Užitečné informace od VZP

Užitečné informace od VZP  - obrázek
Užitečné informace od VZP - obrázek

Víte, že VZP již od svého vzniku vydává nejen pro své pojištěnce brožurky a letáky s informacemi o různých nemocech, jejich léčbě a důležitosti prevence?

Pro budoucí maminky pojišťovna připravila „Maminčina průvodce“ všemi mateřskými povinnostmi spojenými s péčí o dětské zdraví. Přináší nejen informace o registraci novorozence u zdravotní pojišťovny a u lékaře, přehled o frekvenci preventivních prohlídek a povinných očkováních, ale je pomocníkem i při řešení běžných starostí, jako je například výběr vhodné autosedačky.

Rádcem pro všechny maminky, které se rozhodly své miminko kojit, bude jistě brožura nazvaná „Kojení“, v níž jsou popsány výhody a správná technika kojení.

V brožuře „Alergie“ je zase uvedeno, co to vlastně alergie je, s jakými alergickými nemocemi se nejčastěji setkáváme, jak lze alergii předejít či jak ji léčit.

Mezi rodiči je velmi žádaná publikace „Tupozrakost a její léčba“, která jim poskytuje ucelené informace o oční vadě, která je způsobena nedostatečnou stimulací zraku v období, kdy se vyvíjí. Dozvědí se především, čeho by si měli u svých dětí všímat a jaké jsou zvláštnosti, které by je mohly na tuto ne příliš známou, ale závažnou oční vadu upozornit. Tupozrakost se totiž dá vyléčit, jen pokud je odhalena včas.

Brožurky spolu s dalšími letáky můžete získat na pobočkách VZP nebo si je stáhnout na www.klubpevnehozdravi.cz/brozury