?

    Ať se to komu líbí nebo ne, dnešní člověk je Homo politicus. Ať chceme nebo ne, politika denně zasahuje do našeho každodenního života a jen naivní člověk si může myslet opak.

Každý národ má takové vedení, jaké si zaslouží (a v demokracii zvolí)… stará, ale dosud stále platná věta.

    Myslím si, že si nezasloužíme vládu, u které bychom nad pojmem korupce jen rezignovaně mávali rukou a jako bychom dávali najevo… hlavně, že nevraždí svoje odpůrce nebo dokonce strážce našich zákonů.

     Každý z nás, pokud mu jsou poslední události trapné nebo se mu to alespoň nelíbí, by měl něco udělat pro nápravu chodu věcí. Zdánlivě malý, ale ve svém důsledku rozhodující počinek je jít k volební urně a vhodit do ní svůj hlas a tudíž postoj. Já osobně přidávám na stránkách našeho internetového deníku i svůj názor, s doporučením jak a proč volit. Uvádím tak na příkladě Tomáše Töpfera?

Tomáše Töpfera osobně znám a vím:

  • že je to jeden z našich nejlepších divadelních herců, který se  po dlouhé době ideologických zákazů stal i prostřednictvím televizní tvorby populární v celé naší zemi
  • že je to člověk s tvořivou fantazií, a hlavně…..své cíle je schopen realizovat a dotahovat do konce
  • je úspěšný podnikatel a je do konce svého života dostatečně hmotně zajištěn
  • že to je inteligentní, moudrý a hlavně slušný člověk

Pro Tomáše Töpfera hovoří fakta:

  • do politiky nevstupuje zamindrákovaný člověk, který v záři reflektorů a před objektivy kamer ztratí rozum, který by dělal politickou kariéru pro větší osobní popularitu
  • projekt divadla Fidlovačka, kdy téměř z ruin a sutě vybudoval dnešní již prestižní divadelní scénu  svědčí nejen o  bohaté tvůrčí fantazii, ale je i důkazem téměř buldočí zarputilosti se porvat s byrokratickým aparátem šedivých a často zbytečných úředníků
  • hmotně zajištěný politik je odolnější proti korupčním tlakům. Logicky by byl sám proti sobě a ohrožoval by vše, co ve svém životě často pracně vydobyl.

Na závěr….

nenechejme se zmást každodenními výpady a falešnými argumenty proti Senátu. Na půdě Senátu jakoby politikaření a tupé stranické stádní (od slova stádo) hlasování až tak nefungovalo a jako by zde více než v Parlamentu fungovaly odbornost a zdravý rozum. Senát již mnohokrát prokázal, že je velmi důležitá pojistka našeho politického systému.



                                                                              Doc. MUDr. Antonín Pařízek, CSc.

                                                                                         www.porodnice.cz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Témata: