Žijte harmonicky a skoncujte se stresem

Žijte harmonicky a skoncujte se stresem - obrázek
Žijte harmonicky a skoncujte se stresem - obrázek

JAK JSEM NAŠLA CESTU VEN ZE STRESU A NAPĚTÍ

Stres je doménou dnešní doby. Chvátáme, málo spíme, špatně jíme. Nakonec nás ale naše prohřešky vždycky dohoní a nezbývá, než přehodnotit, co je v životě opravdu důležité.

Marie je usměvavá instruktorka jógy z Brna, ze které vyzařuje tolik klidu a pozitivní energie, že by nikdo nehádal, jak moc ji ještě před pár lety trápil stres.

„Chtěla jsem mít všechno – kariéru, vztah, peníze,“ vypráví Marie, „s přítelem jsme se pořád hádali, zejména proto, že se nám nedařilo počít vytoužené miminko. Ale pak ke mně mé tělo vyslalo varovný signál a já se nervově zhroutila.“

Chyběl mi pocit bezpečí

Marie si uvědomila, že musí změnit životní styl. Nejvíce jí prý pomohla asi právě jóga, na kterou začala chodit, a později si ji zamilovala natolik, že ji vedení kurzů dnes živí. „Bylo v tom ale mnoho jiných faktorů,“ doplňuje, „s přítelem jsme si sedli a promluvili si o svých potřebách. Zjistili jsme, že nám chybí hlavně jistota a pocit bezpečí. Tak jsme na tom začali pracovat.“

Krom toho, že se Marie začala více věnovat sobě i příteli, rozhodla se také řešit otázku svého finančního plánu a uzavřela životní pojištění u České pojišťovny. „Duševní pohoda je důležitá,“ říká ke své volbě, „ale nejsem naivní, na peníze musí člověk také myslet.“ Překvapilo ji, když se dozvěděla, že se přišla pojistit právě včas. Od Vánoc má totiž pojištění pro ženy podražit.

Na ženy čekají vyšší pojistné sazby

Dnes mohou ženy získat pojištění s nižší sazbou než muži. Koncem roku 2012 ale vstupuje v platnost nařízení EU a muži i ženy budou mít sazby ve stejné výši. Do 20. 12. letošního roku se ženy mohou pojistit ještě za stávajících (tedy výhodnějších) podmínek. Více zde.

Marie si zvolila životní pojištění Diamant, i když v té době ještě nemohla tušit, že je využije i pro jiné účely, než původně myslela. „Podmínky pojištění jsou nastavené flexibilně podle různých životních situací. Takže když jsme zjistili, že je miminko konečně na cestě, změnili jsme parametry pojištění tak, aby nám jako rodině vyhovovaly. Navíc až se malé narodí, bude na něj čekat i dětské pojištění Sluníčko Plus,“ usmívá se.

Soutěž o šperky Swarovski a parfém Versace

Stačí pouze vyplnit jednoduchý formulář na soutěžních stránkách Myslíme na ženy.

Pro prvních tři sta zaregistrovaných soutěžících je připraven drobný přívěšek ve tvaru srdíčka značky Swarovski. Kromě toho se každý týden losuje sedm výherců parfému Versace Bright Crystal. Po skončení soutěže, tj. 2. 12. 2012, proběhne slosování o hlavní ceny – náušnice, náramek a kolekci Swarovski. Úplně všichni zúčastnění navíc získají zajímavé slevy na některá pojištění u ČP.