Rybí tuk jako pamlsek

Rybí tuk jako pamlsek - obrázek
Rybí tuk jako pamlsek - obrázek

Ohrnují vaše děti nos nad rybami a rybím tukem? Nevěšte hlavu. Jejich stravu pravidelně doplňujte rybím tukem ukrytým v gumových rybičkách s příchutí tropického ovoce v přípravku Jamieson Omega-3 Gummies.

Hravě a vesele se tak dětem postaráte o pravidelný přísun omega-3 esenciálních mastných kyselin, nezbytných pro mozkovou činnost a správné fungování nervové soustavy. Vysoce kvalitní čištěné omega-3 nenasycené mastné kyseliny se získávají z ryb žijících v čistých studených vodách, které se živí planktonem.

Lněný olej pro vegetariány

Čistý lněný olej Flax Omega-3 Nutrition vyvinutý kanadskou firmou Jamieson je jedním z nejlepších zdrojů alfalinolových kyselin, čili nenasycených mastných kyselin omega-3, které hrají důležitou roli při prevenci kardiovaskulárních poruch i zhoubných nádorů prsů a prostaty.

Přípravek také zpomaluje progresi degenerativních onemocnění – například osteoporózy a artritidy, příznivě ovlivňuje hladinu cholesterolu a reguluje přeměnu tuků. Lněný olej se získává nejmodernější technologií, která biologicky aktivní látky chemicky nemění a nezbavuje přirozených vlastností žádnou ze živin. Přípravek neobsahuje konzervační látky, barviva cukry, chemické přísady, ani přísady s možnými alergizujícími účinky.

Je vaše strava chudá na rybí maso?

Chybí ve vašem jídelníčku vlašské ořechy, sója, mák, slunečnicová či lněná semena a za studena lisované rostlinné oleje? Na vašem zdraví se může odrazit nedostatek esenciálních mastných kyselin omega-3. Každý měsíc se ve světě publikuje množství článků na téma různých zdravotních přínosů těchto výživných látek, které se označují také jako vitamíny F.

Esenciální mastné kyseliny omega-3 dodávají výživu buňkám a jejich absence v přijímané potravě může mít na svědomí nejen kornatění cév a srdeční choroby, ale i zpomalení růstu, menstruační potíže, pohlavní poruchy, nadměrnou potřebu tekutin, obezitu nebo změny na pokožce – suchou kůži, ekzémy, psoriázu.

S nárůstem jejich výhod vzrůstá současně význam doplňků stravy s jejich obsahem. Náš organismus totiž není schopen si tyto kyseliny syntetizovat sám.

Obyvatelům oblastí se stravou chudou na ryby odborníci radí vytvořit si režim pravidelného příjmu doplňků stravy s obsahem rybího oleje. Ten je totiž důležitý, udržitelný a zdravý zdroj esenciálních mastných kyselin omega-3. Doplňky stravy s jeho obsahem zásobují tělo přesnou, terapeutickou "dávkou" esenciálních kyselin a díky technologickému pokroku, jako je například molekulární destilace, poskytují organismu olej očištěný od toxických látek.

Příjem Omega-3 – naděje na méně úmrtí na infarkt

V poslední době se uskutečnil výzkum účinků přesně určeného množství koncentrovaného rybího oleje u mužů, kteří prodělali infarkt.

Světově uznávaný tým odborníků na výzkum infarktu myokardu – Gruppo Italiano per lo Studio della Sopravivenza nell 'Infarto Miocardico z Itálie, sledoval 11 tisíc mužů, kteří během posledních tří let svého života prodělali infarkt.

Vedle pravidelné lékařské péče užívala polovina zúčastněných 1 g koncentrovaného rybího oleje. Druhé polovině rybí olej naordinovaný nebyl. Ze závěrů studie vyplynulo, že ve skupině léčené rybím olejem bylo následně až o 11 % úmrtí na infarkt méně. Většina zdravotnických organizací v Evropě uznala léčebný účinek koncentrovaných omega-3 nenasycených mastných kyselin u pacientů, kteří prodělali infarkt.

Významnou roli omega-3 mastných kyselin při udržování optimálního krevního tlaku a hladiny triglyceridů – nezávislých rizikových faktorů pro vznik kardiovaskulárních onemocnění, potvrdily také přední světové hypertenziologické a kardiologické společnosti.

Pravidelné užívání prémiových doplňků stravy s obsahem omega-3 mastných kyselin považují za přínos pro lepší zdravotní stav našeho srdce. Omega-3 mastné kyseliny snižují schopnost krevních destiček vytvářet krevní sraženiny (tromby), které vedou ke vzniku srdečního infarktu. Dále regulují krevní tlak a mají schopnost snižovat hladinu cholesterolu v krvi. Poslední výzkumy potvrzují, že chrání i před poruchami srdečního rytmu.