chtela bych se zeptat co znamena ...

23. 1. 2005
otázka
chtela bych se zeptat co znamena drazdiva deloha.dekuji
odpověď
Dobrý den, nic, co by mělo způsobit potrat či předčasný porod :-))), podrobněji viz můj článek v archivu článků na porodnice.cz na téma "tvrdnutí a bolesti břicha v těhotenství", nerad bych se neustále opakoval, je to jeden z nejčastějších dotazů, odpověď najdete tam :-)
MUDr. Michal Koucký


Počet odpovědí: 22000
Další dotazy
5. 8. 2015
otázka
Dobrý den pane docente, poprosím Vás o radu. Jsem ve 33 týdnu těhotenství a již týden trpím nespavostí. Miminko začne kolem 22 hod řádit a přestane až ráno. Do toho mi tvrdne děloha a já nemůžu spát. Nespím vůbec, ani hoďku. Jsem dost vyčerpaná a...
odpověď
Dobrý den, jsou miminka, které jsou aktivnější v noci a tím, že nespíte vy , ono taky nespí. Pokud zatím bylo v těhotenství vše v pořádku, je malá pravděpodobnost, že by s ním něco bylo. Horší je to s nespavostí, která je ve III.trimestru velmi...
4. 8. 2015
otázka
Vážený pane doktore, ráda bych využila služeb Vaší výborné poradny a také bych se Vás ráda zeptala. Je mi 24 let, čekám své první dítě, dnes jsem ve 25 týdnu těhotenství. Těhotenství je pro mě zcela bezproblémové, ale od začátku mi vždy v poradně...
odpověď
Dobrý den,no, musím přiznat,že se na uvedené dívám skepticky....Dopegyt samozřejmě je bezpečným lékem volby i v I.trimestru všude na světě,ale v současnosti se většina mých kolegů ve světě,včetně mě, kloní k nasazení léčby až od tlaku 150/100 a více...
4. 8. 2015
otázka
Dobrý den. Podle nových kritérií diabetu jsem vedena jako pacientka s gestačním diabetem (2x za sebou lačná glykémie 5,3, ogtt nebyl proveden). Při selfmonitoringu mám bez ohledu na skladbu jídelníčku glykémie zcela v normě. Nyní jsem byla ve 37.tt...
odpověď
Dobrý den,nízkorizikové, tj.dobře korigované diabetičky na dietě ( korigován diabetes a plodu se daří dobře), klidně necháme přenášet i 10 dní. Hodnocení stavu plodu je kombinace posouzení pohybů plodu, cerebroplacentárního indexu ( průtok...
4. 8. 2015
otázka
Dobry den pane doktore, pred IVF jsem byla na hematologicke vysetreni, kde bylo vsechno v poradku, genetika negativni - zaver v tehotenstvi odsledujeme kvuli veku. Cele tehotenstvi mi berou krev, vse v poradku. Ted v 37tt, vysledky uplne v norme,...
odpověď
Dobrý den,ano, z mého pohledu, není -li zjevný medicínský důvod, věk nepředstavuje samostatný důvod k aplikaci miniheparinu.
4. 8. 2015
otázka
Dobrý den, pane doktore, prosím Vás odpovězte mi na otázku - Pokud ženě v termínu odteče plodová voda, čirá bez krve, ale žena zatím nemá kontrakce ani jiné příznaky rozbíhajícího se porodu, měla by neprodleně jet do porodnice, nebo může vyčkat...
odpověď
Dobrý den, striktně nekoplikovaná těhotná by spěchat nemusela,ale do hodiny dvou vhodné zkontrolovat dítě vhodné je, pak ženu přijímáme a čekáme +- 24 hod. na rozběh porodu, pak porod vyvoláme. .Např. v Dánsku se po takové vstupní kontrole čeká...
4. 8. 2015
otázka
Dobrý den pane doktore, celé těhotenství užívám magnesium, nejprve 3 x 1 tabletu denně, následně zvýšeno kvůli silným křečím v nohách a tvrdnutí břicha na 3 x 2 tablety denně. Nyní již asi týden až dva i přes maximální dávku opět pociťuji jeho...
odpověď
Dobrý den,akademická diskuse, hořčík je bohulibý minerál,ale jeho vliv na cokoliv v těhotenství po 34.týdnů je velmi sporný,resp.proti placebu nezlepší nic.Křeče v nohách jsou většinou dány obrovským přetlakem v žilním systému vlivem tlaku na žíly...
4. 8. 2015
otázka
Dobrý den, pane doktore, obracím se na Vás s prosbou o radu. Je mi 29 let, jsemz dravá, na nic se neléčím. V letošním roce jsem prodělala dva zamlklé potraty (v březnu 2015 v 6. týdnu a v červenci 2015 v 8 týdnu). Mám mutaci MTHFR heterozygotní....
odpověď
Dobrý den,reprodukční imunologie a štítnice vhodné jsou, obligátně se uvedené vyš.doporučuje po 3 potratech,ale osobně jsem  zastáncem už po dvou. MTHFR problém sám o sobě určitě neumí udělat,ale mohou být významných rizikovým faktorem,...
4. 8. 2015
otázka
Dobrý den, mám čtyřletou dceru, která se narodila císařským řezem pro předčasné odlučování placenty. Byl to velmi dramatický porod. Čekám druhé dítě, zatím jsem v prvním trimestru a ráda bych se zeptala jak se obecně přistupuje k druhorodičkám po...
odpověď
Dobrý den,vedení porodu je otázkou x-proměnných, pokud by jste sama preferovala přirozený porod, lze to,pokud nebude ztenčelá a/nebo bolestivá jizva po předchozím řezu na děloze, nebude-li plod větší než cca 4 kg, či nebude-li x-dalších porodnických...
4. 8. 2015
otázka
Dobrý den , měla bych na Vás dotaz ohledně otěhotnění po dvou sc.První byl v roce 2012/11 a druhý 2014/9, nyní jsem tedy 11 měsíců po porodu a chtěli bychom třetí dítě.Všude se dočítám , že se doporučuje až po 24 měsících, ale také že jizva je za...
odpověď
Dobrý den. Můžete začít těhotnět. Samozřejmě pravidelné kontroly u lékaře a sledujte bolestivost jizvy s rostoucím bříškem. Hodně štěstí. Kateřina Meeganová
31. 7. 2015
otázka
Dobrý deň. Rada by som Váš názor na moj problém s krčkom. Len v skratke moja situacia. 1.tehu - problemy s krckom ... 26tt 36mm - nasadene magnezium a nariadeny kludovy rezim, 28tt 28mm - nasadeny duphaston a guaracujan a pokracovanie v kludovom...
odpověď
Dobrý den, pokud nemáte pravidelně kontrakce, je tento nález v 31.tydnu u dvoucetneho těhotenství zcela v normě a určitě není důvod, proc by jste nemohla dělat lehké domácí prace. S pozdravem A.P