Dobrý den,jsem ve 12 týdnu těhotenství ...

13. 9. 2004
otázka
Dobrý den,jsem ve 12 týdnu těhotenství a dost často spím na břiše.Nevadí to?Děkuji za odpověď.
odpověď
Dobrý den, ve 12.,týdnu to ještě moc nevadí,ale postupně si zvykejte, v těhotenství to moc vhodné není...
MUDr. Michal Koucký


Počet odpovědí: 24580
Další dotazy
24. 1. 2020
otázka
Dobrý den, na prohlídce u gynekologa v 10+0 mi bylo sděleno, že je na ultrazvuku patrný šíjový otok u miminka, ale nepodařilo se jej změřit. Za 3 týdny jdu na speciální pracoviště na prvotrimestrální screening, kde se dozvím víc. Mám se znepokojovat...
odpověď
Dobrý den, rád bych odpověděl, ale to je obecný pojem a musel bych vědět, kolik ten "otok" či šíjové ztluštění vypadá,co tím kolega myslí
24. 1. 2020
otázka
Dobrý den pane doktore, byla mi diagnostikována avulze musculus levator ani. Četla jsem tady od Vás odpověď, že se bohužel jedná o stav "Forever". Chtěla bych se zeptat, není žádné možné řešení? Třeba sval sešít? Zatím mám jen mírný pokles poševní...
odpověď
Dobrý den,ano,samozřejmě, tím "forever" se rozumí,že pokud se neřeší chirurgicky. Řeší urogynekologové.
24. 1. 2020
otázka
Dobrý den, pane doktore. Čeká mě očkování proti tetanu. Plánuji těhotenství. Je potřeba po očkování nějaký čas počkat nebo se o miminko můžeme dál snažit? Děkuji!
odpověď
Dobrý den,neřeba,očkuje se zde i v I.trimestru.
24. 1. 2020
otázka
Dobry den, mohu se prosim zeptat, zdali slozka alkohol denat neškodí v tehotenstvi? Mam pocatecni hemeroidy a pouzivam gel z dubove kury, ve ktere se alkohol denat nachazi. Pouzivam 2x denne. Dekuji
odpověď
Dobrý den,nevadí.
24. 1. 2020
otázka
Dobrý den, Měla bych na Vás dotaz ohledně dalšího těhotenství. Moje první těhotenství dopadlo špatně pro špatné průtoky. Ve 24tt bylo ukončeno pro malý a nerostoucí plod 250g. Brala jsem jen anopyrin a utrogestan. Moje druhé těhotenství bylo sice...
odpověď
Dobrý den,hm,tak se omlouvám,ale tady byly využity uplně stejné možnosti,jaké bych zvolil já a zatím z neznámých důvodů se nesprávně formuje placenta. Dovolím si říci, že je zde obrovské riziko ( nikoli jistota) ,že by se opakovalo.
23. 1. 2020
otázka
Dobrý den, pane profesore, jsem ve 37 tt a poslední týdny mě trápila bolest (spíše tlak) pod pravým žebrem, zejména při ohnutí. Poslední tři dny se však bolest zesílila - není nijak pravidelná, chvíli bolí, chvíli ne. Na omak ani zmáčknutí nebolí....
odpověď
Dobrý den, týdny HELLP syndrom ,,nevydrží,, jeho projevu jsou akutní v řádu dnů, udává bolest je velmi častým jevem u těhotných dané nejčastěji polohou plodu, s pozdravem AP
23. 1. 2020
otázka
Dobry den, nevim, zda dotaz smerovat primo na Vas, ale snad ano. Jak je to s pripadnym zakrokem u zubare v prvnich dnech/tydnech tehotenstvi, pokud trrba jeste neni ani tehotenstvi potvrzeno lekarem a cekalo by me planovame vrtani zubu apod. Je...
odpověď
Dobrý den, lokální analgezie nevadí, s pozdravem AP
23. 1. 2020
otázka
Dobrý den, pane profesore, jsem v 16.týdnu těhotenství a několikrát jsem si aplikovala oční kapky s polyhexanidem (PHMB). Prodali mi je v lékárně ještě před tehotenstvim, jako alternativu umělých slz, proto jsem nemela pocit, ze by to mohlo uškodit...
odpověď
Dobrý den, lokální podání této látky by nemělo ohrozit vývoj plodu, AP
23. 1. 2020
otázka
Dobrý den, v srpnu 2018 jsem podstoupila miniinterrupci v 6tt. Na jaře 2019 jsem začala chodit darovat krevní plazmu a tím zjistila jakou mám krevní skupinu, když jsem si četla o mé krevní skupině AB - zjistila jsem, že jsem po interrupci měla...
odpověď
Dobrý den, teď to opravdu nemá smysl, správný postup je vyšetření protilátek v prvním trimestru tedy 10-14 g.t., pokud budou negativní, pak ještě jedna kotnrola až pak 28 g.t. aplikovat anti D globulin, s pozdravem AP
23. 1. 2020
otázka
Dobrý den, jsem v 19tt a dnes když jsme se chystali na procházku, malinko mi do levého boku narazil pes. Lépe řečeno jakoby mě pleskla packou nic víc. Má cca 25 kg. Nekrvacim a ani mě nic bych řekla neboli, jen mám hodně divný pocit. Nemohlo to...
odpověď
Dobrý den, ne nemusíte, pokud nebyl pád nebo prudký náraz přímo do břicha, nebo nejsou průvodné jevy jako krvácení, s pozdravem AP