Dobrý den,obracím se na Vás s ...

25. 12. 2006
otázka
Dobrý den,obracím se na Vás s následujícím dotazem po 6-ti letech manželství jsem letos plánovaně otěhotněla - během 2 měsíců zkoušení - poslední menzes byla 17.5.06, bohužel v červenci-25.7.06 jsem spontánně potratila,ačkoliv jsem se chovala velice zodpovědně(tři měsíce před otěhotněním jsem užívala kys.listovou,jedla zdravě atd.),po revizi dělohy a nálezu z histologie(přemnožení trofoblastů-výrok lékaře),jsem byla opět na odběru krve - důvod přítomnost hCG, který byl negativní.Mé tělo se s tímto, pro mou duši velice nepříjemnou zkušeností,vypořádalo celkem rychle,menzes se ustálila ihned,žádné komplikace nebyly a nejsou.Miminko bychom si s manželem hrozně přáli,jsem ročník 1974.Zajímal by mě Váš názor na příčinu potratu-nález z histologie jeho vysvětlení a jak je to se spontánními potraty?Děkuji.Přeji úspěšný a šťastný rok 2007.
odpověď
Mám obavu, že tzv. "zodpovědné chování" proti potratu nepománá - pokud tedy zrovna nezatěžujete tělo něcím extremním. Příčiny potratů viz dřívější příspěvky, je to tam docela podrobně. Histologie téměř nikdy ( asi tak v 99%) příčinu nezjistí.
MUDr. Karel Řežábek, CSc.

Přední český odborník zabývající se diagnostikou a léčbou neplodnosti, vč.IVF.

Počet odpovědí: 3140
Další dotazy
28. 4. 2016
otázka
Dobrý den, měla bych dotaz v srpnu loňského roku mi lékařka našla subseróní myom o velikosti 2cm, při kontrole po půl roce je nález beze změny. Moje lékařka mi, ale opakovaně nabízí nitroděložní tělísko jaydess nebo mirenu. Myslíte si, že je to v...
odpověď
nutne neni vubec.. nema to na myom zadny (pozitivni ani negativni) vliv .. rozhodne bohuzel neplati (resp. neni prokazano a sam jsem videl x pripadu rustu myomu i pri techto hormon. teliscich) ze Mirena ci Jaydess ci obecne gestagenni hormony (ty...
28. 4. 2016
otázka
Vážený pane doktore, dnes jsem byla na gynekologické prohlídce a jsem ve 39 týdnu těhotenství. Bohužel jsem si nevšimla, že na vyšetřovacím lůžku zůstaly mokré fleky po předchozí pacientce, takže mi došlo, že lékař neposunul papír, který je na lůžku...
odpověď
bez komentare ..
28. 4. 2016
otázka
Dobrý den, jsem ve 14. tt a 14 dni me již trápí dráždivé suchý kašel, nic přírodního mi nezabírá, gynekolog mi řekl, ze to pro dělohu není z nějakého důvodu vhodne - ten kašel, doporučil byste mi nějaké léky nebo mám ještě počkat? Děkuji.
odpověď
dotaz mi nepatri, je mi lito .. jsem gynekol. chirurg a dle teto specializace na tomto portalu zodpovidam dotazy tykajici se gynekologicke operativy, zejmena operativy mini-invazivni cili endoskopicke a reprodukcni chirurgie s pozdravem mm
28. 4. 2016
otázka
Dobrý den, pane doktore, po roce snahy o miminko mi byla zjištěna Ureoplasma, a tak mi pan doktor hned předepsal ATB Azitrhromycin, protože prý tyto bakterie mohou způsobit až neplodnost. Jenže jako "na potvoru" !!!!!!!! :) došlo u mě v prvním týdnu...
odpověď
dotaz mi nepatri, je mi lito .. jsem gynekol. chirurg a dle teto specializace na tomto portalu zodpovidam dotazy tykajici se gynekologicke operativy, zejmena operativy mini-invazivni cili endoskopicke a reprodukcni chirurgie s pozdravem mm
28. 4. 2016
otázka
Dobrý den, tento týden jsem byla na screening vyšetření ve 12 týdnu těhotenství. U plodu byl zjištěn edem krčku a pozitivní riziko T 21 1:2. Jsem odeslána na odběr plodové vody. Chtěla bych se zeptat kdyby vyšetření plodové vody vyšlo negativně je...
odpověď
dotaz mi nepatri, je mi lito .. jsem gynekol. chirurg a dle teto specializace na tomto portalu zodpovidam dotazy tykajici se gynekologicke operativy, zejmena operativy mini-invazivni cili endoskopicke a reprodukcni chirurgie s pozdravem mm  
28. 4. 2016
otázka
Dobrý den, jsem na začátku těhotenství. Podle poslední MS by to mělo být 8+0, ale mám dlouhé a nepravidelné cykly a podle ultrazvuku bych měla být dnes 27.4. v 6+0. Na ultrazvuku jsem byla již 3x vždy po týdnu i s odběrem krve pro kontrolu hladiny...
odpověď
dotaz mi nepatri, je mi lito .. jsem gynekol. chirurg a dle teto specializace na tomto portalu zodpovidam dotazy tykajici se gynekologicke operativy, zejmena operativy mini-invazivni cili endoskopicke a reprodukcni chirurgie s pozdravem mm
26. 4. 2016
otázka
dobry den pane dochtore chtela bych se zeptat jsem 38TT a strase mi tvrdne bricho ...a jsem po 2 sekci a mam to po 4 letech mam vse poradku ale chci se zeptat jesli bude 3 sekce automatycka ...muj ginekolog mi odpovedel ze ano i ne takze sem zmatena...
odpověď
ano, bude automaticka hodne stesti mm
26. 4. 2016
otázka
Dobry den! Před měsícem jsem prodělala embolii plic. Nyní beru lék Eliquis 5mg 2krat denne a domnívám se,ze jsem těhotná.Lekari me upozorňovali, ze mám s tehotenstvim počkat nejméně rok.Je to velky problém, kdybych byla? Jaka jsou tam rizika? Je...
odpověď
tehotenske dotazy mi nepatri .. je mi lito mm
22. 4. 2016
otázka
Vážený pane docente, je mi 40 let, čeká mě KET. Mám myomatózní dělohu, z toho 2 intramurální myomy 25mm a 26mm, které nedeformují dělohu. Je vhodné užívat Esmyu na zmenšení myomů? Je šance donosit dítě? děkuji za odpověď Nováková
odpověď
sance otehotnet i donosit je dobra (pokud je nalez jak pisete), esmya v teto indikaci nesmysl hodne stesti mm
22. 4. 2016
otázka
Dobry den pred dvomi tyzdnami mi robili vysetrenie priechodnosti vajcovodov a pri tom mi zistili,ze mam depresiu fundu. Chcela by som sa vas opytat ci pri takej to diagnoze je mozne otehotniet prirodzene, alebo ci sa to da nejako liecit? Vopred...
odpověď
na 90% to nic neznamena .. je to jen mala tvarova odchylka delohy .. jak Vam pujde otehotnet je vice veci dalsich testu a vys. .. pokud by se to zdalo vyrazne, lze ev. dovys. hysteroskopicky ci HSG ci kontrastni UZ .. ale to jste mozna uz mela hodne...