Dobrý den,obracím se na Vás s ...

25. 12. 2006
otázka
Dobrý den,obracím se na Vás s následujícím dotazem po 6-ti letech manželství jsem letos plánovaně otěhotněla - během 2 měsíců zkoušení - poslední menzes byla 17.5.06, bohužel v červenci-25.7.06 jsem spontánně potratila,ačkoliv jsem se chovala velice zodpovědně(tři měsíce před otěhotněním jsem užívala kys.listovou,jedla zdravě atd.),po revizi dělohy a nálezu z histologie(přemnožení trofoblastů-výrok lékaře),jsem byla opět na odběru krve - důvod přítomnost hCG, který byl negativní.Mé tělo se s tímto, pro mou duši velice nepříjemnou zkušeností,vypořádalo celkem rychle,menzes se ustálila ihned,žádné komplikace nebyly a nejsou.Miminko bychom si s manželem hrozně přáli,jsem ročník 1974.Zajímal by mě Váš názor na příčinu potratu-nález z histologie jeho vysvětlení a jak je to se spontánními potraty?Děkuji.Přeji úspěšný a šťastný rok 2007.
odpověď
Mám obavu, že tzv. "zodpovědné chování" proti potratu nepománá - pokud tedy zrovna nezatěžujete tělo něcím extremním. Příčiny potratů viz dřívější příspěvky, je to tam docela podrobně. Histologie téměř nikdy ( asi tak v 99%) příčinu nezjistí.
MUDr. Karel Řežábek, CSc.

Přední český odborník zabývající se diagnostikou a léčbou neplodnosti, vč.IVF.

Počet odpovědí: 3140
Další dotazy
2. 9. 2014
otázka
Dobrý den, kvůli opakovaným mykozam mi byl předepsán Mycosyst. Mám brát vždy jednu tabletu týden před menstruací po dobu 4 měsíců. Co by se stalo, kdybych během užívání otěhotněla? A za jakou dobu po užívání by bylo "bezpečné" otěhotnět? Velmi...
odpověď
nestalo by se nejspise nic .. ale lepsi je asi oteh. az po lece .. hned v nasl. cyklu byste mohla mm
2. 9. 2014
otázka
Dobry den pane Doktore, Chtela bych se zeptat jestli muze se pouzivat Fermalac vaginalni behem kojeni?. Dekuji moc
odpověď
dotaz mi nepatri mm
2. 9. 2014
otázka
Dobrý den, od 11.8 do 18.8 jsem měla angínu a brala antibiotika Ospen 1500. Na kontrole zjistila, že angína neustoupila a tak jsem dostala další antibiotika Klacid 500, které jsem dobrala 27.8. Současně beru antikoncepci Logest. Během braní...
odpověď
dotaz mi nepatri strucne - pravdepod. ze jste tehtona je velmi nizka, kdyz nebudou menses dalsi 5-7 dnu, udelejte si gravitest a reste dle vysledku, nejspiss se Vam jen zpozdily menses kvuli angine, ATB apod. mm
1. 9. 2014
otázka
Dobrý den pane docente. V roce 2013 jsem absolvovala operaci lavh s ponecháním adnex, po 8 měsících rozrušení srůstů, už krátce po první operaci bolesti při sezení, diagnostikována rektokéla 3 cm a zahnutí kostrče s tím, že by to mohlo moje potíže...
odpověď
dobry den, u nas na klinice ano (mame proslulou urogyn. skolu - obj. s dopor. Vaseho gyn. nejlepe - na c. 224 967 463 nebo najdete na www.apolinar.cz - urogynekol. ambulance), u me osobne ne, venuji se hlavne reprodukcni a onkol. laparoskopii,...
1. 9. 2014
otázka
Dobrý den, je možné používat Procto-glyvenol jak na hemeroid tak i na hojení nastřžené hráze po porodu. Pro zmírnění bolesti. Děkuji
odpověď
dotaz mi nepatri, je mi lito
1. 9. 2014
otázka
Dobrý den pane docente. Jsem 28+2 tt. Před otěhotněním jsem měla nadváhu, 177 cm 106 kg. Po vysazení antikoncepce jsem za 4 měsíce přibrala 10 kg,i když jsem se stravovala stejně. Pak jsem otěhotněla a od začátku těhotenství přibrala 6 kg,takže teď...
odpověď
dotaz mi nepatri, je mi lito .. obecne je obezita rizikovym faktorem ci komplikaci pro jakoukoli medicinskou cinnost, pocinaje odberem krve .. ale dnes je to bohuzel dost caste hodne stesti mm  
31. 8. 2014
otázka
Vážený pane docente, 8 měsíc po porodu jsem dostala menstruaci, která dnes trvá 40 tý den. Můj gynekolog mi předepsal HA Azalia, kterou užívám 10 den a menstruace stále trvá. Měl by jste nějaké doporučení, které by mi pomohlo menstruaci ukončit....
odpověď
zazracne dopor. nemam .. dokud mate delohu (cimz proboha nerikam ze byste byla adept jejiho odstraneni) muzete krvacet vzdycky .. podle me Azalia nema idealni kontrolu cyklu (proti krv.), na druhou stranu treba casem zabere. Splehlivejsi by byla...
28. 8. 2014
otázka
DObrý den, potřebuji poradit. Vyšel mi pozivitní těhotenský test. Jak to tak vypadá tak jsem těsně po otěhotnění (asi 3 den), prodělala v kosemtickém salonu bezbolestnou liposukci stehen - thermokryolipolýzu na přístroji coollipo twin. Ten využívá k...
odpověď
dotaz mi nepatri nevim, nejspise nemuze ohrozit .. a v zacatku je to vse nebo nic, tzn. kdyz ted zkraje nepotratite bude to na 99% dobre drzim palce mm
26. 8. 2014
otázka
Dobrý den pane docente, zajímal by mne Váš názor na antikoncepci při plném kojení. Doporučil by jste? Dále by mne zajímalo, pokud by selhala ochrana v podobě prezervativu, je možné požití tbl.Postinor? Děkuji za odpověd a přeji Vám hezký zbytek dne.
odpověď
dotaz mi nepatri pri kojeni (krome prezerv. apod. barier) jedine POP (jen progestin, ted si nevybavim nazvy ruznych prep.) .. Postinor v nouzi lze se vsemi jeho riziky a nez. ucinky mm
25. 8. 2014
otázka
Dobry den jsem ve 14 tydnu tehotensvi cekam dvojcatka a zajmalo by mezda je normali ze ultrazvuk mi delal doktor na pohotovosti v 8 tydnu. A od te doby mi doktorka zadny nedelala jak vi ze tam ty mimina jsou obe a ze je vse v poradku?
odpověď
dotaz mi nepatri.. je mi lito .. mm p.s. UZ se ma delat ve 12.-13. tydnu, tzv. geneticky ci casny screening chcete-li (nehlede na to kolik "mimin" v deloze mate) .. jak to planuje se ptejte Vasi gyn. .. jeste je starsi varianta nabrat krev...