Dobrý den pane doktore prosím zase ...

27. 2. 2006
otázka
Dobrý den pane doktore prosím zase o radu pokud bych mela tet skoro ve 40 tt ledvinovou koliku jak by se to řešilo porodem nebo by me nejdřiv ´doktoři lečily koliku tet mam skoro každy den mirne bolesti leve nekdy i prave ledviny z duvodu nake dilatace levostrane moc dekuji za vaši odpovet
odpověď
Dobrý den,ano, u nás bychom se snažili porod vyvolat a až poté řešit koliku, resp. souběžně s vyvoláním podat léky na zmírnění bolestí.
MUDr. Michal Koucký


Počet odpovědí: 21565
Další dotazy
26. 1. 2015
otázka
Dobrý den vážený pane doktore, měl bych prosím Vás dotaz, rád bych konzultoval, ohledně stavu mé ženy. Druhorodička. Je v 15tt, před necelým týdnem zacly bolesti vpravo pod zebry dolů. Před třemi dny hospitalizace s podezřením na slepé střevo,...
odpověď
Dobrý den, myslíte otevírání porodních cest ? Pokud je to v tak nízké týdnu prognoza by nebyla moc příznivá, ale možná se jedná jenom o zánět močových cest , který se ATB léčbou vyřeší, s pozdravem A.P.
26. 1. 2015
otázka
Dobrý den pane doktore, čtu Vaši knihu a velice se mi líbí. Nicméně mám otázku. Prosím Vás, jakou byste doporučila matraci pro dětátko? Mám vybranou matraci Scarlett typ kokos-molitan-kokos, ale nevím zda je zcela vhodná. Na internetu i v odborných...
odpověď
Dobrý den, myslím, že jste vybrala dobře, s pozdravem A.P.
26. 1. 2015
otázka
Dobry den pane doktore, jak casto byste doporucil kontroly v poradne pri cervikometrii 30mm s naznacenou nalevkou ve tvaru Y a castym tvrdnutim bricha ve 29tt? Dekuji za vas nazor.
odpověď
Dobrý den, délka děložního hrdla nad 25mm v tomto týdnu ucela normální nález, s pozdravem A.P.
26. 1. 2015
otázka
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat nes bych měla být 35+2 ale plod je o tři týdny větší. Na ultrazvuku mi napsali že placenta je na přední stěně G I-II můžete mi prosím říct co to znamená? Moc děkuji Švarcová
odpověď
Dobrý den, znamená to že  jsou v ní vidět pravděpodobně drobné kalcifikace, které ale na její funkci nemusí mít žádny vliv, s pozdravem A.p.
26. 1. 2015
otázka
Dobry den pane doktore, jsem nyni ve 33+5. Pred peti dny hospitalizovana pro silne krvaceni. Pred tim hospitalizace ve 21tt, 28tt, 30tt - v prubehu teto hospitalizace krvace ni v 31tt. Ve 29tt vystupni zprava z me 'domovske' nemocnice: PP marginalis...
odpověď
Dobrý den, pokud ve 34.g.t. přesahuje placenta oblast vnitřní, je velmi málo pravděpodobné, že placenta změní polohu a pokud by  se i vytáhla a zůstala méně než 2cm od vnitřní branky , tak i v tomto případě je indikováno ukončení císařským...
26. 1. 2015
otázka
Dobrý den, pane docente ráda bych se Vás zeptala, jak je to s pepřem v těhotenství. Jsem 12 týdnu těhotenství a mám nyní ráda ostřejší jídla a občas použiji např. do zeleninového salátu či na vajíčku pepř. Je pro miminko nebezpečný? Dočetla jsem se...
odpověď
Dobrý den,  nevím o žádné studii , která by prokázala negativní vliv máty nebo pepře na vývoj plodu, s pozdravem A.P.
26. 1. 2015
otázka
Dobrý den, jsem na konci tehotenství 35+6, dnes mi byl předepsán Naxyl, v příbalovém letáčku jsem četla že by se neměl brát 12 hodin před porodem, a jelikož mi hrozí předčasný porod, tak bych se chtěla zeptat jaký vliv může mít na miminko kdyz začnu...
odpověď
Dobrý den, dle studií by neměla expozice této látky na plod mít negativní účinky, ale nelze to vyloučit tesně před porodem, kdy byla užitá vaginální tableta, proto je doporučeno preventivně tesně před porodem již tuto látku neužívat, jaký je přesně...
26. 1. 2015
otázka
Dobrý den, obracím se na vás s prosbou. Před 6 dny jsem kvůli nepostupujícímu porodu musela podstoupit císařský řez se spinální anestézií. Po porodu se ale u mě vyskytla vystřelující bolest v zádech v oblasti vpichu jehly. Tělem mi projede taková...
odpověď
Dobrý den, může se jednat o blokádu bederní páteře, určitě by bylo vhodné vyšetření neurologem, souvislo je spíš nepravděpodobná, ale nelze si zcela vyloučit, s pozdravem A.P.
26. 1. 2015
otázka
Dobry den pane doktore mam dotaz ohledne me manzelky,,33let,, a jeji chronicke ryme,jedna se o to ze uziva po celou dobu nosni kapky zn.nasivin posledni dobou mi prijde zvlast nenormalni ze nosni kapky jednu lahvicku spotrebuje za jeden den a tak...
odpověď
Dobrý den, miminku by to nemělo vydit, nicméně určitě není správní nadužívání nosních kapek a opravdu dle doporučení by užívání nemělo být delší než 5-7 dnů, bylo by vhodné vyšetření ORL lékařem, nebo střídat kapky s mořskou vodou, s pozdravem A.P.
26. 1. 2015
otázka
Dobrý den, pane docente nedávno jsem Vám položila dotaz, zda mé těhotenství může být o měsíc starší, Vaše odpověď zněla ano. Byla správná, můj lékař to však na ultrazvuku viděl jinak a řídil se poslední menstruací, jelikož jsem po oplodnění ještě...
odpověď
Dobrý den, směrodatné je měření temenokostrční délky plodu CRL v prvním trimestru, pokud je odchylka od poslední menstruace více než 7dnů, stáří gravidity je dále určeno dle UZ. Ovulace nemusí výt , vžy jenom v polovině cyklu, ale také tesně po nebo...