Sluneční ochrana pro dětskou kůži

Sluneční ochrana pro dětskou kůži - obrázek
Sluneční ochrana pro dětskou kůži - obrázek

Dětská kůže je citlivější na škodlivý vliv slunce než kůže dospělého. Proto je třeba ji chránit před spálením ochrannými přípravky určenými právě pro děti. Poradíme vám, jak se starat o jemnou dětskou kůži v slunečném období.

Žlutá řada značky Daylong je určená pro děti a lidi s citlivou pokožkou. Daylong baby SPF 30 je krém určený na ochranu malých dětí do 1 roku. Obsahuje výlučně fyzikální filtry, které nepronikají do kůže a zůstávají jen na jejím povrchu. Daylong kids SPF 30 a Daylong kids SPF 50+ jsou tělová mléka určená pro děti od 1 roku. Obsahují chemické filtry, které absorbují energeticky bohaté UV záření a přeměňují ho na energeticky chudší, neškodné. Produkty Daylong obsahují UVA i UVB filtry, jsou bez parfému, bez přídavných konzervačních látek a jsou odolné vůči vodě.

Ochranný přípravek je třeba nanést 20 - 30 minut před pobytem na slunci a nechat ho dobře vstřebat. U dětí, které budou běhat bez plenky nebo plavek, je třeba natřít i oblast mezi nožičkami. Přípravek naneste v dostatečném množství, aby se nesnížila jeho ochranná schopnost. Po koupání ve vodě, po sprše či utírání, při zpocení je potřeba přípravek někdy opakovaně natřít, proto si s sebou na výlet vždy vezměte i balení přípravku.

Děti do 3 let by se neměly opalovat vůbec a v čase nejintenzivnějšího záření mezi 11:00 a 15:00 hodinou by neměly být na přímém slunci děti ani dospělí. V tomto čase je vhodné vyhledávat stín a také se chránit oblečením, pokrývkou hlavy a slunečními brýlemi.

Daylong je na trhu už více než 25 let a díky jeho kvalitě je mezi dermatology a pediatry doporučována jako značka č. 1* ve sluneční ochraně.

Daylong kromě žluté dětské řady poskytuje široké spektrum přípravků pro celou rodinu. Informujte se o výběru toho správného produktu pro vás i vaše nejmenší přímo v lékárně nebo podrobnější informace najdete také na https://www.galenoderm.com/produkty.html.

 

*Zdroj: Agentura AKO kvantitativní reprezentativní průzkum – dermatovenerologové a pediatři v České republice 09/2017.