Dobrý den,obracím se na Vás s ...

25. 12. 2006
otázka
Dobrý den,obracím se na Vás s následujícím dotazem po 6-ti letech manželství jsem letos plánovaně otěhotněla - během 2 měsíců zkoušení - poslední menzes byla 17.5.06, bohužel v červenci-25.7.06 jsem spontánně potratila,ačkoliv jsem se chovala velice zodpovědně(tři měsíce před otěhotněním jsem užívala kys.listovou,jedla zdravě atd.),po revizi dělohy a nálezu z histologie(přemnožení trofoblastů-výrok lékaře),jsem byla opět na odběru krve - důvod přítomnost hCG, který byl negativní.Mé tělo se s tímto, pro mou duši velice nepříjemnou zkušeností,vypořádalo celkem rychle,menzes se ustálila ihned,žádné komplikace nebyly a nejsou.Miminko bychom si s manželem hrozně přáli,jsem ročník 1974.Zajímal by mě Váš názor na příčinu potratu-nález z histologie jeho vysvětlení a jak je to se spontánními potraty?Děkuji.Přeji úspěšný a šťastný rok 2007.
odpověď
Mám obavu, že tzv. "zodpovědné chování" proti potratu nepománá - pokud tedy zrovna nezatěžujete tělo něcím extremním. Příčiny potratů viz dřívější příspěvky, je to tam docela podrobně. Histologie téměř nikdy ( asi tak v 99%) příčinu nezjistí.
MUDr. Karel Řežábek, CSc.

Přední český odborník zabývající se diagnostikou a léčbou neplodnosti, vč.IVF.

Počet odpovědí: 3140
Další dotazy
22. 3. 2015
otázka
Dobrý den, obracím se na vás s otázkou, ohledně 2. těhotenství po dvojité transplantaci kostní dřeně. V prvním těhotenství mi byla stanovena diagnóza lymfoblastická leukémie. Sny se narodil po akutním císaři 27 týden. Já podstoupila léčbu a již budu...
odpověď
opet mi dotaz nepatri .. mate-li pravid. cyklus, plodna pravdepod. jste, resúp. sance zde je .. k upresneni si muzete nechat odebrat hornony (estradiol, FSH, LH) 2.-3. den menses - zjisti se tzv. ovarialni rezerva (o tu zde po lecbe bezi) .. dalsi...
22. 3. 2015
otázka
Dobrý den. Je mi 21 let a před čtyřmi měsíci jsem vysadila po třech letech hormonální antikoncepci. Od té doby jsem ani jednou nemenstruovala. Gynekoložka mi řekla, že mám zmenšenou dělohu a nedostatek ženských hormonů. Prý je nutné dodávat tělu...
odpověď
dotaz na antikonc. mi nepatri  .. strucne: tato ddiagnoza se nemuze opirat jen o bezne vys., ale mela by byt postavena na zaklade rozboru Vasich hormonu z krve nebo byt konzult. z gyn. endokrinologem .. pokud bude na miste substituovat hormony...
22. 3. 2015
otázka
Dobrý den, minulý týden ve čtvrtek jsem měla pohlavní styk s novým partnerem v pátek jsem začala mít pocit jako při zánětu močového měchýře a to nepříjemný konec močení k tomu jsem měla hnědorůžový slabý výtok, takto celý týden, poslední dva dny mě...
odpověď
dotaz mi moc nepatri .. strucne: tehotna tezko (pri pravid. uzivane antikonc.), nejspise jde o zanet, vyresi Vas gynekolog .. vhodne je tam jit drive mm    
20. 3. 2015
otázka
Dobrý den chci se zeptat byla jsem na vyšetření plodnosti a zjistily mi ,že můj jediný problém je ,že mám ovu max 2-5 do roka ale ,že mám spousty vajíček což je super. Tak se chci zeptat můj doktor mi doporučil užívat INOFOLIC Myslíte ,že by mi to...
odpověď
dotaz mi nepatri, Inofolic neznam .. asi je treba preparat na indukci ovulace jako je clostilbegyt ci tamoxifen, ev. dovys. paru v centru asist. reprodukce mm
20. 3. 2015
otázka
Dobrý den! Přes 4 roky jsem užívala antikoncepci Logest a vše bylo v naprostém pořádku. Bohužel jednoho dne jsem začala opakovaně vždy ve 2.týdnu braní HA špinit. Gynekolog se rozhodl mi prášky změnit. Bohužel situace se vždy opakuje a já ve 2.týdnu...
odpověď
nevim cim to je, asi by se mela udelat hysteroskopie (kuk do delohy, zda tam neni polyp ci jina patologie delohy), ke zvazeni je i nitrodel. telisko Mirena nebo silnejsi antikonc., ktera Vam cyklus udrzi bez spineni .. ev. hormon. profil vc. treba...
20. 3. 2015
otázka
Pane docente, moc prosím o stručný ,,překlad,, hysteroskopie (provedena 10 dní po MS) polypozně uspořádané fragmenty korporálního endometria proliferačního typu, fokálně ve stromatu s hemoragiemi. Ojediněle ve žlázkách ciliární metaplazie. Vím, že...
odpověď
rekl bych ze to nemusi byt vubec problem, je to vicemene norm. nalez .. je vsak treba dat do kontextu hodne stesti, neni zac mm
20. 3. 2015
otázka
Dobrý den . Pane doktore chtěla jsem se zeptat jak poznám ze je vše vporadku jsem v 19 tt ale ještě necejtim žádné pohyby . Bojim se aby se něco nestalo jsem totiž kuracka .kdybbych potratila poznám to . Musela bych krvácet ? Dekuju za odpověď ...
odpověď
potrat zjevny s krvacenim a bol. byste poznala potrat zamlkly (kde nejdrive odumre plod a trva nekdy tydny nez zacne zena krvacet) poznat nemusite, resp. nekdy jedine tim, ze necitite pohyby .. ale v 19. tydnu pohyby citit jeste nemusite a nekurte!...
17. 3. 2015
otázka
Dobrý večer, svůj stav Vám popíši ve zkratce: 06/2014 ZT12tt a následná revize dělohy (MS poté normálně), 12/2014 opět ZT 8tt a opět revize dělohy, na kontrole zjištěny rezidua a aplikována nějaká injekce na stáhnutí dělohy. Po pár dnech vyloučeno...
odpověď
diky za kompliment :) nevim ze by se v Brne srusty v deloze takto vice zabyval jako naase skupinka na nasi klinice, ale mozna jen neznalost je mozne ze mate srusty a myslim ze jste jiz ted adeptkou hysteroskopie, i kdyby melo jit jen o vylouceni...
17. 3. 2015
otázka
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat zda jde o neprospivající těhotenství.Poslední menstruaci jsem měla 12.1 a podle toho mi lekař určil při první návštěvě 23.2 že jsem v 5tt pozval si mě na další kontrolu dnes 17.3 a řekl že mám neprospivající...
odpověď
nevim co je a neni normalni v 35 letech, ale revize (pri chtene gravidite) se az na velke vyjimky rozhodne nedela, dokud ma plod akci srdecni .. vysledky hCG mohou byt nekdy trochu matouci, i kdyz je pravda ze pokud stagnuji ci dokonce klesaji,...
17. 3. 2015
otázka
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, v září jsem měla ZT v 9.tt po IVF, důvod nezjištěn. V únoru jsem byla na kontrolní hysteroskopii, při které mi byl zjištěn v jednom místě dělohy chronický zánět. Dostala jsem Sumamed 2 tablety jednorázově. Z krve...
odpověď
notebook bych na bricho nedaval, ale nejake dukazy pro to nemam, spis pocit jinak chron. zanet delohy moc neznam .. posoudit toto hysteroskopicky je subjektivni a tato klinicka jednitka nema zadny objektivni korelat na UZ, v krvi ani jinde hodne...