Vhodná péče o citlivou dětskou pokožku? Jedině ta nejjemnější!

Dětská pokožka se vyvíjí v průběhu prvních tří let života. Během této doby se její jednotlivé vrstvy proměňují a zdaleka neposkytují takovou ochranu jako u dospělých. 

Protože je dětská pokožka tenčí a také složení její ochranné hydrolipidové vrstvy je jiné, může snadněji vysychat a trpět ekzémy a jinými kožními onemocněními. Proto je nutné o ni pečovat vhodnými dětskými kosmetickými produkty a dodávat potřebné vitaminy a minerály, abychom zamezili ztrátě hydratace a elasticity, omezili příčiny vzniku dermatitid a podráždění.

Nezbytnou činností pro udržení krásné a zdravé pokožky dítěte je koupel. Slouží nejen k odstranění nečistot, ale také by se měla stát jakýmsi rituálem před spaním. Je to příjemná zábava pro miminka a rodiče, která navíc posiluje jejich vzájemné pouto. Příjemnou výhodou je, že se miminko příjemně unaví a uklidní před spánkem.

Ideální je připravit si vše předem a předejít tak zbytečnému pláči ze strany miminka a nervozity ze strany rodičů. V místnosti by mělo panovat příjemné teplo a nepříliš ostré světlo. Po ruce mějte vždy měkkou, a ideálně i nahřátou osušku, do které se miminko po koupeli zachumlá. Voda by se měla pohybovat mezi 36 – 37 °C a vaničku je vhodné naplnit jen do poloviny. Do koupele je možné přidat také pár kapek pečujícího šamponu (ideální je kombinace mycího gelu a šamponu v jednom), aby bylo koupání snazší. Miminko je nutné ve vaničce stále přidržovat a rozhodně nikdy nesmí zůstat při koupání samotné.

100 % přírodní Gel do koupele a šampon Vivaiodays s mydlicí je ultra jemný a víceúčelový organický gel určený jak pro mytí citlivé dětské pokožky, tak i pro šetrnou péči o jemné vlásky. Je oftalmologicky testován, takže se už každé koupání obejde bez slziček.

Tonikum z růžové pelargonie s 98 % obsahem přírodních složek bylo navrženo tak, aby šetrně vyčistilo, zjemnilo a zklidnilo i tu nejjemnější kůži. Vivaiodays Čisticí voda s růžovou pelargonií jemně, ale zároveň velmi účinně, pomáhá tlumit zánětlivé procesy, zklidňuje a harmonizuje podrážděnou pokožku

 

 

Po koupání přichází chvíle, kterou miminka (a i maminky) milují. Po zabalení do hebké osušky je nutné celé tělíčko důkladně osušit jemnými doteky. Vysušte všechny záhyby a faldíky. Jakmile je hotovo, přichází ideální chvíle pro masáž, která je miminkům velmi příjemná. Můžete využít malé množství olejíčku anebo tělové mléko. Pár kapek nejprve zahřejte ve svých dlaních a teprve poté jemně vmasírujte do pokožky miminka. Celý tento malý rituál je příjemná chvíle plná něžných doteků a péče s přínosem pro citlivou dětskou pokožku, a především upevňující pouto mezi rodičem a dítětem.

Vyživující pleťové a tělové mléko s meruňkovým olejem Vivaiodays je jemným balzámem pro pokožku dítěte. Organický olej z meruňkových jader z Indie pomáhá udržovat kůži přirozeně hydratovanou, působí protizánětlivě a vyrovnává drobné chronické reakce citlivé pokožky, jako je například ekzém.

 

 

Vivaiodays Ochranný balzám s olivovým olejem přirozeně a účinně pečuje o pokožku, chrání ji před dermatitidou a dalšími zánětlivými procesy. Obsahuje organické oleje z mandlí a slunečnicových semen. Díky svým jedinečným vlastnostem se nehodí jen pro děti, ale i pro jejich maminky – je to zkrátka balzám pro všechny!

 

Každá maminka si přeje pro své miminko jen to nejlepší. Stará se, aby nestrádalo hlady, klidně spalo, teple se oblékalo. Ale často zapomíná na ten největší orgán jeho těla – kůži. Ta si vstřebává většinu látek, které s ní přijdou do styku. Je tedy nezbytné, používat jen to nejčistší a nejšetrnější. Přírodní certifikovaná kosmetika Vivaiodays může být jedním z prvních produktů, se kterými se vaše miminko setká. Je dermatologicky testovaná na citlivé pokožce a obsahuje minimálně 99,55 % přírodních složek. Bude něžně pečovat o kůži miminka stejně něžně, jako mateřské pohlazení.