Dobrý den,obracím se na Vás s ...

25. 12. 2006
otázka
Dobrý den,obracím se na Vás s následujícím dotazem po 6-ti letech manželství jsem letos plánovaně otěhotněla - během 2 měsíců zkoušení - poslední menzes byla 17.5.06, bohužel v červenci-25.7.06 jsem spontánně potratila,ačkoliv jsem se chovala velice zodpovědně(tři měsíce před otěhotněním jsem užívala kys.listovou,jedla zdravě atd.),po revizi dělohy a nálezu z histologie(přemnožení trofoblastů-výrok lékaře),jsem byla opět na odběru krve - důvod přítomnost hCG, který byl negativní.Mé tělo se s tímto, pro mou duši velice nepříjemnou zkušeností,vypořádalo celkem rychle,menzes se ustálila ihned,žádné komplikace nebyly a nejsou.Miminko bychom si s manželem hrozně přáli,jsem ročník 1974.Zajímal by mě Váš názor na příčinu potratu-nález z histologie jeho vysvětlení a jak je to se spontánními potraty?Děkuji.Přeji úspěšný a šťastný rok 2007.
odpověď
Mám obavu, že tzv. "zodpovědné chování" proti potratu nepománá - pokud tedy zrovna nezatěžujete tělo něcím extremním. Příčiny potratů viz dřívější příspěvky, je to tam docela podrobně. Histologie téměř nikdy ( asi tak v 99%) příčinu nezjistí.
MUDr. Karel Řežábek, CSc.

Přední český odborník zabývající se diagnostikou a léčbou neplodnosti, vč.IVF.

Počet odpovědí: 3140
Další dotazy
16. 9. 2014
otázka
Dobrý den, měla bych takový blbý dotaz. dnes v 11 hodin jsem si brala pilulku, kolem 12:30 jsem měla bolesti břicha a jednu trochu řidší stolici. u antikoncepce se píše že při průjmu může být omezena spolehlivost pilulky. od té doby jsem již nebyla...
odpověď
neni zde asi 100% odpoved - pri obrovske smule byste mozna mohla otehotnet i kdyz nebezpeci se blizi k nule, kdyz vezmete jeste 1, nic nezkazite /jen si o 1 den zkratite cyklus) mm
14. 9. 2014
otázka
Dobrý den.Asi před měsícem jsem navštívila svou lékařku,měla jsem svědivý výtok.Upozornila jsem ji,že se pokoušíme o miminko a je možné,že už mohu být těhotná.Paní doktorka mi předepsala antibiotika UNIDROX a řekla,že to nemůže nic ohrozit,i když...
odpověď
to na 99.9% ne mm
14. 9. 2014
otázka
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, nyní jsem na začátku 18.tt a již dříve mě Dr. informoval, že mám za dělohou volnou tekutinu. Na začátku těhotenství to potom přisuzoval prasklé cystě a nyní po poslední kontrole, kdy je tam tekutin stále, mě poslal...
odpověď
1. dotaz mi nepatri 2. nemyslim si, ze to cokoli znamena (bez nalezu podezrele "boule" mimo delohu sama tekutina v panvi neznamena nic) 3. hodne stesti mm
14. 9. 2014
otázka
Dobry den, chtela bych se jeste zeptat za jak dlouho se objevi nezadouci ucinky. Dekuji
odpověď
nekdy vubec . nekdy brzy v radu hodin ci dnu
13. 9. 2014
otázka
Dobry den, chci se zeptat, zda se muze pri pouziti postinoru uzivat alkohol. Dekuji
odpověď
muze .. ale nezracet
13. 9. 2014
otázka
Dobrý den pane doktore, je mi 36 let, jsem bezdětná a vlastním myom, který měl na počátku 1 těhotenství ca 3 cm, v průběhu se zvětši na ca 8 cm - jednalo se ale o zamlklé těhotenství a následovala kyretáž. Další těhotenství po 3 měsících od kyretáže...
odpověď
zadna esmya .. jednoznacne je treba myom odstranit .. az na naproste vyjimky (jako ze se nejedna o myom ale o neco jineho apod.) neznam myomy ktere odstranit nejdou (samozrejme s cilem zachovat delohy s planem otehotnet). Muzete se ev. ozvat a...
13. 9. 2014
otázka
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat.. Jsem na zacatku tehotensvi 6+1 Ve stredu jsem byla u lekare na kontrolu a ta mi předepsala Utrogestan. Před ním jsem nespinila nemela bolesti nic. Po prvnim dnu uzivani jsem zjistila ze jsem zacala spinit. Je to...
odpověď
uzivat dal (krvaceni urciete neni od tohoto leku .. naopak utrogestan se na krvaceni v gravidite predepisuje) a staci bohate nahlasit v Po .. krome klidoveho rezimu a leku co berete se s tim neda vic delat hodne stesti mm  
13. 9. 2014
otázka
dobry den zajimlo by me jaky je sexualni zivot po oeraci delozniho cipku je mozni jdemi oto jestli sex bude stejni jako pred operaci jelikos uz to bude moje 5operace dekuji za odpoved
odpověď
melo by byt beze zmeny mm
13. 9. 2014
otázka
dobry den zajimalo by mi ma operace delozniho cipku naky vliv na sexualni zivot neboje stejni jako pred operaci
odpověď
nevim jakou operaci myslite, ale obecne - zadny vliv .. jen je vhodne (kvuli krvaceni ci infekci) dodrzet po oper. 6-nedeli mm
13. 9. 2014
otázka
Dobrý den, 7. měsíc plně kojím a cca měsíc mám bolesti kloubů, hlavně kolen, kotníků, zápěstí. Klouby nejsou ztuhlé ani oteklé, jen bolí, a to stále. Může to souviset s kojením? Děkuji. Jitka
odpověď
tezko .. ukazte revmatologovi, udelaji Vam ev. krevni testy mm