V prvním patře soptí sopka, v druhém vás přivítá hroch




Národní muzeumPlaneta Země má narozeniny a Národní muzeum jí připravilo dort a výstavu, na které soptí sopka, zažijete zemětřesení a uvidíte planetu Zemi nejen z vesmíru, ale i zevnitř. Muzeum prosí všechny děti i jejich rodiče, paní a pány učitele, aby mu pomohli sfouknout 4 500 000 000 svíček, jednu za každý rok existence naší planety.

Příběh planety Země je předposlední velkou výstavou, která se koná v prostorách hlavní budovy Národního muzea. V říjnu ji vystřídají Staré pověsti české, ale až do července máte možnost přijít a poslechnout si příběh naší modré planety. A nejen poslechnout, ale také prohlédnout, cítit nebo osahat. Na výstavě na vás čeká ohromný model země, pravěký lichokopytník i kostra dinosaura, simulace zemětřesení, multimediální hry a také seismograf, kterým si změříte, jak silně umíte zadupat.

Muzeum nabízí možnost navštívit také stálé expozice, z nichž děti nejvíce ocení asi tu zoologickou, které vévodí vycpaný hroch, slon, žirafa a kostra plejtváka myšoka. V zoo se k těmto zvířatům nikdy nedostanete tak blízko a vzhledem k tomu, že chvíli nepostojí, nemáte možnost prohlédnout si je pořádně.

Výstavy a expozice v historické budově jsou přístupné i s kočárkem (v případě potřeby požádejte ostrahu, aby vás do vyšších pater vyvezla služebním výtahem), k dispozici je vám také kavárna, muzejní obchod a šatna. Více informací o stálých expozicích i aktuálních výstavách najdete na www.nm.cz .

Příště vás pozveme do muzea v noci – Pražská muzejní noc se již blíží a Národní muzeum chystá překvapení speciálně pro děti a jejich rodiče.