cervikální dysplázie

12. 5. 2019
otázka

Dobrý den, na konci února jsem byla na preventivní prohlídce. Vyšla mi špatně cytologie a byla mi zjištěna přítomnost HPV virů. Nikdy jsem neviděla výsledky, ale byla jsem odeslána k doktorce specializující se na děložní čípek. Ta řekla, že "nic hrozného nevidí", ale vzhledem k věku (37), tomu že mám už 2 děti a další neplánuji a přítomnosti virů mi doporučuje konizaci. Že se mám objednat, ale že to nespěchá. Tu jsem podstoupila před 3 dny a teprve teď mám v ruce nějakou zprávu. V propouštěcí zprávě se píše, že jsem byla přijata pro těžkou cervikální dysplázii nezařazenou jinde. Ve zprávě se dále píše dysplasie cerv. uteri min.L-SIL, ATZ3, HPV HR+, cyto ASC-H. Výsledky histologie budou za 2-3 týdny, ale ráda bych se orientovala v tom, co se vlastně dělo a dít bude. Děkuji

odpověď

delo se t ze pro podezreni na dysplazii ciplku (je jedno zda lehkou ci tezkouú) jste byla (muzu li z tohoto posoudit) spravne konizovana (zda planjujete detie nebo ne a kolik Vam je s tim nijak moc nesouvisi) a teprve histologie zjisti presne zavaznost a rozsah leze -.. konizace je mely a jednoduchy gyn. zakrok v cca 5 min. celk. anestezii s kratkou rekonval., ktery je podle me lepsi podstoupit "zbytecne" ci chcete-li preventivne (ale zbytecne by Vas specialista na cipek jiste neposlal) nez vhodny cas provahat a potykat s rakovinou cipku .. 

hodne stesti

mm

Doc. MUDr. Michal Mára, CSc.

Přední český odborník oblasti gynekologické endoskopie. Zodpoví vaše dotazy na diagnostiku a léčbu děložních myomů. Více o děložních myomech na stránkách www.myomy.cz

Banner
Počet odpovědí: 7014
Další dotazy
15. 6. 2019
otázka
Dobrý den, chtela bych se zeptat, zda amoxicilín nejak geneticky poškodzuje sperma a má špatný vliv na jejch vívin, nebo ne, před dvěma týdny jejich muž doužíval a chceme se začít snažit, kdybych se nám zadarilo, zda bych bylo díte v pořádku nebo...
odpověď
vazene damy, je mi to lito, ale jine dotazy, nez z me specialzace (gynekol. operace, zejm. mini-invazivni, t.j. endoskopicke), zde nemam, nemohu a nebudu odpovidat diky za pochopeni hodne stesti mm  
8. 6. 2019
otázka
Dobrý den, můj gynekolog mi předepsal brát Norethisteron- vždy 10 dnů od 18. dne cyklu. Je to z důvodu srovnání hormonů - mám i ve 32 letech akné (a jsem již matkou 2 leté holčičky). Beru teď třetí den, ale akné se mi výrazně zhoršilo, navíc se...
odpověď
nez. ucinky ma kazdy lek, je otazka zda po 3 dnech se Vam mohlo zhorsit akne (vliv jiny je mozny) .. jinak norethisteron (NES) je vyborny lek (na zastaveni / oddaleni krvaceni) .. nikoli tolik na akne .. na toto lepe bezna pilulkova kombinovana horm...
8. 6. 2019
otázka
Dobrý den, Brala jsem dva roky HA a teď měsíc ji neberu, přesně po měsíci se mi dostavila menstruace. Chtěla bych se zeptat zda je možné otěhotnět a za jak dlouho. Ráda bych měla miminko s partnerem. Děkuji
odpověď
hned muzete
8. 6. 2019
otázka
Dobrý den, měsíc neberu antikoncepci, hned po vysazení mě přesně měsíc přišla menstruace. Je možné otěhotnět po MS? Chtěli bychom miminko. Děkuju.
odpověď
ano hodne stesti mm  
4. 6. 2019
otázka
dobry den je mi 28 let pred 4 roky mi odebrali levy vejcovod rok na to jsem porodila. ted se opet snazime o miminko ale pred 3 tydny jsem zacala krvacet vlastne porad krvacim s tim ze mam ve vajecniku krev nebo cystu od spatne ovulace ktera se...
odpověď
1) dotaz neni chirurgicky a jine zde nestiham a ani dobre umim odpoividat 2) obecne lecit poruchy cyklu po internetu myslim ze nelze 3) provera 5mg je bezny a rel. neskodny lek a pokud se bere az v 2.pol. cyklu zadnou ovulaci nerusi .. to depo-...
4. 6. 2019
otázka
Dobrý den pane doktore, moc bych Vás prosila o radu. Je mi 39 let a vždy jsem měla pravidelný cyklus po 28 dnech. V prosinci jsem podstoupila plnohodnotné IVF, zamlklé v 6tt, v únoru revize dělohy, následující dvoje měsíčky v pořádku. Teď jsem po...
odpověď
pricinu presnou neznam a vubec bych to neresil .. nic s tim nevymyslite .. neni divu, ze kdyz se do cyklu zsahuje, jdou pak trosku jinak hodne stesti v dalsich snahach otehotnet mm
2. 6. 2019
otázka
Dobrý den pane docente, chtěla bych znát názor dalšího lékaře a možnosti léčby. Od listopadu mám problémy se silným krvácením, v prosinci kyretáž. Histologie - aktivní hyperplazie, cysta na vaječníku. Bylo mi tvrzeno, že praskne odloučí se...
odpověď
tezko posoudit bez vys. .. orientacne: 1) pokud neni hyperplazie del. sliznice tzv. atypicka, pak neni hysterektomie nezbytne nutna (je otazka zhodnotit Vase ruzna rizika do budoucna, vc. rizika maligniho zvratu delozni sliznice /karcinom endometria...
2. 6. 2019
otázka
Dobrý den pane doktore. Píši Vám dodatek k předchozí zprávě. V 7+0tt měl plod 5,5mm a v 8+1tt měl cca 6,6mm. Možná, že se pouze jedná o to, že na klinice měli lepší ultrazvuk než má můj gynekolog. Nebo mohu být i menším týdnu těhotenství. Děkuji
odpověď
ano, to je mozne .. ze se gravidita jeste vyklube (vcetne srdicka samozrejme) .. proto Vas pozvali na tu kontrolu za tyden a nic jineho se neda delat .. zadna lecba casne gravidity neexistuje hodne stesti mm
2. 6. 2019
otázka
Dobrý den pane doktore. Jsem po IVF a transfer jsem podstoupila 20.4. Dle PM (2.4.) jsem 8+3. Na klinice, kde jsem podstoupila IVF mi paní doktorka v 7+0tt potvrdila srdeční akci. Ovšem můj gynekolog 8+1tt žádnou neviděl. Pozval mě na další kontrolu...
odpověď
vse v dalsi Vasi otazce ..
2. 6. 2019
otázka
Dobry den,mám prosím dotaz. Jsem 37+6 tt ,druhe tehotenství. První dcera ,koncem panevním,úzká pánev ,zvolen plánovaný císař. Teď druhé tehotenstvi, poloha hlavou dolu . Zatim váhá mimi 3200 g, jen tlačí hlavičkou na jizvu. V jejím nejužším místě má...
odpověď
na tohle je tezka jednoznacna odpoved (notabene na dalku) a mezi dobrymi lekari gynekology a porodniky najdete zastance obou postupu a dle toho uslysite odpoved .. rekl bych, ze udaj o milimetrech sire jizvy nic moc nerika (mereni je jen tezko...