Velevážené publikum, vítejte v Muzeu české loutky a cirkusu!



jednokolkyVelevážené publikum, vítejte v Muzeu české loutky a cirkusu! 

Navštivte expozici Národního muzea, ve které se budete bavit! Muzeum české loutky a cirkusu je vedle Náprstkova muzea dalším výletním cílem, který si snadno oblíbí celá rodina.  Historie loutkových divadel okouzlí nejmenší návštěvníky a dospělé přenese zpět do dětských let. Budete si muset lámat hlavu nad exponáty z kouzelnického kabinetu a nakonec Vás čeká velkolepá manéž!

 

                               manéž

Nadchněte tatínky, přiveďte maminky a odneste si příjemné zážitky z Muzea české loutky a cirkusu. Nechte se unést prostory renesančního domu na Velkém náměstí v jihočeských Prachaticích, poznejte historii cirkusových umění a seznamte se s prvním artistickým vystoupením u nás. Nahlédněte do nelehkých osudů putovních umělců a nechte se potěšit exponáty, které Vám přiblíží kouzlo cirkusového šapitó. Součástí stálé expozice Národního muzea v Prachaticích je také voskové panoptikum z roku 1890. Čekají Vás rodinná loutková divadla, výjimečné řezbářské počiny od slavných českých umělců, nechybí ani kašpárek a strašidelní čerti. Loutky nemusíte jen obdivovat, v muzejním divadélku si práci loutkoherce můžete také vyzkoušet.

   

                                 loutka

 

Bezbariérový přístup usnadní prohlídku i návštěvníkům s kočárky. Pokud do Prachatic dorazíte na kole, můžete své stroje nechat ve stojanu přímo před muzeem. Podrobné informace o expozici najdete na webových stránkách Národního muzea www.nm.cz.

 

Příště vás pozveme do Českého muzea hudby.

Témata: