Víte, jaký zvolit kočárek pro své miminko?

Víte, jaký zvolit kočárek pro své miminko? - obrázek
Víte, jaký zvolit kočárek pro své miminko? - obrázek

Vybrat ideální výbavu může zabrat nějaký čas. Začínáte s výběrem kočárku? Neřešte jen vzhled, ale především praktičnost. Výběr je opravdu bohatý.

Vyberte snadné ovládání

Maminky musejí často zvládat tolik věcí najednou: vézt kočárek, v ruce nákup a za ruku ještě vézt předškoláka. Nejen v takových chvílích je dobré vybírat kočárek se snadnou manipulací. Pro lepší ovládání zvolte spíše takový, kde jsou nafukovací a menší kola, která se vepředu otáčí kolem své osy.

Váha je důležitá

Myslete i na to, že někdy bude potřeba, abyste kočárek vynesly po schodech v domě nebo do autobusu. Pro takové případy se zaměřte na váhu kočárku. Na trhu najdete i kočárky s odlehčenou hliníkovou konstrukcí, které jsou pro takové případy ideální volbou.  

Tip! Přemýšlíte, jak našetřit svému dítěti dostatečnou finanční rezervu do dospělého života? Začněte spořit co nejdřív a založte si spořicí účet. Ten zřídíte zdarma a jednoduše také ve svém internetovém bankovnictví. Výhodou je, že ze spořícího účtu od MONETA Money Bank vyberete peníze kdykoliv potřebujete.

Jaké jsou na trhu kočárky?

Výběr je opravdu bohatý, je jen na vašich preferencích, jaký zvolíte.

  • Hluboký – větší korba, dostatek pohodlí, rovná podložka na ležení
  • Sportovní – polohovatelná podložka na ležení / sezení
  • Kombinovaný – kombinace hlubokého, sportovního a autosedačky
  • Golfový – dobře skladný, ideální na cesty
  • Pro dvě děti – sezení vedle sebe, nebo za sebou

Na co dalšího myslet?

Je pro vás důležitý větší úložný prostor pod kočárkem? Zvolte větší košík, kam dáte bez problému vše, co potřebujete. Řešíte druh textilie? Vyberte si snadno omyvatelný materiál. Je pro vás podstatné měnit výšku rukojeti? I takovou funkci některé kočárky nabízí.

Výběr kočárku pořádně zvažte i s ohledem na terén, v němž budete nejčastěji jezdit. Každý typ se v něčem odlišuje a je jen na vás, co upřednostníte.