Dobrý den,obracím se na Vás s ...

25. 12. 2006
otázka
Dobrý den,obracím se na Vás s následujícím dotazem po 6-ti letech manželství jsem letos plánovaně otěhotněla - během 2 měsíců zkoušení - poslední menzes byla 17.5.06, bohužel v červenci-25.7.06 jsem spontánně potratila,ačkoliv jsem se chovala velice zodpovědně(tři měsíce před otěhotněním jsem užívala kys.listovou,jedla zdravě atd.),po revizi dělohy a nálezu z histologie(přemnožení trofoblastů-výrok lékaře),jsem byla opět na odběru krve - důvod přítomnost hCG, který byl negativní.Mé tělo se s tímto, pro mou duši velice nepříjemnou zkušeností,vypořádalo celkem rychle,menzes se ustálila ihned,žádné komplikace nebyly a nejsou.Miminko bychom si s manželem hrozně přáli,jsem ročník 1974.Zajímal by mě Váš názor na příčinu potratu-nález z histologie jeho vysvětlení a jak je to se spontánními potraty?Děkuji.Přeji úspěšný a šťastný rok 2007.
odpověď
Mám obavu, že tzv. "zodpovědné chování" proti potratu nepománá - pokud tedy zrovna nezatěžujete tělo něcím extremním. Příčiny potratů viz dřívější příspěvky, je to tam docela podrobně. Histologie téměř nikdy ( asi tak v 99%) příčinu nezjistí.
MUDr. Karel Řežábek, CSc.

Přední český odborník zabývající se diagnostikou a léčbou neplodnosti, vč.IVF.

Počet odpovědí: 3140
Další dotazy
7. 7. 2015
otázka
Dobrý den pane doktore , prosím Vás pěkně, mám následující dotaz. Je mně 36 let, 1 dítě, nyní půl roku absence menstruace (horm.nerovnováha, tyto problémy jsem měla vždy) Otěhotnění před pěti lety bylo po užívání Clostylbegyt. Nyní mám problém,...
odpověď
1. dotaz mi nepatri - prijde Vam ze se tyka gyn. operativy?? 2. NES na 10 dnu jiste nevadi, nicmene Detralex k tomu klidne berte, posup asi spravny, ale muze se Vam klidne opak., siznice vysoka u tohoto bezne, neni to zadne aktualni riziko nadoru...
7. 7. 2015
otázka
Dobrý den pane doktore, chtěla bych se zeptat, jaký je důvod, proč se po Missed Abortion obvykle neprovádí RCUI pod ultrazvukovou kontrolou? Z Vašeho pohledu, je RCUI s UZ kontrolou pro ženu bezpečnější, než bez? Má při revizi smysl použít...
odpověď
HB gel urcite ne pod UZ to muze byt o neco bezoecnejsi, zejm. u vybranych pac. .. ale potrebujete k tomu minim 2 lekare (kde je ke vsem podobnym vykonum vezmete a zaplatite?), navic UZ nemusi byt moc dobre videt u zaklonene delohy nebo obezni pac. a...
7. 7. 2015
otázka
Dobrý den, Pane doktore nemohu dostat měsíčky, měla jsem je naposledy 30.5.2015 a už je 6.7. může to být tím počasím ? Venku je 32°C a doma mám 28°C, vždy mi trvají kolem 4 až 5 dnů. Jde mi o to že v sobotu jedem k vodě a do té doby mi už musí...
odpověď
1. dotaz mi nepatri .. prijde Vam z oblasti gyn. operací??? 2. vylucte testem ze nejste tehotna .. pokud nejste, na injekci ted nechodte neb menses by Vam prisly cca do 2-3 dnu akorat na tu vodu .. ale i tak Vam mohou prijit kdykoli mm
3. 7. 2015
otázka
Dobrý den,byla jsem na výškrabu měla jsem miomy a silné a nepravidelné krvácení výsledky z histol. jsou v pořádku, mám první menzes po zákroku a hned první den mám velmi silnou menstruaci,chtěla jsem se zeptat zda po výškrabu by nemělo krvácení být...
odpověď
pokud mate myomy, zalezi jak velke a kde jsou lokalizovane a nepiste mi jak to je dle Vaseho gynekologa (delaji se v tom velke chyby a je dost tezke to u nekterych pac. presne urcit) .. pak je i mozne ze krvaceni bude satle silne nehlede na to zda...
3. 7. 2015
otázka
Dobry den.Chtela bych se zeptat,jsem po dvou zamlklych potratech.Jeden byl v 15 tt,byl tam infarkt placenty.Druhy v 8 tt bez srdecni akce.Rada bych to jeste jednou zkusila,je mi 40 let,tak by me zajimalo,jestli by nepomohli nejake hormonalni tablety...
odpověď
potracet ve 40 letech je bohuzel bezne, ve stredoveku v tomto veku uz zeny casto umiraly (rodily od 15-20 let) a dnes se nektere chystaji na 1. dite, nikomu tim nic nevycitam, jen vysvetluji fakta. ze mate Vy a partner genetiku v poradku rika jen to...
2. 7. 2015
otázka
Dobry den V pripade vetsiho myomu (pres 4cm) je vetsi riziko ze jsou nepruchodne vejcovody? V pripade lap. operace myomu se zkontroluje zaroven i pruchodnost vejcovodu nebo ne? Dekuji.
odpověď
u myomu je mala pravdepodnost nepruchodnosti tub .. az na vyjimky spolu nijak nesuvisi .. myomy mohou reprodukci skodit jinak pri LPSK operaci se to da vysetrit, ale neni to idealni situace, navic se to po operaci muze i zmenit. obvykle staci...
2. 7. 2015
otázka
Dobrý den, náhodně mi byly zjištěny střevní bakterie v moči. Nechápu, jak je možné, že se mi tam objevily, když se po stolici hned myju intimním gelem. Jaká další opatření mám dělat? Gynekoložka mi nasadila na měsíc Nitrofurantoin, ale kontrolní...
odpověď
tehotenske dotazy mi nepatri mm
2. 7. 2015
otázka
Dobrý den mám takový dotaz dnes jsem byla u gynekologa a myslela jsem si že mě skontroluje čípek nebo něco ale on mě vůbec neskontroloval je to normalní když jsem měla předchozí těhotenství předčasné a těď mě ani neskontroloval?
odpověď
dotaz mi nepatri .. neni zadny duvod pacientku v 38. tydnu vag. vysetrovat .. ani za tyden, az ev. pokud byste prenasela mm  
29. 6. 2015
otázka
Dobrý den, před nějakou dobou jsem chtěla jít na darování vajíček, jenže mě vyřadili pro přenašečství cystické fibrozy. Sama jsem zdravá, v rodině nikdo nemá tuto nemoc. Nyní plánujeme do roka s přítelem miminko. Přítel má z předchozího vztahu 2...
odpověď
dotaz smerujte jinam je mi lito mm
27. 6. 2015
otázka
Děkuji pane doktore za Vaší trpělivost:-)-a i Váš názor ohledně anestezie a jakým způsobem jste jej podal:-).Děkuji a ať se Vám daří.
odpověď
neni zac Vam tez :) mm