Dobrý den pane doktore prosím zase ...

27. 2. 2006
otázka
Dobrý den pane doktore prosím zase o radu pokud bych mela tet skoro ve 40 tt ledvinovou koliku jak by se to řešilo porodem nebo by me nejdřiv ´doktoři lečily koliku tet mam skoro každy den mirne bolesti leve nekdy i prave ledviny z duvodu nake dilatace levostrane moc dekuji za vaši odpovet
odpověď
Dobrý den,ano, u nás bychom se snažili porod vyvolat a až poté řešit koliku, resp. souběžně s vyvoláním podat léky na zmírnění bolestí.
MUDr. Michal Koucký


Počet odpovědí: 21805
Další dotazy
4. 5. 2015
otázka
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je podle vás možné podruhé rodit přirozeně, když první porod skončil sekcí pro nepostupující porod (týden po termínu se porod rozběhl spontánně, hlavička nesestouplá, kontrakce nebyly dost silné, plodová voda...
odpověď
Dobrý den,ano,pokud není v termínu porodu ztencela a/nebo bolestivé jizva na děloze,není plod větší než cca 4000gramu,je prostorná pánev a nejsou-li jiné porodnicke důvody 
4. 5. 2015
otázka
Dobrý večer.Som v 39tt4d...Moja krvná skupina je 0+ a zistili mi antierytrocytovú aloprotilátku anti-C ďalej tam píšu,že z hľadiska hemolytickej choroby novorodenca je klinicky významná a práve to je pre mňa veľký strašiak.Bola som síce na 3D,kde mi...
odpověď
dobrý den,nelze posoudit virtuálně,ale obecně je u takového typu protilátek vhodné doplnil ultrazvukový průtok krve hlavickou(MCA-peak systolic velocity of the middle cerebral artery),pokud o.k,nízké riziko komplikaci,ale vhodné i tak u Vás...
4. 5. 2015
otázka
Vážený pane doktore, tímto bych se Vás chtěla zeptat na Váš názor ohledně používán Utrogestanu v 1. trimestru těhotenství. V současné době jsem v tt 6+1, před 3 dny se u mě objevilo slabé špinění. Ihned jsem volala své gynekoložce, která mě poprvé v...
odpověď
Dobrý den,Utrogestan je bezpečný po cele těhotenství,nicméně není prokázán efekt na zabránění potratu v I.trimestru paušálně podávány takto "preventivně"
4. 5. 2015
otázka
Dobrý večer. chtěla bych se zeptat na váš názor. Jsem zhruba 8 týdnu po cerkláži.Steh zatím stále drží, což je samozřejmě super. Jen se mi zkrátil opět čípek. jak mě po cerkláži pouštěli dom, čípek měl 2 cm, po týdnu 18 mm, po dalším týdnu 15 mm a...
odpověď
Dobrý den,více se asi už udělat nedá,předpokládám,ze mate Utrogestan vaginálne 2 tbl na noc,riziko předčasného porodu tu stále je obecně,nelze nijak upřesnit.
4. 5. 2015
otázka
Dobrý den, Zhruba 3/4 roku se lečím medrolem. Nyní postupně medrol vysazuji. Každý měsíc o 2mg. začínala jsem na 8 mg/ den. Nyní beru 2mg/ ob den po dobu jedno měsíce. Poté úplný vysazení. Medrol 2 mg/ ob den beru již 14 dní. Chybí mi zhruba 8...
odpověď
Dobrý den,Medrol patří mezi léky bezpečné i v I.trimestru
4. 5. 2015
otázka
Dobrý den pane doktore, obracím se na Vás ještě s jedním dotazem nyní po porodu. 15. 4. jsem porodila - spontánně, malá byla neočekávaně tak trošku "obřík" - 4600 g a 55 cm - krevní ztráty cca 600 ml (po několika dnech podány dvě jednotky krve),...
odpověď
Dobrý den,soudě jen dle Vašeho info vypadá na normální průběh.
4. 5. 2015
otázka
Dobrý den, dovoluji si položit ještě jeden dotaz k Vaší odpovědi na můj první dotaz týkající se nt screeningu. Jak bylo myšleno, že test "probíhá certifikovaně"? Na NT screeningu jsem byla v Prenatalu Brno, takže teď jsem z toho trochu zmatená,...
odpověď
Dobrý den,je mi líto,už si nepamatuji předchozí odpověď ,ale je to jednoduché,vyspělé porodnictví uznává uz jen kombinovaný test v I.trimestru ,je-li prováděn správně a plné certifikovaně,je-li negativni,je doporučen UZ 20-22.tyden,je-li pozitivni,...
4. 5. 2015
otázka
Dobrý večer.Som v 39tt 4d....Moja krvná skupina je 0+ a zistili mi antierytrocytovú aloprotilátku anti-C ďalej tam píšu,že z hľadiska hemolytickej choroby novorodenca je klinicky významná a práve to je pre mňa veľký strašiak.Bola som síce na 3D v...
odpověď
Dobrý den, vzhledem k tomu , že jste již v termínu porodu, by bylo nejlepší co nejdříve porodit a samozřejmě zvýšená pozornost pediatrů.. je možné, že se může projevit jenom silnější žloutenkou. Pokud je významná protilátka v průběhu gravidity,...
4. 5. 2015
otázka
Dobrý den, jsem na konci 34tt a už třetí den mi každou noc tvrdne bříško, mám průjem a zvracím (ale pouze sliny a hleny) přitom nejsem zahleněná ani nemám kašel. Na kontrolu jdu 5.5 tak se chci zeptat zde je to jen nějaká viroza nebo bych měla...
odpověď
Dobrý den, nepravidelné tvrdnutí a bolesti v podbřišku kolem 35.týdne jsou již celkem bežné , pravděpodobně se jedná o tzv.,,poslíčky ,,, nicméně zvracení již ne, určitě se svěřte svému gynekologovi, s pozdravem A.Pašková
4. 5. 2015
otázka
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na Anopyrin v těhotenství beru ho kvůli vysokému tlaku společně s Dopegytem.Hrozím se přibalového letáku jsem ve 14 tt u prvního díťete také vysoký tlat bez anopyrinu a vše ok.Porod po 37tt,tak proč teď Děkuju moc za...
odpověď
Dobrý den, dávka do 150 mg bezpečná, nyní je to nové doporučení pro těhotné u kterých je vyšší riziko preeklampsie, s pozdravem A.Pašková