Dobry den pan doktor,chcela by som ...

1. 2. 2007
otázka
Dobry den pan doktor,chcela by som Vas poprosit o kratucke objasnenie pojmu kombinovany test. Zijem v zahranici, mam 29 a som v 15.tt. Je to moje druhe tehotenstvo. Moja otazka prameni z toho, ze pocas mojho prveho tehotenstve mi nebol robeny tripple test, ani test na tehotensku cukrovku. Na druhej strane UZ je roben y kazdy mesiac, pri kazdej navsteve lekara. Okrem toho je skontrolovany moc, krv (kvapka z prsta), zmerany tlak a vaha. V cca 11.tt bola odobrana krv na krvnu skupinu a protilatky a pri prvej a poslednej navsteve (v 7. a 39.tt) urobene vnutorne vysetrenie a vyter . To je vsetko. Predpokladam (a zatial to tak vyzera) ze pri tomto tehotenstve bude vsetko prebiehat rovnako. Zaujimalo by ma preto, ci tieto ultrazvukove vysetrenie stacia na vylucenie rizika postihnutia (napr. Downovym syndromom) a ci nemoze absencia ostatnych testov bezne robenych v Cechach a na Slovensku sposobit zanedbanie nejakeho rizika.Este by som vas chcela poprosit o radu pri bolestiach kostrce, vlastne to nie je presne kostrc, ale niekde vpravo medzi kostrcou a bedrovou kostou. Bolesti su coraz neznesitelnejsie, posledne dva dni sa uz nedokazem plynule pohybovat, pretoze nahle prudke bolesti su stale pritomne. Je mozne na to pouzit nejake maste (ktosi mi radil Heparoid zmiesany s bielym vinom?? zatial som sa bala vyskusat) alebo pripadne masazne vodicky (napr.cinske typu ladovy medved) Da sa ta bolest niecim zmiernit, bez toho aby som ohrozila miminko.Dakujem
odpověď
Dobrý den,viz archiv článků na porodnice.cz - kde je vše DETAILNĚ vysvětleno,musíte hledat, jeden dva články minimálně se tomuto tématu podrobně věnují.Témata článků jsou "Ultrazvukové vyšetření...",kdysi v r. 20047 "Kombinovaný test..." K bolestem břicha nemohu říci nic,pokud vás přímo nevyšetřím,to se opravdu virtuálně posoudit nedá.
MUDr. Michal Koucký


Počet odpovědí: 24948
Další dotazy
22. 10. 2021
otázka
odpověď
Dobrý den, ani doprton tedy poslech srdíčka ani uktrazvuk nevadí, AP
22. 10. 2021
otázka
odpověď
22. 10. 2021
otázka
odpověď
Pokud jste byla začátkem září 6 g.-t.-, nemohlo to být ze styku 29/8, AP
22. 10. 2021
otázka
odpověď
22. 10. 2021
otázka
odpověď
22. 10. 2021
otázka
odpověď
22. 10. 2021
otázka
odpověď
22. 10. 2021
otázka
odpověď
22. 10. 2021
otázka
odpověď
Ano, AP
22. 10. 2021
otázka
Dobrý den, jsem 17 měsíců po sekci, miminko bylo vymodlený po 4IVF a 7transferu, dnes jsem byla na kontrole u lékaře a ten my sdělil že je jizva slabá a není tak zjizvená jak by měla být .A prý kvůli tomu nedoporučuje těhotenství, pak mi zůstala po...
odpověď
Dobrý den, můžete si vyžádat second opinion u jiného lékaře a uktarzvukové vyšetření jizvy na případný defekt jizvy a pak konzultovat vše v IVF centru, AP