biometrie plodu

14. 4. 2012
otázka
Dobrý den pane doktore, jsem ve 20tt, jsem po AMC s negetivním výsledkem, tu jsem podstoupila pro kratší HL a FL, výpotek u RA, tachykardii plodu. při poslední kontrole byl stále výpotek u RA a dr mě poslal za dva týdny do motola ke kardiologum pro jistotu. jelikož jsme s dr řešili jiné věci uplně jsem se zapoměla zeptat na biometrii zduvodu kratších kostí. Biometrie nyní 20+0 /před 17+0 BPD : 45,6 ( 19+5 )/ 36,6 ( 17+0 ) HC: 172 ( 19+4 ) / 134 ( 16+5 ) AC: 156,6 ( 20+3 ) / 115,1 ( 16+5 ) HL: 28 ( 18+5 )/ 16,8 ( 15+0 ) FL: 27,9 ( 18+4 ) / 18,9 ( 15+4 ) v tom 17tt byl velký rozdíl právě ve FL a HL což ted není zase tak velký ale je. je to takto už ok nebo je stále nepoměr nebo jak to popsat. A ještě jednu otázku dovolte. V mé krvi byla zjištěna hraniční hodnota u zarděnek. v kontaktu se zarděnkama jsem nebyla. nyní mi dělali kontrolní doběr na zarděnky a výsledky ještě nemám. pokud by hodnoty byly zvýšené co by to znamenalo ? vím, že zarděnky v těhu jsou nebezpečné , ale AMC byto odhalila ne? moc vám děkuji za vaši dopověd.
odpověď
Dobrý den,hodnotím-li jen čísla - více virtuálně nelze - pak vše o.k.,rozdíly jsou v norměě. Hraniční hodnoty protilátek proti zarděnkám by jste musela upřesnit - paměťové typu IgG (=historicky prodělanou infekci i bezpříznakově nebo očkování) nebo IgM - nedávný kontakt. Ve druhém případě závažná situace,která by s sebou měla nést doupřesnění dále,tj.nejspíše odběr pupečníkové krve a stanovení protilátek u plodu, ve druhém případě naopak ,že jste již před zarděnkami chráněna.
MUDr. Michal Koucký


Počet odpovědí: 24949
Další dotazy
7. 12. 2021
otázka
Vážený pane doktore. Ráda bych Vás poprosila o radu. Je mi 40 a jsem v 27.tt jako zdravotní sestra jsem byla očkovaná proti covidu v únoru. V krvi mám protilátky dle hodnot dostačující. Nicméně stále se rozhoduji o třetí dávce, jsem zastáncem...
odpověď
Dobrý den, jasné, chápu,ale booster dávka se zdá být opravdu racionální, když zjednoduším, s odstupem po druhé dávce imunita postupně vyvane, to sama jistě víte....pak sice na tom budete lépe než když očkování není vůbec, ale dle dostupných...
22. 10. 2021
otázka
odpověď
Dobrý den, ani doprton tedy poslech srdíčka ani uktrazvuk nevadí, AP
22. 10. 2021
otázka
odpověď
22. 10. 2021
otázka
odpověď
Pokud jste byla začátkem září 6 g.-t.-, nemohlo to být ze styku 29/8, AP
22. 10. 2021
otázka
odpověď
22. 10. 2021
otázka
odpověď
22. 10. 2021
otázka
odpověď
22. 10. 2021
otázka
odpověď
22. 10. 2021
otázka
odpověď
22. 10. 2021
otázka
odpověď
Ano, AP