Rodiče, pojďme se na Nevýchovu podívat jinak

Rodiče, pojďme se na Nevýchovu podívat jinak - obrázek
Rodiče, pojďme se na Nevýchovu podívat jinak - obrázek

Celý život se nám příchodem a narozením dětí doslova a do písmene převrátí na ruby. Děláme věci, o kterých jsme ani netušili, že je budeme muset dělat. Trávíme většinu svého volného času s dětmi, milujeme je, mazlíme se s nimi, zakazujeme, nadáváme, křičíme, brečíme, někdy je i plácneme přes zadek, ale vždy vše děláme s vědomím toho, že pro ně chceme to nejlepší.  Každé dítě je jiné, ale když si vzpomenete na sebe, uvědomíte si, že jste v mnohém stejní jako když vám byli 3 nebo 4 roky. NEVÝCHOVA vychází z tohoto předpokladu, že se rodíme v základu už jako hotoví lidé.

 

Pokud jsme měli spokojené dětství, bereme si příklad ze svých rodičů. Dost často zjišťujeme, že to, co fungovalo na nás osobně, už nefunguje na vaše dítě. Jsme prostě každý jiný. Ovšem všichni jsme stejní v tom, že chceme být respektováni a vnímání jako osobnost se svým vlastním rozumem, tělem a duší. Věřte, že to samé si přeje i vaše malé dítě. Vzpomeňte si na sebe. J

Nebo jsme se naopak od svých rodičů poučili a rozhodli jsme se, že takhle své děti vychovávat nechceme a tohle jim určitě dělat nebudeme.

 

A pak všechny ty rady a tipy „zkušených“ kamarádek, které na vaše děti stejně nezabírají a vlastně se vám samotným a zas tak moc nezamlouvají.

Nevýchova

Říkáte si někdy, „Kdyby tak existoval někdo, kdo mi poradí odborně!“

 

1) co dělat, když dítě odmlouvá, vzteká se, staví se na zadní a nedá se s ním domluvit

2) co když dítě lže, podvádí, ničeho si neváží a působí rodičům velké starosti

3) jak nastavit jasné hranice, které se budou dodržovat (bez použití biče)

4) jak se chovat, když mají sourozenci nevraživý vztah a válčí o pozornost

5) jak být skvělý rodič, který si nehraje na diktátora, ale ani netrpí jako 95% rodičů

 

Katka Králová je spolutvůrce principů Nevýchovy, speciální pedagožka, lektorka, ale především člověk s láskyplným a respektujícím přístupem k dětem i dospělým. Víc než 15 let pracuje s dětmi a jejich rodiči a pomáhá jim vidět jednoduchost a hravost ve výchově. Své zkušenosti nasbírala v práci s nadanými dětmi jako učitelka, jako speciální pedagožka s dětmi s postižením, v práci s rodinami, které řešili všechno od záškoláctví až po týrání, i v životě se dvěma skvělými dětmi.

Právě od Katky, se můžete naučit hodně a začít žít spokojenější a klidnější život. To je přece to, co si většina z nás přeje.

Do kurzu můžete vstoupit zde

Přeji Vám krásný prosinec

Nevýchova

 

Mgr. Monika Mihaličková, matka dvou kluků, psycholožka a  propagátorka onlinekurzu NEVÝCHOVA