Prosba o kontakt

Kniha o těhotenství a dítětiDobrý den,
jsem babičkou tříměsíčního kloučka, který se nám narodil s amputovanou  ručičkou v předloktí amniálními pruhy.

Byl to pro nás pro všechny šok, nikdo z nás to nečekal, lékařka nás na nic neupozornila. Při posledním ultrazvuku gynekoložka pouze konstatovala, že miminko je zády a maminku poslala domů bez opakování  ultrazvuku, kde by se mohlo na tento problém přijít.

Nikdo z nás se s tím nesetkal a tak nám to nepřišlo nedostatečné. Získávání informací od lékařů  je trochu problematické. Pokud člověk ví, na co se konkrétně zeptat, dostane informaci. Setkali jsme se ale s tím, že lékař/ka si myslel/a, že nám to řekli již  v porodnici nebo obvodní dětská lékařka (která podobný případ ve sve praxi dosud nezaznamenala) nebo  genetika apod. V průběhu doby se nám vynořují však další a další dotazy.

Malý se vyvíjí se velice dobře, roste jako z vody! Už těsně po porodu jsem  na záznamu viděla reakce novorozence na hlas rodičů. To byla nádhera! Nic takového jsem sama nezažila, protože mně děti v porodnici (za hlubokého socializmu) přinesly až po asi dvanácti hodinách a pak vždy jen na kojení asi po 4 hodinách.

Ráda bych tímto prostřednictvím PORODNICE.CZ navázala kontakt s rodiči dětí se stejným či podobným postižením, abych si lépe představila další vývoj, včetně protetického řešení a  možností, co takovéto děti jsou schopny dělat, či co je pro ně nebezpečné apod.

Své kontakty prosím zasílejte na adresu redakce porodnice.cz. Děkuji.

S pozdravem a přáním příjemného dne


B. Jedličková