Účinná pomoc po gynekologických operacích a po porodu

Účinná pomoc po gynekologických operacích a po porodu - obrázek
Účinná pomoc po gynekologických operacích a po porodu - obrázek

 

Na každý chirurgický zákrok včetně některých výkonů při porodu, jako je např. „nastřižení hráze“, organizmus reaguje zánětem, otokem a bolestí. Není výjimkou, že žena se po porodu kvůli otoku a bolesti nemůže ani posadit. Významným pomocníkem při hojení po operacích jsou enzymy, které obsahuje lék WobenzymOmezují vznik otoků a urychlují jejich vstřebávání, zmírňují bolest a zkracují dobu hojení. Tyto enzymy také snižují výskyt pooperačních komplikací. A co je pro ženy také důležité – pomáhají zajistit tvorbu menší jizvy.

Potvrzeno klinickými studiemi

Pomoc Wobenzymu v pooperační léčbě potvrdila řada klinických studií. Do srovnávací studie v ČR bylo zařazeno 112 pacientek po operativním odstranění dělohy léčených Wobenzymem a 131 pacientek po stejné operaci bez Wobenzymu. Srovnávány byly jednak laboratorní ukazatele akutního zánětu a hojení, jednak subjektivní hodnocení bolesti jednotlivých pacientek.

Ve skupině pacientek léčených Wobenzymem došlo ke statisticky významným změnám v hlavních ukazatelích zánětu – CRP, leukocyty – ve prospěch rychlejšího utlumení zánětu a k lepšího hojení.Pacientky s Wobenzymem se cítily lépe a zaznamenaly rychlejší ústup bolesti. Studie tak potvrdila, že podpůrná léčba Wobenzymem napomáhá k lepšímu a rychlejšímu hojení také po větších gynekologických operacích. 

Kdy začít Wobenzym užívat?

Nejlepšího účinku dosáhneme, zahájíme-li podpůrnou léčbu Wobenzymem co nejdříve po operaci, samozřejmě po předchozí konzultaci s ošetřujícím lékařem. Ze začátku se podává vyšší dávka 3x7 až 3x10 dražé Wobenzymu denně, která se postupně podle odezvy léčby a hojení rány snižuje na 3x5, minimálně na 3x3 dražé denně. Celkovou denní dávku je přitom možné rozdělit na dvě části, které se pak užívají ráno a večer. Příklad: místo 3x7 dražé denně lze užívat 2x10 dražé za den. Léčba Wobenzymem je vždy součástí celkové péče o pooperační ránu.

Způsob užívání

Wobenzym užívat nalačno, nikdy s jídlem, nejméně 2 hodiny po posledním předcházejícím jídle a alespoň ½ hodiny před dalším jídlem. Nerozkousané tablety vydatně zapít nejméně 200 ml tekutiny (voda, čaj, minerálka). Nesprávné užívání léku snižuje jeho vstřebávání a tím i účinek!

Jaké balení koupit?

Ke zhojení rány po lehčích a středně těžkých operacích za pomoci Wobenzymu zpravidla stačí zakoupit středně velké balení po 200 dražé. Po závažnějších zákrocích je vhodné velké balení po 800 dražé pro dlouhodobější užívání.

K léčbě enzymy použijte lék Wobenzym

Wobenzym je lékem registrovaným Státním ústavem pro kontrolu léčiv. Jeho léčebné účinky jsou prokázány řadou kontrolovaných klinických studií. Ve světě si ho lidé kupují už přes čtyřicet let. Jen v České republice ho každý rok užívá více než sto tisíc zákazníků, mnozí z nich opakovaně.

Témata: