Dobrý den,obracím se na Vás s ...

25. 12. 2006
otázka
Dobrý den,obracím se na Vás s následujícím dotazem po 6-ti letech manželství jsem letos plánovaně otěhotněla - během 2 měsíců zkoušení - poslední menzes byla 17.5.06, bohužel v červenci-25.7.06 jsem spontánně potratila,ačkoliv jsem se chovala velice zodpovědně(tři měsíce před otěhotněním jsem užívala kys.listovou,jedla zdravě atd.),po revizi dělohy a nálezu z histologie(přemnožení trofoblastů-výrok lékaře),jsem byla opět na odběru krve - důvod přítomnost hCG, který byl negativní.Mé tělo se s tímto, pro mou duši velice nepříjemnou zkušeností,vypořádalo celkem rychle,menzes se ustálila ihned,žádné komplikace nebyly a nejsou.Miminko bychom si s manželem hrozně přáli,jsem ročník 1974.Zajímal by mě Váš názor na příčinu potratu-nález z histologie jeho vysvětlení a jak je to se spontánními potraty?Děkuji.Přeji úspěšný a šťastný rok 2007.
odpověď
Mám obavu, že tzv. "zodpovědné chování" proti potratu nepománá - pokud tedy zrovna nezatěžujete tělo něcím extremním. Příčiny potratů viz dřívější příspěvky, je to tam docela podrobně. Histologie téměř nikdy ( asi tak v 99%) příčinu nezjistí.
MUDr. Karel Řežábek, CSc.

Přední český odborník zabývající se diagnostikou a léčbou neplodnosti, vč.IVF.

Počet odpovědí: 3140
Další dotazy
25. 9. 2016
otázka
Dobrý den,pane doktore, byl mi zjištěn polyp,ktery vznikl po porodu (porod 7/2016) o vel.10x15mm.ve zprávě stojí v.s.polyp,ovaria bpn bez Vt v CD.zvazit HSK. Je nutné zákrok podstoupit i když nemam žádné potíže,nekrvacim,nespinim? Slyšela jsem,ze až...
odpověď
nebojte se, temer jiste se nic moc nedeje, nechal bych si zkontrrolovat UZ brzy po menses (nebo v nejakem cca 3-4 mes. odstupu, pokud kojite a nemenstruujete) a pokud bude podezreni na polyp pretrvavat, objednal bych se k te hysteroskopii .. to je...
25. 9. 2016
otázka
Dobry den, som v 10.tt a uzila 1x som stoptussin od kaslu 16kvapiek. Moze to byt ohrozujuce pre plod. Co je vhodne od kaslu v 1.trimestri? Dakujem pekne ta odpoved.
odpověď
dotaz mi nepatri, je mi lito mm
23. 9. 2016
otázka
dobrý den, je mi necelých 27 let, děti nemám. mám diagnostikovaný asi nekrotizující myom v pravé hraně děložní prý je to hned na té velké tepně. PM 12.9. krvácení normální ale ukrutné bolesti, že nezabíraly léky v kombinaci Algifen, aulin, Nimesil,...
odpověď
jednoznacne k operaci (zrejme jen laparoskopicke .. musel bych Vas videt), esmya ve Vasem pripade (na nezivy, nekrotiz. myom) na nic, zadna krev, tedy ani leky do myomu netecou .. riziko krvaceni pri operaci velmi nizke a resitelne, zadna velka...
21. 9. 2016
otázka
Dobrý den, po celé těhotenství jsem brala 1/2 tablety Cipralexu ob den až dva (pro panickou poruchu). Nic jsem si nestudovala a lékaři (psychiatrička, gynekoložka i na genetice) mě ujistili, že lepší klidná matka s léky pro dítě, než s panickými...
odpověď
dotaz mi nepatri mm
21. 9. 2016
otázka
Dobrý den, na konci těhotenství mám podstoupit rentgen plic, mám možnost odložit tento úkon až po po porodu, ale tím bych si bohužel mohla nedobrovolně prodloužit pobyt v porodnici. Proto žádám o radu, zda rentgenem nemohu miminku uškodit. Děkuji a...
odpověď
dotaz mi nepatri je mi lito mm  
20. 9. 2016
otázka
obrý den, jsem čerstvě těhotná (5tt) a hned mám trable. Před dvěma dny jsem se známé svěřila, že jsem měla den předtím k večeři kuřecí játra (cca 100-150g) a dozvěděla jsem se, že obsahují příliš vitamínu A, který má prý na plod teratogenní účinky a...
odpověď
dotaz mi nepatri mm
19. 9. 2016
otázka
Dobrý den. Jsem 3 měsíce po porodu. Po šestinedělí jsem začala brát antikoncepci Natalya. Během prvního plata jsem celou dobu lehce krvacela. Během sedmidenni pauzy přešlo lehké krvácení v menstruaci a po třech dnech ustalo. Během druhého plata bylo...
odpověď
dotaz mi nepatri, neni z operativy ani z myomu strucne. obecne po porodu jsou menses obvykle nepravid., zejmena pokud kojite (coz jste nenapsala) a berete jen gestagenni antikoncepci (nejzto jina se pri kojeni nesmi) .. ale "zvykani" na HAK muze...
19. 9. 2016
otázka
Dobrý den. 1.9. jsem byla na hysteroskopii a laparoskopii - provedena adheziolyza, chromopertubace(vejcovody průchodné), ozřejmeno ložisko endometriozy rektovaginálního septa - velmi drobná perforace rekta s jeho náslenou prim.suturou,bylo...
odpověď
cyklus je zrejme trochu rozhozeny, ale muze se upravit i samo a s oper. vlastni to primo nesouvisi .. mozna stejne dostanete antikoncepci nebo Visanne na doleceni endometriozy a tyto leky Vam budou ovlivnovat menses .. po takove operaci se...
17. 9. 2016
otázka
Dobrý den chtěla bych se zeptat 1.9 mi praskla cysta.Odvezla mě sanitka od meho gynekologa.Byla jsem v nemocnici na pozorování.Následují den me pustily stim,ze tekutina v břiše vstreba.Za týden kontrola.Tekutina tam byla pořád.Za pár dní jsem...
odpověď
spise ne a stav se asi sam posutupne upravi .. neumim a obzvlast na dalku posoudit intzenzitu a nebezpecnost Vasich bolesti .. pokud jsou vsak velke porad, bezte k doktorovi jinak obecne se praskle mensi cysty bez nutnosti akutni operace takto...
15. 9. 2016
otázka
Dobrý den pane doktore,jsem osm týdnu po porodu císařským řezem,očisky probíhali tak nějak normálně (jsem prvorodička,tak tomu moc nerozumím),na kontrole po šestinedělí mi pak doktor dělal ultrazvuk přes břicho,řekl,že je děloha na svém místě,tak...
odpověď
dotaz mi nepatri, jen strucne .. muze byt jeste v poradku .. pri kojeni jsou hormony nepravid., nepravidelnosti cyklu bezne .. tim nerikam ze mate prestat kojit. bytky po placenze jsou po sekci nepravdepodobne .. mozna casem (pokud bude pokrac,)...